Orijinalini görmek için tıklayınız : Onur günlüğü...!
KömürGözlü
20-02-10, 11:19
Bir günlük tutmak yada her gün paylaşmak dertlenmek amacıyla hoş günler,hoş anılar ,güzel düşünceler üstüne ... Bugünden itibaren bende yazayım dedim .Kim bilir belki sağlıklı olup yarar sağlar :D Ama esas olan günlük olarak değil "gün"lük olarak görebilmektir...
KömürGözlü
23-02-10, 20:58
Gün sıkıcıdır .Neden iş bu kadar yoğun olmak zorunda mı ? En azından yanımda arkadaşlar var gırgır şamata ama yinede işteyiz çok sıkıldım bugün .Bazen macera ve kıvılcım arıyor insan .:D Neyse bugünün tarifi sıkılganlık oldu gibi:D
Kalpsiz Güzel
14-05-10, 14:39
eee bukdarmı yanii:F:
KömürGözlü
14-05-10, 14:41
Bu konuyu unutmuşum ben ya:D yeni gördüm şimdi başlayayom tekrar :kopar:
KömürGözlü
14-05-10, 14:47
13 mayıs .Sabahın köründe kalkıp Antalyaya gidip gelmek canımı sıktı yolları desen uçurum gibi memlekete giderken en azından anamurda muz bahçelerine dalıp aşırabiliyordum .ama antalyada güzel yer be :D neyse işimizi hallettik ama araba su kaynattı (hurda nolacak) neyse akşam üstü evdeydim duş al yat .ama imkansız uyku yok bikere .Mersinliyi gördüm nette yine aynı hiç değişmeyecek sevmeye başladım keratayı :D
KömürGözlü
15-05-10, 22:06
14-15 mayıs
Neden bilmiyorum cumartesi ve pazar bana tek gün gibi gelmeye başladı .çok sakin günler oluyor.Fazla bir hareketim ve aktivitem olmadı desem yalan olmaz .Tek yaptığım kahvaltı sonrası köpeği gezintiye çıkarmak için denize kadar yürüyüp biraz serin deniz meltemini içime çekmek .İyi geliyor açıkcası .bazen dalıyorum .Dalgaların seslerini benim dört ayaklı ses kaynağı bozuyor .Ne var kuşlara bağırıp duruyor anlamıyorum .Balıkçı köylülerimiz sağolsun yne beleşe geldi akşam yemeği .öğle sonrasında ise mp4 ve halit ertuğulun sevda adlı kitabıyla akam etmişim .Noldu koca gün bitiverdi .Zaman kimi zaman ne kadar da çabuk gidiyor ben ayak uyduramıyorum
mersindelikanlısı
15-05-10, 22:08
Mersinliyi gördüm nette yine aynı hiç değişmeyecek sevmeye başladım keratayı :D
herkes değişebilir ama ben asla:D
KömürGözlü
15-05-10, 22:09
Günlüğümde senin ne işin var :kac: Değişme tabi hep neşeli olabilmek yada en azından bunu denemek güzel bir şey ;)
mersindelikanlısı
15-05-10, 22:13
Günlüğümde senin ne işin var :kac:
süpriz ettiydim:D:kopar::kopar:
KömürGözlü
16-05-10, 22:57
“Yağmur; seni bekleyen bir taş da ben olsaydım
Çölde seni özleyen bir kuş da ben olsaydım
Dokunduğun küçük bir nakış da ben olsaydım
Sana sırılsıklam bir bakış da ben olsaydım
Uğrunda koparılan bir baş da ben olsaydım
Bahira’da süzülen bir yaş da ben olsaydım
Okşadığın bir parça kumaş da ben olsaydım
Senin için görülen bir dü...ş de ben olsaydım
Yeryüzünde seni bir görmüş de ben olsaydım
Senin visâlinle bir gülmüş de ben olsaydım
Sana hicret eden bir Kureyş de ben olsaydım
Damar damar seninle, hep seninle olsaydım
Bâtılı yıkmak için kuşandığın kılıcın
Kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım
Bir Şiir ne kadar etkiler normal bir günü .Yol boyunca sıcak bir yandan yol uzunluğu bir yandan arabayı da kullanınca mayışmış halde gelirken radyoda söylenen bir şiir günü biraz olsun yumuşatmış olarak geldim .Şiir çok etkiledi açıkcası .Neden bilmiyorum o an için içime işlemişti.Eve dönüş sonrası yine rutin yine aynı işler ama oturup arkadaşlarla maç izlerken çayların ardı arkası kesilmiyor fanatik değilim ama arkadaşların hop oturup hop kalkması hoşuma gidiyor .:D
KömürGözlü
17-05-10, 20:43
Bugün babamın tazminat davası için gerekli olan bir şahit için koşturduk .İşyerinden çok çekmiş olan bu kişi babamın tek şahiti olduğundan bunca zaman sonunda ilk kez bir iz buldum .Her ne kadar 250 km olsada bu mesafe çıktım sabahın ilk ışıklarıyla .Dalyan güzel dalyan Caretta caretta kaplumbağaların ,Azmakların ,deltanla güzel kasaba .Bizim için bir umut oldun :) Şahiti tek tek sora sora buldum konuştuk ve kabul etti .Şimdi inşallah haksızlık yapanlardan hesap sorup hakkımızı alacağız bir kez daha sevindim .İşim bitince madem geldik dalyanda çamura girmeden ,Sarıgemre kumsalına uğramadan gidemezdim haksızlık olurdu .1 senedir uğraşımızın mevyvelerini alacağımız için bir kez daha umutluyum .Hamd olsun ...
KömürGözlü
18-05-10, 22:11
Bir güz sabahı gibiydi .Heryer kapkara yağmur bulutlarının sanki güneşten intikamını adığı bir gün .Heryer suya doydu ama ben doyamadım .Çıkıp dışarı yağmurda yürümek o damlaların ensemde ve şakaklarımda hissetmek işte bu dedirtecek kadar güzel bir histi .Şimdi biraz kırgınım sanki yeterince ıslandım çünkü ama olsun belki bu sezonun son yağmuru olmuştur bende bunu fırsat bileyim dedim .Doyasıya gezdim .İçime çektim toprak kokusunu .Bıraktım kendimi .Bugünün geneli gibi neşem gayet yerinde umarım hep böyle olur
KömürGözlü
19-05-10, 22:25
Kim zaman hayalleriyle yaşarken birden gerçekler yüzüne şamar gibi iner ya işte hayatın zorluğu burda belli oluyor .Her zaman konulan kotaların ,beklenen hedeflerin izinde gayret ve çabayla dönen işler kimi zaman olmuyor.Ne kadar uğraşsanda kaçan balık büyük oluyor ne yazık ki .Belkide onu elde etmek için yeterince uğraşmıyoruzdur.Artık sınırlara dayanmakta şu beynim ya tamam ya devam nitelğinde alışmaya çalışmak yoruyor.Her şeyin zorluğuna göğüs gerebilirim yeter ki ailem ve tanıdıklarım benim arkamda olsun .İnanıyorum bu işide halleceğim .Belki zor olacak ,belki de takılıp düşeceğim ama pes etmeyeceğim .Hayata inat .Emeklerimle ,yüreğimle,ruhumla şavaşacak ve hayatın önünde yılmayacağım .Dünya bir sınav merkezidir .Ohalde bu sınavı geçmek dileğiyle .
KömürGözlü
20-05-10, 21:49
Bir öğüt ,Bir nasihattır bana verilen her defasında balıkçı ustanın o güzelim balıkları nasıl yakaladığını düşünürdüm .Hamd olsun yinede irili ufaklı bir kaç tane yakalıyorum ama yinede kerim ustaya imrenmiyor değilim turna,uskumru,çupra,lagos adam ustası bu işin bense sokkan ve bir kaç ufak balık balık :D .Yinede kerim abim sağolsun havadan sudan ,denizden,topraktan her zaman konuşup öğüt aldığım güzel insan .Ah bide bende onun gibi balık yakalayabilseydim :) yine güzel bir gündü açıkcası .İşe başlayana kadar balık ustası olurum tahminimce
KömürGözlü
21-05-10, 22:53
Açıkcası bugün biraz sıkıcıydı .Pek fazla bir şeyde yapmadım devamlı evdeydim .Çok sıkıcı oluyor :zzz:tek yaptığım kitap okumak ve müzik dinlemek bugün sadece bu kadarı :)
KömürGözlü
22-05-10, 22:11
Gökyüzü yine kendi şöleninde ,kendi öfkesini kusar gibiydi
Her pencereye bakışımda sanki
kendisini izlediğimi düşünerek şimşekleriyle gösteri yapıyordu
yağmur acımasızca vurarak camları dağlarken
bense bu güzelliği sadece seyrederek bakabilmekteyim ...
KömürGözlü
23-05-10, 21:42
Nedense aksilikler geldimi hep birden sanki zincirleme gibi üstüste gelmek zorunda mıdır? yada bu kadar mı kolay etkilenir hale geldik ? Zorluklar ,sıkıntılar umarım yarına bir son bulacak ve yeniden rahatlamanın ve hayata gülümsemenin keyfini yaşayacağım :) Neşeli kimliğim durgun kimliğimi bir kez daha yer değiştirmesi dileğiyle
Gülümsemeyi yarına bırakma boşver,her zaman aksilikler cıkar,her zaman bir bozan olcak,hedef onlar varken de iyi olmak
KömürGözlü
24-05-10, 14:46
Gülümsemeyi yarına bırakma boşver,her zaman aksilikler cıkar,her zaman bir bozan olcak,hedef onlar varken de iyi olmak
Merak etme ilker .Her daim gülümserim .Ama insanın biraz olsun rahat bir şekilde gülümsemesiyle belli zorluklarda gülümseye bilmesi farklıdır .Bunun bilincindeyim ve ona göre ayağımı uzatmak isterim bazen bu canımı sıkar .Sağol yine de :)
KömürGözlü
25-05-10, 23:30
Günler ,günleri kovalerken .Hergün farklı bir güzel ...
KömürGözlü
03-06-10, 21:47
Bir delik kovayız, adandığımız yolda. Ya da olmalıyız.
Belki de, ettiğimiz hizmetin fark ettiğimizden fazla olduğunu bilmeden yürümeliyiz doğru bildiğimiz yolda.
Kılıcın iki keskin ucu gibidir halimiz. Ya da, iki yanı uçurum dar yolda yürür gibi.... Devamını Gör
Bir yanımızda, eksiğimizi ve kusurlarımızı bahane eden ümitsizlik uçurumu ağzını açmış bekler; öte yanımızda, elimizden çıkar görünen iyilikleri ve hizmetleri kendinden bilen benlik ve gurur.
İkisi de yakar, ikisi de bitirir hizmetimizi, iyiliklerimizi.
Ümitsizlik “Senden adam olmaz, ne işe yararsın ki!” deyip iyilikten ve hizmetten kesmeye çalışır elimizi. Az’a razı olmayan ümitsizlik, az olanı da yok eder. Ve insan en başta kendine yazık eder.
Emaneti sahiplenen gururumuz ise, hizmetimizin güzelliğini çalıp götürür, geriye niyeti bozuk bir amel, ruhu yitmiş bir bedene benzer bir iş kalır elimizde. Var’ı yok, güzeli çirkin eyleyen bir hale düşeriz.
Oysa delik kova, bütün eksik-gediğimize rağmen yolumuzda yürüyebilmeyi ders verir bize. Kusurumuz tevazumuza vesile olur, kibirden alıkoyar. Tevazumuz, az olanı çoğaltır; güzel olana ayrı bir güzellik katar.
Nasıl ki amelleri güzel amel eyleyen niyetse, hizmetleri başarıya ulaştıran da tevazu ve farkında olmayıştır. Delik kova gibi kusuruna rağmen ümidini yitirmeyiştir.
Biz işimize bakalım. Varsın, tevazumuzla ve mahviyetimizle hangi gönüllerde çiçekler açılmasına vesile olduğumuzu bilmeyelim. Ama, tevazuyla yaptığımız küçük bir hizmetin mağrurane yapılan büyük bir “hizmet”ten daha büyük ve bereketli olduğunu bilelim, bu yeter!
Bugünlerde felsefeci olsammı düşünüyorm yazı hoşuma gitti .Güzel ve manalı tıpkı hayatın bindirdiği yüklere karşı gülümseyebilmek gibi ...
KömürGözlü
13-06-10, 20:10
Asla kazanamadım savaşlarımı
çünkü baştan kaybediyorum
Asla direnemedim zorluklara
çünkü kaybetmekten korkuyorum
Asla başıramadım kendimle
çünkü sen öldün bende kayıplarda
Asla gidemedim mezarına
çünkü bakamıyorum yüzüne
Oysa hayallerin vardı
Gülecektin ,koşacaktın ve paylaşacaktın
Kaderinle başbaşa kaldın
sen öldün ben mezar başındayım
Biliyor musun asla asla demeyeceğim bundan böyle
çünkü sen hep böyle derdin
Asla asla deme dedin
Şimdi güçlüyüm yenmenin yanında kaybetmekte oldunu gösterdiğin için
ve hırslıyım pes etmenin bana yakışmadığını söylediğin için
KömürGözlü
14-06-10, 21:39
"Ben koca bir yalancıyım bebeğim,sakın inanma bana.
Sana verebileceğim tek şey koca bir gülücük dolusu yalan."
Unutmaya çalıştığım,unuttuğumu sandığım ama asla unutamadığım insan bana; "nasılsın?" diye sordu,ona ;"iyiyim :)" dedim o an gözlerim dolmuştu,içim burkulmuştu,pişmandım.İşte ben bu kadar büyük bir yalancıyım.Kendimi bile kandırmayı başaracaktım neredeyse.
Yalanın anlamıyla ilgili pekçok şey okudum,kimileri doğru birşeyi söylememeyi de yalan olarak görüyor,mesela bir hastaya hasta olduğunu söylememekte bir yalan olabiliyor yada yıllarca gizli gizli aşk besleyip açılmamakta. . .
Doğruları söylemeye karar verdiğinizde artık çok geç olduğunun farkına varmak ne acı.Doğru söylemek ancak doğru zamanda doğru bir davranış oluyor.Benim için artık sonsuza kadar doğruyu söylemek için yanlış bir zaman.Yapacağım en doğru hareket yalan söylemek olacaktır.
Şimdi herşey daha net ,aynadaki adama bakıp gülümseyerek diyorum ki;"Ben koca bir yalancıyım bebeğim,sakın inanma bana.Sana verebileceğim tekşey koca bir gülücük dolusu yalan". Eren Kaplan
Doğrudur yalan dünyada yalancı bir kişiyim bende .Yalın ve sade bir yalan
KömürGözlü
15-06-10, 22:39
Yeniyim ben yeniyim ,Hala açlık çekiyorum hayatta Henüz bilmediğim henüz öğrenmediğim henüz tatmadığım o kadar şey var ki hala duyumlarımın açlığında gidiyorum .Ve inanıyorum gülüşlerindeki safi güvene ,biliyorum çünkü ona bende gülüyorum
İki önceki çok harikaymış,ellerine sağlık,kaybolmayalım dilekleriyle..
çünkü sen öldün bende kayıplarda
Asla gidemedim mezarına
çünkü bakamıyorum yüzüne
Oysa hayallerin vardı
KömürGözlü
16-06-10, 22:20
hayal kuruyorum uzak olmayan ,Yeşil örtüde güzel bir meşeye dayanmış otururken dinlediğim rüzgarın yaprakları adeta sesleriyle konuşturduğu anılarda mutlulukla gülümsediğim zamanlardı .gerçek ise farklı değil aramaya çalışmaktan göz önündeki güzelliklerden olmamak elde değil .Biraz paylaşım ,biraz arkadaşlık çevrende gülümseyenlerle daha güzel bir dünya ...
KömürGözlü
17-06-10, 22:11
Ne denilir ki güzel bir gün güzel bir akşam .gayretler emekler ,alın teri yanisi işle ilgilenip huzurla dönülen bir yuva ve sıcak çay ılık duş ne kadar sıkıcı ve katı olursa olsun hayat yinede yaşamaya değer
KömürGözlü
18-06-10, 22:28
Kimi mısralar ,dizeler vardır iki cümlelkte olsa insanı alır götürür,kendini bulur insan .Kimi kelimeler vardır .Bir kitap saklıdır içlerinde ne taraftan bakarsan o şekilde mana çıkarırsın kimi cümleler vardır .Hayatını içinde ararsın .Kimi yazılar vardır her zaman akılda kalıp hiç çıkmayacak kadar manalı ve güçlü ...
Farkında Olmalı İnsan…
Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.
Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen…
Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını Fark Etmeli.
Anne Karnına Sığarken, Dünyaya Neden Sığmadığını,
Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını;
Fark Etmeli...
KömürGözlü
19-06-10, 22:51
Dert yok ,tasa yok deniz dalgası dinlemek esen meltemin karşısında müzik ve kitap bir izinli günde bu kadar mı rahatlatır .Ne iş stresi ne günlük dertler sadelik ve duru deniz mavisi alırken herşeyi üzerine güzel bir uyku cırcır sesleriyle ve martıların uçuşlarıyla gerçek bir cennet benim köyüm .Sedir adası ,( Kleopatra adası )
KömürGözlü
20-06-10, 22:42
Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor...
Derin denizleri ise ancak derin sevdalar...
Anladım ki,
derin ve esrarengiz olan her şey susuyor...
Anladım ki susan her şey
derin ve heybetli...
KömürGözlü
21-06-10, 21:42
Sus artık sus .Haykırıp bulandırma beynimi .Üstünkörü düşünceleri aşılayıp karartma benliğimi .Beynim ve benliğim çakışmasın artık .Celal büyütme bende kemal olmak ,hafız olmak duurken kibrin yolunda yürütme beni .Evet NEFSİM dur artık .Yalanlarla kandırıp oyaladığın yetmedimi artık susmadan bekleyeceğim ,Senin beni değişim ırmağına sürüklemene göz yummayacağım .Nefsi huzuruma seni almayacağım .
Ne diyorum yine ben .imdi bunları derken yarın yine sana yenilmek .Ahhh neden bu kadar aciz olabiliyorum .Neden sana direnemiyorum .Aslında seninde suçun yok seni içimde büyüten yine benim .Ben beni anlamadan seni nasıl yenebilirim .Bir taaftan senla savaşırken diğer tarftan besleyen yine ben değil miyim .Sözüm kendime bırak bu yalanları aş artık bu güçsüz bedeni aç benliğini ve uzat ayaklarını durgun denizlere .Işık ara ,güzel ara mis ara yalan dünyayı biraz olsun kendinde ara
KömürGözlü
22-06-10, 22:55
Serin güzel meltemin esintisiyle kopan çınar yaprağının süzülüşüdür rahatlık .
Kayalıklara çarpan sabun köpüğü gibi beyaz ve berraktır saflık
oysa yitikliktir ,soğuktur hatta kayıpların silinişideki karanlık
Bir tecrübenin kuyruğunda oyun oynayan çocukluktur gülücük
KömürGözlü
23-06-10, 22:47
2 haftanın çalışması olan takip listemi unuttum .Ne iştir yine tekrardan daha kısa sürede yazmam gerekior .Neden bu kadar unutkanım yada neden kolay dikkatim dağılıyor
abi sen bende ki unutkanlığı bi görsen yatar kalkar şükredersin:D
KömürGözlü
24-06-10, 22:47
Kimi kazanımlar için çoklu seçeneklere dalmak .bazı durumlarda ise sonucunu bildiğin halde o şıkları işaretlemek zor olmasa gerek .Kazanımlarımızın bu denli küçük durumlarla sadece iki parmak arası kalemin karaladıklarından kalan işaretlere bağlı olması gibi zorlaştırılmış hüsranlarla beslenen umutlarla yüzleştirilmesi ne kadar doğrudur ?
Yada görünen köylere rehber atamak yerine göremediklerimiz için bir öncü bulamaz mıyız ?
Gönülsüzce yaptığımız onca işlerin sonucunda hata yapmamız bu kadar kolayken hala hatayı göz göre göre yaşamak neden bu kadar karmaşık bir şekilde bize sunulur .Kaldı ki insanların genelinde seçmeyi kolaylaştırmak için tecrübe kazananların gösterdiği yolda ilerlerken önceki bilgilerin noksanlığından mı yoksa değişen zamandan mı hala inatlaşarak ilerlemekteyiz ?
Gelde çık şimdi bu soruların içinden
KömürGözlü
24-06-10, 22:49
abi sen bende ki unutkanlığı bi görsen yatar kalkar şükredersin:D
Benimki o türden unutkanlık değil Tayyar kardeşim .Benim unutkanlığım dikkatsizlik ve dalgınlık şu sıralar .Bazı durumların öncelik sıralamasını iyi karayamamam mesele benim .
KömürGözlü
26-06-10, 22:38
Sensin .Neler oluyor söyle .Geçen günlerle ,geçen ömürlerle kıyaslamak zordur.Alışmak ise en kolayı .Adabte olmak ,duruma kolaylık sağlıyor .Gözyaşları damla damla düşerken hayal içindeki benlikten ufak notların bulunduğu kutucukları görüyorum .Kimisi bomboş ,kimisinde dolu olma olasılıgı dahi bir ihtimalden öte geçememekte .Bir kuruntu beyne hcum eden ,bir bilmece uyumsuzlkla hala demirden zirncirli kalabilen .Yasalar var, hükümler var ,kurallar var ,engeller var .Neden bu uğraş bilmiyorum .Bünyenin yeryüzü çekimine olan karşıtlığı bile artarken ellerinde olana imkan ve genel geçer ölçüde yaklaşmak gerekir .Söylenecek sözlerin içinde kaybolan sözcüklerin birden teker teker çıkmasını bekleyen kulaklara inat yaşanmışlık bu .Haykırırken dünyaya aslında sadece kendini yormakta olan
KömürGözlü
27-06-10, 23:16
Hayatta bazı anlar çok güzeldir .Yeni yerler yeni arkadaşlıklar yenilik kavramına ait bir çok şey .Farklı yerler ,farklı kültürler gibi. Bu hafta sonuda böyle geçti .Gittim,ördüm ,geldim
Keşke her zaman böle olabilse
KömürGözlü
01-07-10, 23:38
Tüm günün verdiği yogunluğun üstüne halsiz ve yorgun bedenin arkadaşların ısrarı ile bir toplantı yaparak herkezce yenilen yemeğin ardından hoş sohbetlere dönmesi ne güzeldi .Ne dert kalıyor ne tasa .Neden her zaman bu şekilde hoş ortamlarda bulunamıyoruz sanki
KömürGözlü
04-07-10, 00:09
Güzel bir sessizlikti ve güzel bir sensizlik .Biliyorum yine karamsarlaştım bugünde yine temmuz başı ,yine anılar .Neden kurtulamadım henüz ,neden hala atamıyorum o günleri .Yardım almak ,dert paylaşmak neden bu kadar zor geliyor bana .Hala buhranlı halde o kaza geliyor aklıma vede sonrasında karşımda tüm hayelleri yok olan iki kız .Elif 'te toydum ama seven ve sevilen bir toy taki ölüm kapıyı çalıp yoldaşlık etmek isteyene kadar .Kapadım kapıları belli süre kendimi dinledim kara ve sessiz gecede .sonra hafiften artık rahatlamaya başlamıştım .Sonrasında Tuğba geldi adeta ölü toprağını alıp küller içinden alevlere boğdu beni .Ya sonrasında oda beyin felci oldu .hayata küstü ailesine bile uzak artık .Üçüncü olmasından korkuyorum .iki kez tökezledim hayata karşı şimdi korkulardayım .Ya yine karanlığa gömülürsem diye .bu sebeptir soğukluğum bu sebeptir sessizliğim Ben kendimi çektim artık .Ben korkularımı büyütüyorum .Gelecek bahar gününe kadar...
KömürGözlü
04-07-10, 22:03
Yorulmaktır Hayat,Yorgunluğuna atamadan... Hasret içinde kalmaktır,Sevgi nedir bilmezken.. Ona umut bağ lamaktır, Zaman içinde zamnsız AĞLAMAKTIR HAYAT..!! Acılarıma rağmen yakınlaştığımbi ışık var gözümün alabildiği derinliklerde..ellerim o yalancı ışığın gölgesinde..tutmak için kendi iradesinde.. .. kestiğim ümitlerden yelken yaptım ama yokluğunda ne gidebildim ne kaldım
Bu kitaptan arda kalanlarla doluyum işlediği cümleleri aklım kaldırmaya çalışarak halaiçerisinde yaşadığım romanın baş kahramanı gibiyim .Şiirde kendimi bulmadım şiirde kendimle yaşadım adeta .Artık keyfim ve düzenim şükür yerinde yaşam dolu şekilde ateşlerle yanmaktayım .bıraktım geçmiş günlerimi bana hep kömür tutan elleri .Yaşıyorum artık geleceğin ışığıyla aydınlanan cümlelerle ,ve yaşatacağım hep içimde büyütttüğüm garip çocukluğumu .Hadi çık dışarı küçüğüm ,eğlendir kendini şen ol ,doy gülümsemelere
KömürGözlü
08-07-10, 22:32
Küçükken Nasıldı
Diye Sordu Anneme " Küçükken Yaramazdı " Dedi
Annem, Tebessüm Etti ..
Doğru mu Dedi Gözlerime Bakarak " Doğru Dedim "
ve Aynen Tekrarladım
...Annemin Sözlerini " Küçükken Yaram Azdı "
Ve son buluyordu cümleler.kaygısız ,düzensiz .garip ve sıradan ...Büyüyoruz ama olgunlaşmak için sorumluluklarımızda büyüyor .Ne güzeldi misket yuvarlamalar .Akamlara kadar enerjimizin son damlasına kadar körebe ,yakartop .Şimdi bakıyorum O zaman hayat bbir oyundan ibaretti. Şu an gerçeklerin sahteciliğiyle yanmış kül bahçesi gibi ...
Ne olursa olsun çocuklukta oyunlarım vardı şimdi ise yüreğimin yakıcı sıcaklığı .Çocukluğumda arkadaşlarımla birdim şimdi ise kendim ve kalbimle .Ne olursa olsun ben huzurlu ve mutluyum yanlış hedeflerin beni yanıltmasına bazen izin versemde ...
Bugünün anlamı büyük tıpkı çocukluğumun paha biçilemez gülüşlerindeki gibi
KömürGözlü
09-07-10, 23:27
Derin derya denizinde yüzüyorum .Ilık meltemin yüzümü okşayarak hali hazırda derinliklere götürmesini izleyerek dalıp gidiyorum sessizliğe .Ayaklarımın arasındaki kum tanelerinin kalıp çıkarma merasimine ve dalgaların kulaklarıma fııldayan türküleriyle derken birden yine dört duvar arasında öylece bakınmaktayım .İnsanın hayalleriyle bile bu kadar sevinebilmesi mümkün müdür ?
KömürGözlü
10-07-10, 23:53
Sesler duyuyorum kulaklarımın içinden haykırarak gülüşen insanların .Konuşulanları duyuyorum ama insanları bulamıyorum .Sanki görünmez bir duvara karşı pandomim sanatçısı gibi setlerle çevrili her yanım .Sesler yükselirken gözlerim aranıyor .Nerdesin ,nereye kayboldun sedalarıyla yokluyorum her yanımı .Kapatıyorum kulaklarımı Bu sefer aklımdan geliyor telepatik yöntemler gibi baskı kurmaya çalışıyorlar gibi .Yoruluyorum .Dizlerimin üstüne çökerek düşüyorum .Her yer kararıyor en son seslerde gidiyor .Artık sonsuz karanlıktayım .
"Mehmet ,Mehmet; kalk oğlum kahvaltı hazır" sesi geliyor.Anlıyorum ki Bir rüyaymış .Anlıyorum ki sesler sadece beynimde sonrası ise güzel ve gülümseme dolu bir gün .Şükür yarabbim yine nefes alıyorum
KömürGözlü
13-07-10, 22:40
Güneş damlıyordu içime ilik ilik
yaşanmamış rüyalarda bile gerçekleri arar oldum .
Yağmur gibi hüzün ve duruydu hayallerim
Sonsuzluk akarken yıllarıma sessizce beklemelerdeyim ölüm için
Kumluk çölün vahası mı yok ?
yoksa masmavi denizin üstünde güzel bir ada
Geçerken bulutlardaydı hayallerim
KömürGözlü
14-07-10, 23:22
Gökyüzü Gri bulutların ardında sessizliğinde olağanca süzülürken ağlıyordu .Aralardan çıkan ışık hüzmesinin aydınlattığı dar sokakların tüm tarihi zamanlara inat hala dik ve ayaktaki kısmın gölgesinde beklemekteyim ıslak ve sessizce .Beşer-i hakkın onca bakışları arasında .Dilimde ıslık içimde ateş Bekliyorum .Yağan yağmura inat
KömürGözlü
15-07-10, 22:46
o gülerdi ...gülerdi yüzü .Nedensiz beklemişti oysa hayatı .Yitirilmiş hayallerinin içine konan gizli muhabbet kuşunu beslemek istiyordu .Kalacak olan yine soyut düşünceler ,kayıp satırlar ve yine aynaya bakan iki gözolmuştu hep .Kara ve katı ;tıpkı yüreği gibiydi .Oysa içi beyaz bir kubbede yetişen zambak,lale,sümbül doluydu. Kokusu yayılır her sabah ,görenlerin gördüğü renkleri tarif hayal gerektirir ama kubbenin dışı siyahtır ,gridir.Tavandan sarkan sukutlar düzensizdir.Homurdanır mimara neden mat neden matem dolu diye .Aynaya bakar susar bir gülücük kondurur kendine ,sonra siler aynayı her başladığı yeni güne temiz başlamak için .budur hayalim budur yaşantım .İçim beyazdır şendir ,umuttur benim ...
KömürGözlü
07-08-10, 21:42
Günlük hayatta bir çok sıkıntıyla karşılaşıyorum .Kimisi çok ağır geliyor .Bir nebze dua ile ,bir nebze sabır ile yürüyorum .Aksilikler bırakmıyor .Ama bende bırakmayacağım .
Uzun zamandır yokum biraz daha olamayacak gibiyim .Sonu hayrolur umarım .
Deli divanedir uçar deli gönlüm
ellemeyin bi çaredir kanar kolayca ...
Çok saftır kolay kanar deli gönlüm
safi olanı güzeli arar yıllar boyunca ...
KömürGözlü
08-08-10, 12:48
Beklemek yoruyor .
Muhasebe tutarken ellerim, ağırlaşıyor gözlerim ,kapatıyor kapılarını .
Güzel nağmeler fısıldanırken gönlüme ,şarap esintisiyle uyanıyor hayallerim .
Tatlı tatlı bekliyorum ,yorgunluğunu bilerek .Eskitiyorum zamanımı .Akıp giden nehrin içinde yaşarken .
Bir kağıttan kayık yaptım içine, umutlarımı yükleyen bir hamal ve hamalın emekleriyle gidiyor nehirde .
Batacak olduğu halde bekliyorum .Batacak limanlar arıyorum ,Gözlerim kapalı ...
Umutlarım mavi ,Hayallerim yeşil şekilde siyaha bürünerek ...
KömürGözlü
14-08-10, 21:07
Güller sunuyorum ,ağır sesssizliğe
bana seni sunuyorlar bir avuntu olarak
içinde kaybolduğum çukurlardan geliyorsun
kayıp ,yitik ve sevdalı uykulardan
Yitip giden düşlere inat yaşıyoruz.Kayıtsız ,şartsız Yudum ,yudum içiyoruz zamanı .
Tükenmeyen umutların ışığında yürüyen garip vardı hatırlarmısınız ? İşte yağmurun ısladığı ve sakaklardan süzülen bir gün gibi kara ve derindir dünyalarımız.Garip ise dünyamızda gezinen bizlerdik .Halen aranmaktayız .Ben ve benim dünyamda
KömürGözlü
22-08-10, 00:16
Sadece orda durup ben yanarken bekleyecek misin yada acıların boğumunda yürürken hissizliğinle gülümseyecek misin .
Kim bilir belki sevineceksin .Yine demiştim ,yine dinlemedim diyeceksin .Rehber olarak yokluğunun ışıgını arıyorum.Saki her şey eksik .Her şey yoklukla br durumda .
Kinayeler ,iğneler ve onca sözler...Artık kabul edyorum .Yine sen haklı çıktın ,yine ben yanıldım .Senin bu yalanlarını seviyorum ve ardına bakmadan çekip gidişlerini ....
Kitab_ı hayalden seçmeler :
Bir arayış ardından ...(Bladeofhonour)
KömürGözlü
31-08-10, 23:21
Nice yağmular gördüm
gözlerindeki yaşları taşıyıp bıraktığın
Nice Buğday başakları gördüm
rüzgarın ahengiyle savrulan saçlarına inat
Ne güzel şarkılar besledim
gitara ve kaleme vurdu ellerim
Ama söyleyemedim
Gel ,gül,sev eylemlerde kaldı kalemlerimle
sözlere inat mürekkebe dökemedim
kapıdan geçerken güzel ve yaşlı gözlerinde
hüzün dolu ve tatlı bakışın vardı
Oysa seslice elini tutup dur diyemedim
KömürGözlü
01-09-10, 22:11
Hava sıcak ,bir çöl ortasında yanıyor gibiydim
bir vaha ve vaha içinde bir ayna .
