PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Derdim okulla başladı

irem
08-12-09, 00:57
Şuan moralim çok bozuk çünkü ilk defa kızımı dövdüm ...Artık dayanamıyorum .Ana sınıfına gidiyor 1 rakamını bile öğretebilmek için kaç saatimi verdim ona ..Çok çabuk sıkılıyor baştan savma yapıyor üstelik bir de solak çıldırıcam artık nasıl davranıcağımı bilmiyorum...Aptal olmadığını biliyorum ama aptal gibi davranması delirtti beni...Belki sizin daha iyi fikriniz vardır .
Nasıl davranıcam ezberi süper ,matematik süper iş yazmaya gelince hiç yapamıyor

Kelebek
08-12-09, 01:21
sabret,çocuğu dövme,öğrenecektir elbet,okul açılalı ne kadar oldu ki.biz o yaşta bakla çubukla matematik örenip,çıbık çiziyoduk.belki de öğretme taktiğin yanlış,farklı yollar dene,oyun oyna onunla oyunla öğret.mesela oyun hamurlarından yaptır rakamları:D

άЪ-ı ĥάЧάт
08-12-09, 01:45
çok üzücü ablamdan biLiyorum anneLik tamamen sabır işi helede bu yaŞLarda ben bile yegenim tarafından çıLdırtılabiLiyorum bazen böle ufak tefek şeyler olabiLir üzülmeyin bence bu kadar ne yapmanız konusundada vakti zamanında çocuk geLişimi görmüştüm çaLıştımda hafiften :D ben aşırı baskı ve müdaheLeden kaçınmanızı tavsiye ederim çünkü böyLe davranmak çocugun sizinle inatLaşmasına sebebiyet verir konuşup anLaşma yapmyı deneyin hergün beLirLi saatlerde ders çaLışmanız gerektigini anLatın ama sizde bu saatlere sadık kaLın nasıL ki bizLerin sorumLuLukları varsa onunda sorumLuLukLarı oldugunu biLmeLi ve bunu siz hatırLatmalısınız ona bi saat beLirLeyin ve hergün o saatte çaLışın hatta bu konuda onunda fikrini aLın o programa eminim uyucaktır o her uyudugunda onu bu konuda övün yargılamadan ve ses tonunza dikkat ederek konuşun ama sakın yaLvarır tarzda lütfen kızım noLursun hadi faLan gibi keLimeLer kuLLanmamya özen gösteriin fikirlerini aLın ve verdigi kararLara saygı gösterdginizi hissettirin herşeyin çok güzel oldugunu iLerLedigin görüceksiniz :) tabi bunun için sizede sabır gerekiyo :D umarım herşey yoLuna girer teşekkürLer :)

Womanizer
08-12-09, 05:32
dayak kesin bir dille söyleyebilirim ki çözüm değildir.ki siz bunu zaten biliyorsunuz.solak olması hiç bir şekilde bir gerilik vs belirtisi değildir ki ne kadar sağını kullanan varsa o kadar olmasada solunu kullanan da çok.bir pedagog yardımıda alabilirsiniz.
cezaya gelince öğretin öğretmeye çalışın baktınızı sıkılıyor hemen bırakıyor sevdiği şeylerden olmasını istediği şeylerden kısın.daha etkili olacaktır.alışkanlık haline getirmesin ki sıkkın ve bıkkın bir tavrı rahat etsin ilerde.merak duyusunu açıcak şeyler yapın.ilgilendirin.ilgi alanlarını keşfedin.ben eğitimin çok erken başladığına inanırım.bu sebebten imkanınız varsa müzik bale dans dil kurslarından herhangi birine gönderin.aldığınız oyuncaklar ve ya eğlenmesi için her ne alıyorsanız içinde eğitici şeylerin olmasına dikkat edin.
bu noktada en önemli şey kızınızın araştırma ruhunu keşfetmek ve diğer olaylara karşıda kazandırmak.çünkü eğitim üniversiteye kadar uzun bir yol.meşakkatli bir yol.ve anlattığınız gibi kafası çalıştığı halde yapmıyorsada en tehlikeli çıkmaz sokakda durulmakda.kapasitesini güzel sözlerle keşfettirin.kısaca gaz verin.yaşı kaç olursa olsun o gazı alır.
ve herşeyden önemlisi arkadaş dost olun.o zaman bazı şeyler kolay olucaktır.elbette annelik sınırını hissettirerek.
umarım işinize yarar şeyler söylemişimdir.

LoRaSiMa
08-12-09, 07:50
bence anaokuluna başladıysa okuldaki piskolog öğretmenlere danış nasıl yaklaşmam gerekir fln die ama asla dayak atma çok sinirlenince çık balkona bi çığlık at geri gel gülümseyerek :):)

suskunn
08-12-09, 08:24
her çocuk bir olamaz bazı çocukların ezberi kuvvetli olur bazı çocukların yazısı düzgün olur ilk önce çocuğunuzu tanıyın neye nekadar yeteneği var ..yanlış anlamadıysam 1 rakamından bahsetmişsiniz bunu yapamıyorsa biraz geç kalmış.. olabilir daha zamanınız var ..sadece sakin olun tamamen dersi bir kenara bırakın çocuğunuz bu korkuyu üzerinden atana kadar ..şimdi her ders dediğinizde çocuğunuz bir korku yaşar acaba annem bana kızarmı diye ..bunu atlatana kadar sadece oyun oynayın ama sizin seçtiğiniz oyunları her çocuğun bir zaafı vardır bunları kullanarak çok çabuk öğretebilirsiniz mesela kızınız babasından çukulata istedi babasının tamam babacığım ama unutmamam için yazarmısın kaçtane istiyorsun demesi yeterli olur bence ..bunların gibi ufacık oyunlar çok işinize yarayacaktır kolay gelsin :)

irem
08-12-09, 13:39
Önce hepinize teşekkür ederim ...Dün gece bu konuyu açtıktan sonra onu öptüm öptüm uyandırdım ..Aslında çok akıllı olduğunu benim yanlış yaptığımı ona bağırdığım için benimle ödev çalışmadığını ve yapmak istemediğini söyledim ..Ben sana bağırdığım vurduğum için yapmadın değilmi kızım dedim ,aslında sen çok zekisin öğretmenin bile bunu söylüyor dedim ...oda bana evet anne bu yüzden dedi yarın yine ders çalışıcaz bu kez bağırmıycam ,dövmiycem hata sende değil ben de dedim ve anlaştık...Hepiniz okdar güzel şeyler yazmışsınız ki hepinizin dediklerinden birşey kapıcam ...
Çocukları ilkokulda olan arkadaşlarımla görüştüm hepsi benim yaşadığım duyguları yaşamışlar hepsi dövmüş maalesef ben çok vicdan azabı çektim artık sinirlerim alınmış gibi davranıcam umarım başarırım ..

Duruer solak olmasının tek sorunu kalemi tutmasına yardımcı olamıyorum bana çok ters geliyor 2,5 yaşındaki kızım ondan güzel kullanıyor maalesef kalemi bu yüzden solak dedim...

suskun haklısın canım benim kızımın matematiği kuvvetli olucak galiba babası gibi :) yazmaktan ziyade matematiği seviyor :)

kelebek haklısın biz fasülyelerle yapardık değilmi :D el işini seviyor ve daha güzel yapıyor zaten sanada teşekkür ederim

ab-ı hayat çok güzel yazmışsın sağol canım

Lorasima aklıma iyi getirdin öğretmenin en sevdiği çocuk irem onunla konuşucam biraz üzerine düşsün ..

sağolun tekrar:gulver: