Kelebek
25-10-09, 17:55
Malzemeler:
4 adet tomatis
3 adet yumurta
4-5 adet sivri biber
tuz
kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Tomatisler mutlaka soyulur.soyulan tomatisler ince ince doğranır.
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
her delüğanlının resimdeki gibi bir melemen piçaa olmalıdır:D
biberler ince ince doğranır.ben içinin tohumunu ayırırım, sizin tercihinize kalmış.
yumurtalar yıkanır.yumurta yıkanır mı demeyin çıktığı yer malumdur.
baharatlarınız hazır ve elinizin altında olsun.
Yapılışı:
tavaya bir miktar sıvı yağ dökülür.1 dk kızan yağın üzerine biberler boca edilir:Dbiberler bir miktar pişince üzerine tomatisler ilave edilerek ritmik hareketlerle karıştırılır.
tomatisler eriyene kadar ara ara karıştırın.üzerini kapatırsanız buharında daha çabuk erir,yada kepçe ile ezerek tomatisleri yumuşatın.
tomatisler kıvama gelmeye başlayınca tuzunu ve biberini ilave edip karıştırın,bir miktar kaynasın.yıkanmış olan yumurtaları tek tek bir kaseye kırın.kaseye kırın çünkü bi tanesi bile çürük çıksa mundar olur hepsi:Dtavayı bile yıkamak zorunda kalırsınız,iştahınız kaçar mideniz bulanır vs.:D
yumurtaları kasede çırpıp tavanın her yerine usulca dökün.biraz karıştırıp pişmeye bırakın.
yanına dolaptan zeytin peynir ağzınıza layık ne varsa kondurun nevaleyi.
bu yemek benim gibi 1 kişilik,bıdıkım gibi 8 kişilik yemektir:Dherkes önünden yesin,benim kıyı sahanlığım geniş olduğu için açıyı geniş aldım:Dkalanı da bıdıkıma.
ulen amma zeytin katliamı yapmışım he:D:D
afiyet olsun efem:muju:
4 adet tomatis
3 adet yumurta
4-5 adet sivri biber
tuz
kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Tomatisler mutlaka soyulur.soyulan tomatisler ince ince doğranır.
her delüğanlının resimdeki gibi bir melemen piçaa olmalıdır:D
biberler ince ince doğranır.ben içinin tohumunu ayırırım, sizin tercihinize kalmış.
yumurtalar yıkanır.yumurta yıkanır mı demeyin çıktığı yer malumdur.
baharatlarınız hazır ve elinizin altında olsun.
Yapılışı:
tavaya bir miktar sıvı yağ dökülür.1 dk kızan yağın üzerine biberler boca edilir:Dbiberler bir miktar pişince üzerine tomatisler ilave edilerek ritmik hareketlerle karıştırılır.
tomatisler eriyene kadar ara ara karıştırın.üzerini kapatırsanız buharında daha çabuk erir,yada kepçe ile ezerek tomatisleri yumuşatın.
tomatisler kıvama gelmeye başlayınca tuzunu ve biberini ilave edip karıştırın,bir miktar kaynasın.yıkanmış olan yumurtaları tek tek bir kaseye kırın.kaseye kırın çünkü bi tanesi bile çürük çıksa mundar olur hepsi:Dtavayı bile yıkamak zorunda kalırsınız,iştahınız kaçar mideniz bulanır vs.:D
yumurtaları kasede çırpıp tavanın her yerine usulca dökün.biraz karıştırıp pişmeye bırakın.
yanına dolaptan zeytin peynir ağzınıza layık ne varsa kondurun nevaleyi.
bu yemek benim gibi 1 kişilik,bıdıkım gibi 8 kişilik yemektir:Dherkes önünden yesin,benim kıyı sahanlığım geniş olduğu için açıyı geniş aldım:Dkalanı da bıdıkıma.
ulen amma zeytin katliamı yapmışım he:D:D
afiyet olsun efem:muju: