Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlar aydınlanabilirmi???
Selam arkadaşlar,
Kadının aydınlanma süreci varmıdır?? neden tarihte hiç lider bir kadın yoktur??en iyi romanları neden erkekler yazar..neden hiç dini lider kadın yoktur..bunda erkeklerin payı varmıdır? kadınlar sadece erkeklerin tamamlayıcısımıdır..yoksa gerçekten kadınlar erkeklerin kaburga kemiğindenmi yaratılmıştır(!!)
birçok sebebi var tabiki en basitinden kadınlar annelik içqüdüsüyle yaşadıqı için merhametli oluyo o yüzden öldürmek kadınlara qöre deqil önceden böyleydi şimdi ise her konuda eşitiz hatta bazı konularda öndeyis bile :p
mersindelikanlısı
16-11-09, 22:21
Tansu Çiller O Zaman Noluyor Lider Kadın Yok Diosun:D
Sevgili eyZÜN kendi kimliğinle barışık olduğun için tebrik ederim seni:)
Mersindelkanlısı arkadaşım merhaba:))
bu forum yazısını aynı anda üye olduğum kardeşim trend in sayfasından aslında ben başlattım:) benim üyeliğimin aktifleşmesi zaman aldı ancak yanıt verebiliyorum..herşeyden önce ben bir kadınım..dolayısıyla bu konuda özellikle erkeklerin düşüncelerini merak ediyorum..Tansu çiller siyasetteki bir kimlik..benim sözünü ettiğim sipiritüel anlamda aydınlanmış kadın..neden bütün dini liderler erkek? neden tarihteki hiçbir süreçte bir kadının ardından gidilmemiş?
Kalpsiz Güzel
16-11-09, 22:43
Ne yazıkki gerçekten dünyada aydın kadın sayısı azdır çünkü ne kadın nede erkek ataerkil topluma karşı ciddi bir savaş açmamışlardır ve kadının asli alanının ev ve çevresi olduğu ideolojisi yayılmıştır, kadının aydınlanma yolunda harekete geçmesi için gerekli olan mekan ve eylem özgürlüğü yoktur, ya toplum tarafından alaya alınırsam düşüncesi yüzünden özgüvende kırılmalar olmuştur. Her birimiz biliriz ki kadının ağzından çıkan herhangi bir fikir çevrede çoğu zaman ciddiye alınmaz umursanmaz. İşte burada kadının kurtuluşu yolundaki önderlerden biri clara zetkin “ anlayışta, alışkanlıklarda, yaşam biçiminde,hep yeniden yeniden, kadının analık bağı dolayısıyla erkeğin ilk ve en eski mülkü haline gelmesi ortaya çıkar. İşte bu yüzden biz, yalnız kadının köleliğinin kaynaklandığı sosyal ilişkileri değiştirmek zorunda değil, aynı zmanda insanların beynini de erkeklerinde kadınlarında geleneklerinin karabasanından kurtulmak zorundayız” derken aslında kadının köleleştirilmesinin tarihini ve kurtuluş mücadelesini özlü bir şekilde dile getiriyor. Kadına özgürlük adına sistemin türban düzenlemesi ile demokratik görünmeye çalışan akp diğer yandan da kadının olan haklarınıda gasp ediyor. Ssgss yasası ile ev kadını sayısına 237 bin kişi daha eklenmiştir. Kreş-emzirme odası taşerona devredilmiştir. Ve daha birçok düzenleme ile kadınlar iş yerlerinde deilde evlerde istihdam ettirilmeye çalışılmaktadır. İşte bu doğrultuda kadının seçme hakkı elinden alınmaya çalışılırken, kadın alternatf yaratmak zorundadır. Düzenin anti-demokratik düzenlemelerine karşı kendisi düzenleme yapma yoluna gitmelidir. İran edebiyatının ölümsüz kadın ismi furuğ, “ ya gelip geçici ve sıradan şeylerle mutlu olacaksın, çocuk sahibi olmak gibi yada uzun soluklu şeylerle ve makul kabul edilmeyecek şeylerle: şiir, sinema, kısaca sanat gibi!” derken tam olarak bundan bahsetmiştir. Baskıcı iran rejiminde sessiz kalırlarsa daha da çok ezileceklerinin farkında olduğu kdar buna çözüm yolunuda bu şekilde dile getirmiştir. Daha çok ezilenin isyanı daha da yıkıcıdır sözü furuğdan, clara zetkinlerden, rosa lüxemburglardan, dünyanın ilk kadın ölüm orucu şehidi idillerden, beritanlardan, Alplerden Munzurlara uzanan barbaradan, ben kadınım devrim doğururum şiarını yükselten Bernalardan ve ölümsüzce kızıllaşan diğer kadınlardan bahsetmektedir. Dünya erkeklerin evi, o evde kadınların dünyasıdır diyenlere karşı mücadele eden kadınlara sadece 8 martlarda değil her zman her alanda bu bilinçle yaklaşmalıyız ve hakların bir bir gaspı karşısında kadınlar kendi cephelerinden güçlü bir yanıt verirken verilecek mücadele bu saldırıların hedefindeki bütün güçlerle devrimci bir tarzda birleştirilmelidir. Kadınlara güler yüzlü davranıpta sömüren bu sisteme son olarak yine furuğ’la cevap vermek istiyorum
Ve bu dünya bir yılan yuvasına benziyor
Ve bu dünya
Öyle insanların ayak sesleriyle doludur ki
Seni öpüyorken
Kafalarında seni asacak urganı örüyorlar
Sevgili Kalpsiz güzel:)
Ben bunca bilgi dolu güzel bir metin karşısında sana kalpsiz güzel olarak seslenmekten mutlu değilim:( çünkü bana göre böyle bir beyin kalpsiz olamaz..olmamalıdır..kadın ruhu asla kalpsiz olamaz..bütün varlığımız tam aksine bu duyarlılıka doludur..katılımlar doğrultusunda niçin böyle bir forum başlattığımı anlatacağım:)) seni içtenlikle kutlarım bu güzel yazın için..
Toprak_erkan
16-11-09, 23:12
kadınların aydınlanması epey bir zaman alıcakk ama bu zamanda yıne erkeklerın yardımı ıle olucak eger bır kadın aydınlanmıssada onuda yıne bır erkege borçludur...
bu nasıl bir konu böyle kadınları aydınlatmak ne demek kadınlarımız zaten çooook aydın tarihtede gayet çok var siz kime kızıp böyle bir konu açtınız bilmiyorum ama asıl fikrinizi söylerseniz yorumlar bu yönde olur ..
yorumumu sonra yapacağım ..
toprakta herzamanki gibi şaka yapmıştır umarım :sinirli:
sizi ilk "insan" yerine koyan lider kimdi biliyor musunuz ? ,(yanlış anlaşılmasın cümlem, kadınlar bizden daha da insancıllardır hatta, demek istediğim kadınların maalesef güçsüz olması yüzünden tarih boyunca sadece sex kölesi olarak kullanılmaktan öteye geçememiştir, siz sadece annesiniz cocuk doguracaksınız olay bundan ibaret yani, hatta hala böyle bir anlayış ta üllkemiz de mevcuttur.)
ama şimdi işler değişti, kadınlar da artık herşeyde görev alabiliyor, bence şuanda ki problem kadınlardır, onların kendilerini içe hapsetmesidir..
kadınların en büyük sorunları kendileriyle...
onlar aydınlanmak istese çok rahat bi şekilde aydınlanır; özelliklede günümüzde bu böyledir...
yıllar öncesindeki baskıcı rejimin; yada annelikle uğraşıyor falan gibi söylemlerin mantığı olmaz çünkü dünyada anne olmayan ve olamayacak kadınlar da var...
onlar neden lider olamıyo?
kısacası; dünya erkeklere ait; erkekler bayanlara....
dünyayı erkekler yönetirken erkekleride aklı başlında bayanlar yönetiyo...
eli yüzü düzgün ve az bişraz zeki olan bi kadının parmağında çeviremeyeceği erkek yoktur...
miss california
17-11-09, 12:58
kadın ve erkek birbirini tamamlayan varlıklardır. biri olmadan insan neslinin yürümesi mümkün değildir. hayatın devam ettirilebilmesi için ikiside birbirine muhtaçtır.
liderlik konusuna gelincede tarihte azımsanmayacak derecede başarılı kadınlar vardır. mesela Tansu Çiller ülkemizin yetiştirdiği güzel bir örnektir. dünya genelinde bakarsak mesela Benazir Butto var kendisi halkının gönlüne taht kurmuş iyi bir liderdir. bilim açısından bakarsakta bilim uğruna ölen fizikçi Madam Curie ve böyle daha niceleri.
Halide Edip Adıvar gibi yazarlarımızıda görmemezlikten gelemeyiz.
birde din açısına değinelim, tarihte birçok kadın sahabe vardır. bunlar sadece oturdukları yerden dine sarılmakla kalmamış gerektiği yerde dini uğruna şehit olmuşlardır.
ayrıca en iyi romanları neden mi erkekler yazar? kadınların onlara yaşattıklarından dolayı olabilir mi;)
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır ......
kadınlar karanlık değildir*... başarılı kadınlarda çoktur (birçoğu tanınmış olmasada).
kaburga kemiğine gelince;
Hz. Havva da, Âdem'in kendisinden ayrılarak yaratılmıştır. Bu mânâ hadislerde "Havva, Âdem'in bir kaburga kemiğinden yaratıldı".(2) diye nakledilmiştir ki, bir yarılma mânâsına gelir. Ve bu mânâ eşlik ilişkisinin temeli demektir. Bir sahih hadiste, "Kadın bir kaburga kemiği gibidir. Kadın bir kaburga kemiğinden, bir eğri kaburga kemiğinden yaratıldı, onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın, kırılması da boşanmasıdır."(3) buyurulmuştur.
Burada eğri kaburga kemiği, bu yarılmaya işaret etmekle beraber erkekle kadın arasındaki tabiat uyumsuzluğuna ve kadınların erkekleştirilmeye kalkışılması, onları kırıp atmak demek olduğuna dair uyarıyı içeren bir misaldir. Bundan başka bu kısımlara ayrılmanın, cennetteki yaratılış başlangıcında meydana geldiği de hadislerde yer almıştır.
aydınlatıcı bir açıklama olacağını düşünüyorum.
Sevgili arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim..yaş guruplarınıza baktığımda özellikle böyle gençlere sahip olduğumuzu görmek gurur verici..neden böyle bir tartışma başlattım? çünkü ne yazıkki erkek egemen bir dünyada kadınların bunca zaman geri planda kalmasını özellikle isteyen erkekler aydınlanma sürecinin ne kadınsız nede erkeksiz olmayacağını,üstelik kadının annelik misyonunu sanki bir arızaymış gibi gösterip kendi genlerindeki X kromozunu inkar eden öyle çok erkek varki günümüzde..Kadınların her alanda kendini göstermeye başladığı günümüzde birçok erkek kadının gücünü bir tehdit gibi algılamaya başladığı için bu tip tartışmalar yapılıyor..Bana kalırsa altın çağın başlangıcı olan kıyam zamanında insan olabilme sanatına haiz olanlardır aslolan ..hepiniz sevgiyle ve sevgide kalın..:oke:
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır ......
mersinli gibi yorum yazmışsın , gittikçe ona benzemeye başladın :gulll:
dengesiz_rocker
12-12-09, 02:01
pekı bıde su acıdan bakalım arkadaslar; tarıhte kadınlarla yapılan sexın amacını sadece üreme olarak görenler erkekler deılmıydı? pekı budurumda onlar aydınlanmısmıydı?
mersinli gibi yorum yazmışsın , gittikçe ona benzemeye başladın :gulll:
kısa ve öz yazmıştım forumdakilerin zeki kişiler olduğunu bilerek :)
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.