Aynaya baktıkca güzel bir kız
Kız dönüp gitmekte ,ardına bile bakmadan ..
işte
O gün alevlendi icimdeki bu kalp….
Bir kipirti olustu icimde..tarifsiz,anlatilmayan…
Bana baktin ve ben utandim….Basimi cevirdim…bana mi gülümsedin diye düsündüm…. ve kalbimi alevler daha cok sardi……
Yürüdüm,yürüdüm,sana bakmaya korktum…Hala bakiyormuydun acaba?
Bakmak istedim ama bakamadim…
Tüm gücümü topladigimda döndüm…ve….ve sen gitmistin…YOKDUN…
Birden uyandım düşümden alnımda ter taneleri sıcaktan ve rüyadan ...
KömürGözlü
07-09-10, 22:21
SİYAH BEYAZ BAŞLAMIŞTI HERŞEY... Resimler siyah beyazdı.. Yazlı sinemalar siyah beyaz.. Siyah formalar üzerine beyaz yakalıklar taktık siyah beyaz ..
Topumuz dahi siyah beyazdı sanki eskiyi anlatan renkleri yaşamamızdı sebeplerimiz .Sonra mavi önlük ,renkli kalemler çıktı.Şimdi bakıyorum .Siyah beyaz asildi zamanında şimdiki gibi hoyratça ve kabaca kullanılmıyordu ...Şu an yaşadıklarımız gibi
KömürGözlü
08-09-10, 20:35
Bir Uyku üstüne geldin Dedem .Bir bayram günü ben Pelin ve Meryemle kırda koşturuyorken hani .Düşmüş dizimi kanatmıştım .Sen ise pansuman yapıp eve getirmiştin .Hatırlıyor musun dedem ? Bir gün sormuştum ... Bayram nedir diye ?
Bayram Gönüldür ,bayram sevinçtir,bayram hüzündür,bayram mutluluktur ,bayram paylaşmaktır ,bayram sevindirmektir .Bayram güzel olan herşeydir demiştin .
Ben ise sadece dinlemekteydim .Bir taraftan dizlerimi kuçaklamış otururken diğer yandan söylediklerini kavramaya çalışıyordum ...
Aradan 15 sene geçti ...Ben bayramı şimdi anlıyorum dedem .
Bayram gönüldür; Aşka susayan mevlaya yakaran ,güzel duaların gönülü...
Bayram sevinçtir; Onca susuzluk ,açlık ve nefise karşı savaşan sonra bolluğa ulaşmanın sevinci...
Bayram hüzündür;Her defasında nerde o eski bayramlar denilen ,ailenin ,akrabanın ,dostları,arkadaşların hatırlandığı hüzün...
Bayram mutluluktur;Keder ve derdi bir bayram boyunca unutup er türlü güzeli bulma amacımızdaki mutluluk ...
Bayram paylaşmaktır; Elinde ne varsa olmayanlara verdiğin ,ufak bir şekeri dahi gülücüklerle paylaştığın paylaşımdır...
Bayram sevindirmektir ; akrabası olmayan yakını olmayan yaşlıların ,öksüz ve yetimlerin hatırlanması üzerindeki o neşeli gülüşlerdeki sevindirme...
Bayram güzel olan herşey ; Evet dede bu güzel şeylerin her bütünü bayramda bulmak güzeldir ...
Ahh dedem ben artık 30 merdiven dayadım utanıyorum tüm bu söylediklerin yüzünden Dizimin acısı geçeli yıllar oldu ama bayram öğütlerin sımsıcak ,taptaze duruyor .Şimdi sende olsaydın elini öpseydim ,yine saçlarımı okşasan veyaramazlıklarıma kızsaydın ...Şimdi büyüdüm ama bayramı hala kavrayamadım dede .Sen yerinde rahat uyu ...
KömürGözlü
20-09-10, 21:33
Felek suç sende değildi en başından buyana .Bütün kabahat bende ,Benim suçlu .Kalem elimde çiziyorum dünyamı yüklüyorum karanlıklar içine baharı .Hasret mavi üstüne ,hasret vuslat zamanı Hazan mevsiminde kırılan başak başları gibi çökük ve kırık .Uslanamıyor deli gönlüm ,İnadına hasret kokuyor rüzgarlar ,inadına inat işte.Budur halim yenik ve derlidir başım, gözlere yenik gözlere bitik hayalimle hep bir ışık arar halde ...gelir misin deli gönlüm gelir misin .
Felek sana kalan bir çift sözüm
gerisi ya yalan ya ölüm
vurdum sevdayı gördüm hüzün
yaşam mı bu güzel gönlüm ...
KömürGözlü
28-09-10, 22:20
Bir yol olur sevdam hüküm veren kararsızlıklarla geceleyen aç bir göçmen edası saklıdır .Yıkım bir taraftan alırken benliği yerine hiçlik ve susuzluk inşa etmekte .Eserken ayaz rüzgarları bir uzağı bir de yakını oynuyorum .Bir uğultu bir kapanıklıktan soğuyan sıcak ellerim yetmiyor cümlelerimin kifaye ölçüsüne ...Hayat gayesi net ya ben ve düşüncelerim yada sen ve ölüm yaşayan anıt gibi hiçliktir sözlerim .Soyut ,hazin ve ürkek ...
KömürGözlü
03-10-10, 22:00
Gerçek şu ki artık sorgulamaktan öte geçemiyorum .Yığın yığın sorular tüneyen beynime yenik düşlerimle avunurken ,Hala eskiye dönüklük içinde ,geleceği sorgulamaktayım .Hayal kırıklıklarım ,artık seçeneklerimin sonucunu dahi göremeyen bir körüm .Gözlerim açık ,aklen sağlam ama kifayesiz kararların yenikliği üstümdeki .Kısmetim çoktu hayatımda ,ben kısmetsizlik ettim umutlara oysa seçenekler yüksek mevki ,yüksek eğitim şansları teker teker teptim ta en başından şimdi kendime acıyorum .Yüksekte uçan kuştum ,artık yerde sürünen bir yılan gibi kıvranmaktayım ...
KömürGözlü
04-10-10, 21:23
cam bardakta çay keyfi .Faslı hazan mevsiminde sıcak ,taze çay ...Yanına da gevrek bir simit ,denize karşı oturmuş bir taraftan deniz bir taraftan çay .Ne güzeldi tatilim ...
