PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anne...

MaI\IYaK
09-03-07, 09:01
- "Bebeğimi görebilir miyim" dedi yeni anne.

Kucağına yumuşak bir bohça verildi ve mutlu anne, bebeğinin minik yüzünü görmek için kundağı açtı ve şaşkınlıktan adeta nutku tutuldu! Anne ve bebeğini seyreden doktor hızla arkasını dondu ve camdan bakmaya başladı. Bebeğin kulakları yoktu...

Muayenelerde, bebeğin duyma yetisinin etkilenmediği, sadece görünüşü bozan bir kulak yoksunluğu olduğu anlaşıldı.

Aradan yıllar geçti, çocuk büyüdü ve okula başladı. Bir gün okul dönüşü eve koşarak geldi ve kendisini annesinin kollarına attı.

Hıçkırıyordu... Bu onun yaşadığı ilk büyük hayal kırıklığıydı; ağlayarak

- "Büyük bir çocuk bana ucube dedi..."

Küçük çocuk bu kadersizliğiyle büyüdü. Arkadaşları tarafından seviliyordu ve oldukça da başarılı bir öğrenciydi. Sınıf başkanı bile olabilirdi; eğer insanların arasına karışmış olsaydı. Annesi, her zaman ona

- "Genç insanların arasına karşımalısın"
diyordu, ancak aynı zamanda yüreğinde derin bir acıma ve şefkat hissediyordu.

Delikanlının babası, aile doktoru ile oğlunun sorunu ile ilgili görüştü;

- "Hiçbir şey yapılamaz mı?" diye sordu.

Doktor;

- "Eğer bir çift kulak bulunabilirse, organ nakli yapılabilir" dedi.

Böylece genç bir adam için kulaklarını feda edecek birisi aranmaya başlandı. İki yıl geçti bir gün babası

- "Hastaneye gidiyorsun oğlum, annen ve ben, sana kulaklarını verecek birini bulduk ancak unutma bu bir sır" dedi.

Operasyon çok başarılı geçti ve adeta yeni bir insan yaratıldı. Yeni görünümüyle psikolojisi de düzelen genç, okulda ve sosyal hayatında büyük başarılar elde etti. Daha sonra evlendi ve diplomat oldu. Yıllar geçti, bir gün babasına gidip sordu:

- "Bilmek zorundayım, bana bu kadar iyilik yapan kişi kim? Ben o insan için hiçbir şey yapamadım..."

- "Bir şey yapabileceğini sanmıyorum" dedi babası.

- "Fakat anlaşma kesin, şu anda öğrenemezsin, henüz değil..."

Bu derin sır yıllar boyunca gizlendi. Ancak bir gün açığa çıkma zamanı geldi... Hayatının en karanlık günlerinden birinde, annesinin cenazesi başında babasıyla birlikte bekliyordu. Babası yavaşça annesinin başına elini uzattı; kızıl kahverengi saçlarını eliyle geriye doğru itti; annesinin kulakları yoktu.

- "Annen hiçbir zaman saçını kestirmek zorunda kalmadığı için çok mutlu oldu" diye fısıldadı babası.

- "..ve hiç kimse, annenin daha az güzel olduğunu düşünmedi değil mi?"

Gerçek güzellik fiziksel görünüşe bağlı değildir, ancak kalptedir!

Alıntıdır...

Geniouss
09-03-07, 09:12
Çok doğru ve güzel bir hikaye..Yine duygulandım sabah sabah

KaRDeLeN
09-03-07, 09:21
muhteşem bi yazı ellerine sağlık

HeartLess
22-03-07, 06:18
:'( cok tskler vildan ablaa..anne merhameti bizlerde yasicaz bi gun ins..

sErPiL
13-06-07, 00:37
güzel bi hikaye işte annelik bu bende bir anneyim ve hiç tereddüt etmeden aynı şeyi yapabilirim yavrularım için :)

GöKYüZü
13-06-07, 09:57
Teşekkürler.:)

MaI\IYaK
13-06-07, 10:51
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

Sağol Vildan Ama Verilmiş. :D

KaRDeLeN
13-06-07, 11:15
konular birleştirilmiştir....iyi ki bi aynı konudan varmış ne kızıonus ki :( :F

MaI\IYaK
13-06-07, 11:28
Oy Oy hemende asarmış suratını :) tamam canım kimse kızmadı sana yeter ki üzülme... o güzel suratını asma sen :)

LoRaSiMa
22-12-09, 20:54
bebegimi görebilir miyim?" dedi yeni anne Kucagina yumusak bir bohça verildi ve mutlu anne, bebeginin minik yüzünü görmek için kundagini açti ve saskinliktan adeta nutku tutuldu!Anne ve bebegini seyreden doktor hizla arkasini döndü ve camdan bakmaya basladi Bebegin kulaklari yoktuMuayenelerde, bebegin duyma yetisinin etkilenmedigi, sadece görünüsü bozan bir kulak yoksunlugu oldugu anlasildiAradan yillar geçti, çocuk büyüdü ve okula basladiBir gün okul dönüsü eve ko sarak geldi ve kendisini annesinin kollarina attiHiçkiriyordu Bu onun yasadigi ilk büyük hayal kirikligiydi; Aglayarak "Büyük bir çocuk bana ucube dedi"Küçük çocuk bu kadersizligiyle büyüdü Arkadaslari tarafindan seviliyordu ve oldukça da basarili bir ögrenciydiSinif baskani bile olabilirdi; eger insanlarin arasina karismis olsaydi

Annesi, her zaman ona "Genç insanlarin arasina karismalisin" diyordu, ancak ayni zamanda yüreginde derin bir acima ve sefkat hissediyorduDelikanlinin babasi, aile doktoru ile oglunun sorunu ile ilgili görüstü; "Hiçbir sey yapilamaz mi?" diye sorduDoktor "Eger bir çift kulak bulunabilirse, organ nakli yapilabilir" dedi

Böylece genç bir adam için kulaklarini feda edecek birisi aranmaya baslandiIki yil geçti bir gün babasi "Hastaneye gidiyorsun oglum, annen ve ben, sana kulaklarini verecek birini bulduk ancak unutma bu bir sir" dedi

Operasyon çok basarili geçti Yeni görünümüyle psikolojisi de düzelen genç, okulda ve sosyal hayatinda büyük basarilar elde etti Daha sonra evlendi ve diplomat olduYillar geçmisti, bir gün babasina gidip sordu:
"Bilmek zorundayim, bana bu kadar iyilik yapan kisi kim? Ben o insan için hiçbir sey yapamadim Bir sey yapabilecegimi de sanmiyorum" dedi

Babasi, "fakat anlasma kesin, su anda ögrenemezsin, henüz degil"

Bu derin sir yillar boyunca gizlendi Ancak bir gün açiga cikma zamani geldi Hayatinin en karanlik günlerinden birinde, annesinin cenazesi basinda babasiyla birlikte bekliyorduBabasi yavasça annesinin basina elini uzatti; Kizil kahverengi saçlarini eliyle geriye dogru itti; annesinin kulaklari yoktu

"Annen hiçbir zaman saçini kestirmek zorunda kalmadigi için çok mutlu oldu" diye fisildadi babasi "ve hiç kimse, annenin daha az güzel oldugunu düsünmedi degil mi?"

Gerçek güzellik fiziksel görünüse bagli degildir,ancak kalptedir!

Gerçek mutluluk, gördügün seyde degil, asil görünmeyen yerdedir

Gerçek sevgi, yapildigi bilinen seyde degil, yapildigi halde bilinmeyen seydedir