PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşsize sessiz sedasız darbe!..

Kalpsiz Güzel
19-02-10, 09:41
İşsize sessiz sedasız darbe!..

milliyet
Sosyal Güvenlik Kurumu (Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.) (SGK) kararına göre, bundan böyle işsiz ailelerin sağlık ve doktor harcamaları 100 gün değil, sadece 10 gün karşılanacak.

1 Ekim 2009'den bu yana 90 günden fazla pirim ödeyenler devletten 100 gün sağlık hizmeti alabiliyordu.

90 günden daha az prim ödeyenlere sunulan sağlık hizmeti ise sadece 10 gündü.

Geçen hafta sessiz sedasız bir genelge yayınlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, "17 aydır yasayı yanlış uygulamışız" dedi.

Sağlık güvencesi tüm işsizler için 10 güne çekildi.

Durum dün sağlık hizmeti almak üzere sağlık kurumlarına giden işsizlere "ücretsiz yararlanamazsınız" denmesiyle ortaya çıktı.

KömürGözlü
19-02-10, 09:46
en azından duyrulabilirdi

VeDoHaM
19-02-10, 09:50
Tayip sessiz sedasız işler başında...

Kalpsiz Güzel
19-02-10, 09:51
10 gün..sağlık bu ya günümü olur.....

2 gündür hastenlerde geceledim....ALLAH düşürmesin ama sağlık öncelik olmalı...

İlteriş
20-02-10, 13:18
1955 - 1960 yıllarında nüfus artışının sebeplerinden biri Sağlık hizmetlerindeki gelişmelerdi ve bu sayede ortalama yaşam süresi arttırıldı, bebek ölümleri azaltılmıştı..Şimdilerde ise tam tersi!!!
İnanılmaz iş imkanı varki yeni doğan bebek sigortalı çalışacak durumdayız sanki!!
Sigortalı çalışan işsiz kaldıktan sonra 6 ay boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanıyordu (önceden) şimdilerde ise 10 gün..hadi bunu yaptın işsize 10 içinde iş bulma sözünü veren yokmu??? Cemil ağanın oğlunun vatandaşlık hakkını kullanarak bi yerlerin yönetim kuruluna getiriliyorda benim işsizim vatandaş değilmi de Kızılayda,Tandoğanda,Taksimde ve Türkiyemin her köşesinde eylem yapıyor..
Şeytana prim yaptırıp günaha girmemek için yazılarımı kesiyorum..

Kalpsiz Güzel
20-02-10, 13:26
İşçiye,emekçiye en ufak bir hak bırakmamak için çıkarmadığı ,meclisten geçirmediği yasa kalmadı kararlı hükümet marifetlerinden birine daha yaşadık....çok değişti düzen çookk