KömürGözlü
05-10-10, 21:13
Artık daha net anlıyorum .Hep bugünü bekliyormuşum oysaki ,durgunluğum,sessizliğim ,bir yanımın yok olup silinmesi hissi .Ne tuhaf değil mi? Daha düne kadar yanımızdaydın .Gülüp ,kızardın bana .Kıyamazdın ,Bilerek kızdırmam hoşuna mı giderdi yoksa ?Hiç söylmedin ama içindeki senden biliyorum ,tanıyorum seni ...Şimdi gittin artık .Annemide ağlatarak hemde .gerçek şu ki evden şimdi gelin çıkmış oldun .Bundan sonra başka insanlarada anne ve baba diyeceksin .Ama alışmışlığımız eskisi gibi olmayacak ...Şimdiden özledim seni kardeşim ...Gittiğin yerde rabbim gönlüne göre yaşamanı nasip etsin ...Güzel "Meleğim"
Hep seveceğim " Gıcık Abin Mehmet "
KömürGözlü
28-10-10, 19:47
Dün uykumda göründün ,çoçukluğuymuzda ışığın altında oluşan gölgelerimize basmaya çalışırdık,Red kid gölgesini vuruyor biz neden basamıyoruz diye oynardık :) Neden byle saçmalıyorum ? Çümkü ben iyi değilim .Eskiye dönük anılarımı yaşıyorum .Yine ve yeniden Onca sene ardından karşıma nasıl çıktın nerden buldun beni .Gözlerime kolay inmeyen puslu taneciklere sebep olduğun için ve yine benim gülümsememe neden olan o safi güzelliğinle beni minnettar bıraktın .Merak etme canım kardeşim düğününde benide göreceksin :) Eski hatrına ...
KömürGözlü
03-11-10, 21:33
Dünya kimi zaman çok garip olabiliyor .Bir lokmanın ardından yapılan onca savaş ,Aslan bile hikayede kaldı boğazı aşan her lokmadan sıkılan kemerler ve kayıp hayaller.Yutkunan tokların duyumsayan açları özendirmesi gibi yaz ve kış .Mutluluk ve neşe,Kayıp kralların gizli hazinesi ve paylaşım değmeyen parmakların kavuşması ile son bulan .Nedir bu ? Bir başlangıç Zamanla aynanın ötesine bakabilmedir bu .Bunca zamana kadar aynada kendini gören ayna ve ben mantığında yeişen özürlerin ve kusurların hayatı ..
KömürGözlü
07-11-10, 20:47
Tozlu rafların ardından çıkan bir günlük buldum .Kahverengi kaplı ciltleri artık eskimeye yüz tutmuş şekilde paramparça duruyordu.Üzerindeki lifler artık eskisi gibi parlamıyor olacak ki daha önce kaç kişi ellemişti merak ettim .İlk sayfasında benliğim yazıordu .Düşündüm benliğim gerçektende güzel bir başlıktı içinde sadece yazanın kendi düşüncelerini,duygularını ,sırlarını kısacası benliğini yazmıştı .Sonrasında içime kurt düştü ne olursa olsun ben nasıl başka insanın sırlarımı kurcalamasını sevmiyorsam bu kitabı yazanın düşünceleride aynı olmalıydı .Geriye sadece kitabı yerine yerleştirmek kaldı .Koydum ve son bir kez dış kaplamasına baktım .İmzası şaşırtmıştı ."Yitik Kızın Son gülüşü" yazıyordu acaba ne yazmaktaydı neler gelmişti başına ,neler yaşamıştı,kapıdan çıkmadan tüm düşünceler haykııyordu .Kapadım ve çıktım .Aslında kütüphaneye fazla gitmem ama artık merakla kanayan gönlüm tozların içinde kendini arayacaktır ...
KömürGözlü
03-12-10, 19:38
Yorgunum .Tozlu yollardan geçiyorum.Topuklarım yüklerden ve mesafelerden şişmiş halde .Saçlarım dağınık halde ,nedense toplayamıyorum kendimi .Süreler veriliyor zamanlarımın manasına Gözlerim ise kan çanağı ,ya tozdur bana kötü olan yada ben zayıfım zarif çiçeklerin polenlerine ...
Aralıktan esen rüzgara karşı duramazken ,vücudumun soğuduğunu hissediyorum .Bu bir çelişki midir ? Vücud ne kadar soğursa his o kadar azalmaz mıydı ? Yoksa ölüm yakın mı? Aklıma gelen Van gogh çizimleri evleri neşeli ama şen kapıları yok nedendir?
Bir kitap .Sayfa tamamıyle dolu .İçeriği çok güzel ama okuyamıyorum .Başka bir dilde karmaşık ,şiirsel gibi ama ben anlamam ki .Mazeret ve çelişki .Oyun ynarken kabul görmek gibi yalan söylemek için yalan kurtarmak için yine yalan .Hayat yalan ,oyun yalan ,günler yalan ben yalanım
Birden bir problem geldi aklıma ..."O halde neden bu kadar soru ? "
Cevap ise basit ,Sadece uyan ve gülümse .Oyundan dahi keyif al ,Hayatın tüm yollarında sadece ufak ışık olsa yeter düşüncelerim ,karakterim,benliğim...
KömürGözlü
06-12-10, 21:07
Değişim...Küçük değil büyük çaplı olanından .Kararsılıklarla verilen hatalı ve yanlış sonuçlar.Aranmakta olan ve doğruyu bulma çabası .Geçen her günün ardından çıkışa bir adım daha yaklaşmak gibi.
Değişmek...Hani sıkıntıdan evdeki eşyaların yerini değiştirmek gibi,devamlı dinlenen bir şarkının artık sıkması gibi .Zamanın gerçekte akıp giderken boşa harcanması gibi.Yada bizim zamanı geçirmek kastıyla amaçsızca uğraştıklarımız gibi .Arıyorum ,bulunamayan bir şeyler var .Artık değişim gerekiyor farklı yerler farklı anılar farklı yaşamlar üstüne .
Kendimi değiştire bilirm miyim ? Düşüncelerimi değiştirebilir miyim ? peki ya dünyayı değiştire bilir miyim ?
Değişim ...Biliyorum anahtar elimde sadece doğru kapıyı bulmak biraz zaman alacak gibi .Sonrası mı ? zamanın insafına kalan bir çınar ağacı gibi .Her yıl tüm mevsimi yaşayacağım .Tadıyla ve dürüstçe ...
KömürGözlü
08-12-10, 23:20
ağır cümleler nüksetmekte kırılgan vücudumun toprak olacağı bedende
düşündüğün güldüklerinden değil gerçekleri saklamaktandır sebep
yokluğun yok olmanın merakı ve korkusundan gülerken aslında düşünmek gibi
ama öleceğini bilerek gülebilmek bu zor işte Yorgunluğun üstüne atılan yorgan gibi
Yada var edenin bir gün herkezi yok edeceğini bilmek gibi
yaşam ise tıpkı siyahın ve beyazın olması gibi
KömürGözlü
21-12-10, 21:40
Oyun oynuyorum kendimle .Hani sıcaktan susamış ve bunalmış bir çocuğun soyunup denize atlaması gibi hayallerime atlıyorum .Bir kulaç ileri bir kulaç geri bazen yuttuğum oluyor derya deniz düşüncelerimi ,Nesi güzel bilir misiniz ? Nerden bilesiniz bu benim dünyam aynaya baktığımda arada bir görüşelim seninle deyişlerim .Hani GEÇER YA GÜNLERİN ardından sadece bir mendil miktarı iç geçirirsin .Oysa mendilde dahi kırıntılar kalmıştır.Minik hatta yitik .Hani giderken hoşçakal dersin ama dur diyemeden başlar süzülen yaşların ardına inat rüyalar .Dünya bile toz pembe oluveriyor .Bir çift göz uğruna .Ressam ne güzel çizmiş bir tualin yağlı boya resmini içine alarak sanat oluşturması gibi ...Şimdi denizde yüzen çocuğun gece merasimi başlıyor ...Bir balon biraz düdük ve mavi gökyüzünde uçuşan güzel bir serçe .Nere konar ,nere gider bilinmez .Ama denizde ararken serinliği gülüşlerde bulacaktır ...Hayatı,düzeni,kimliği...
KömürGözlü
25-12-10, 21:17
Yalan içinde olmaktan sıkıldım .her yerde söylenen yalanları kaldıramıyorum .Hukuk adı aldında dönen dümenlerin gözlerimin önünde her gün artması .İnsanların çıkar için yapamadıkları işleri kalmaması ,üstelik ne kadar dürüst olmaya çalışırsan o kadar iftiralara ve karalamalara maruz kalmak .
Sonuçta kötülük yine gariban halkımızdan geçinmekte .Hukuk alanında çalışan biri için hukuksuz ve göz ardı edilen onca ahlaksızlığa karşı sesim çıkamıyor ne yazık ki .Hep garip kaldım hep gariban hep sustum hep susturuldum .Hakkım idi hakkım gitti neye yaradı sonuç koca bir hiçlik .Ey dünya sana kanmayacağım ...
KömürGözlü
31-12-10, 12:59
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
Korkuyor musun? Her zaman ki gibi kelimelerin ardında bakmaktan sıkılmadın mı? Yoksa durumun gişihatı çok mu vahimdi ? Çok mu ürkütücüydü ? Yüklediğin manaların içinde kelime kadar belirgin olamıyor musun? Oysaki ne güzeldi sadelik ... Sen manalı kelimelere anlam yüklerdin ;gerçi yüklediğin her kelime benim için manalıydı .Konuşamadığımız her şey için yüklemlere boğulmaktaydın.Hıçkırıktı gözlerinde damla damla akan ,yüklemdi gözlerin ... Kaybolan acıların içinde geçen onca cümleydin.İyelik ekin gibi seninleydim derdin ... Kelimelerime ait iyelik ekimsin diye sonu " im " olunca güzeldi kelimeler .İçilen her bardakçaya karışan şeker gibi hissetmekteydim günlerde .Kayıp olan benliğim yoktu .Arayışlarım sessiz ve derin değildi .Hayata bulutla gelen yağmurun toprağı beslemesi gibi sende ruhumu beslerdin .Ne güzel günerdi olanlar o günler.Nerdeydin? Neredesin? Hala muamma gibi yaşamaktayım yalan söylemeyi dahi beceremiyorum .Kaçamak gülüşlerime neden arıyorum .Sadelik içinde beklerken renk olmanı istemiştim .Evet rengim oldum ama koyu bir karanlık siyahı geride başkaca renk kalmadı .Sana ait ;Sen: şimdi seninsin, ben ise kelimelerde kaybolmuş soyut bir düşünce, kayıp bir ruh,arayışlar içinde bir garip.Şimdi havada soğudu üşümekteyim sıcak gülüşlere .Yoksun ,yok olacaksın siyahın matemine yenik ,siyahın karanlık taraflarında ...
KömürGözlü
02-01-11, 20:01
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
Ne çok şey anlatır eski resimler .Yaşamın tadı tuzu saklıdır.Harman olup tencereye kaynatılan bir yemek gibi .Görülen anı yaşamdan kesit.Düne kadar düşünülemeyen geçmiş yaşam ve nasıl geçtiğini kavrayamadığımız zamana şahit tutar .İşte böyle bir ekrandır hayalimiz yarına umut tutan ama geçmişi saklayan...
KömürGözlü
06-01-11, 20:36
Bugün bir durgunluk var içimde vücudum sanki yüreğime ayak uydurmuş gibi.Ağır ağır hissizleşmekte.Sızlamakta olan dizlerimden ve titrek ellerimden sonrası halsizlik üstüne .Hasta mıyım yoksa hastalık numarası yapan bir çocuk muyum .Yarında işe gitmek .İstemeyerekte olsa ...Zor kardeşim diyesim gelirken birden susuyorum ben hastalıktan korkmuyorum ben ilgisizlikten korkuyorum .Galiba ateşimde var .neden bu şekilde hissediyorum ...
KömürGözlü
12-01-11, 21:44
Bugün günümdeyim,günüm ise halen sessizlik fısıldamakta kulağıma ...İnlemekte olan, gözlerimin hali ,harap olmuş, sabah mağruru.Ovaladıkça kaşınıyor ömrüm ,ısırgan tarlasında uzanmaktayım sanki ...Rahatım yok,huzurum yok sevenim yok sevdiğim yok güneşim yok bulutum yok yağmurum yok çamurum yok.En önemlisi gençliğim yok ,sözlerim çok .Yine başbaşa hayallerimde kalan düşünmelerim çok, benliğim yok...
KömürGözlü
27-02-11, 19:01
Yine yağmur yağmakta .Cama vuran her damlada bir ferahlık geliyor.Düşünsene ninni gibi güzel .uykumun temel kaynağı gibi söylüyor türkülerini .Şimşeklerde ise bir heyecan saklı sanki söylemek istedikleri varmış ama söyleyememiş gibi birden bir parlama sonra yine yağmur ve kasvetli siyahlık .Geceye bakan gözlerim yorulmakta .İçeri girip soba başına geçiyorum bir elimde bir kupa dolusu sıcak çay bir elimde kömr maşası ...Sobanın içindeki kestanelerin kokusuna karışmış yorgunluğum .ve çaya bırakılmış keyfim .hamdolsun dedikten sonra biraz kuran biraz iman demlenip gideceğiz en azından ...
Bir uyku öncesi bir kitap sonrası
"kitab-ı Hayal"
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.