PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir midye gördüm sanki (:

_Şahmeran_
22-10-09, 21:09
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

Yukarda ekledigim resimdeki pastaları tek tek çekerek eklemek isterdim ama unutmuşum,mazur görün,o yüzden tabakdaki tarifleri alt alta ve numaralandırarak tarif edecegim (:

1 numaralı tarifimiz,yeşil renkle görünen,kare ve onun yanında duran kabarık midyeye benzer börek tarifi...

(Kırmızı ekmek kadayıfının tam karşı köşesinde bulunna,ve yaprak sarmalarının yanınd duran tarifden bahsediyorum karıştırılmasın) :)

Evde yapım milföy hamuru...

Malzemeler..

1 pakete yakın erimiş margarin...
1 çay bardağı zeytinyağ...
4 su bardagı süt...
1 çay bardağı şekr...
1 yemek kaşıgı tuz...
2 minik paket yaş maya..( eritilmiş)
2 yumurta,sarısı üzerine sürülecek şekilde ayırılmış...
Yeterince un....

Hamuru açarken,
yarım paket margarin ile 1 çay bardagı eriyerek karıştırılmış yag,hamurların içine sürülecek..

Bezileri nişasta ve karbonat karışımı ile açılıyor..Kesinlikle unla açılmayacak...

Yapılışı...

Malzemeleri yogur,mayası gelene kadar sıcak bir ortamda beklet...

Mayası gelen hamuru 1 avuç büyüklügünde beziler halinde toplar yap..
Her beziyi nişasta karışımıyla açabilfigin kadar aç kenara koy,üzerine margarin ve zeytinyag karışımından sür....
Diğer bezilerede aynı işlemi yaparak,üst üste diz..
Açmış oldugumuz bezileri yufkanın bükülüşü gibi önce sag köşeinden ortaya yatır,yag ve nişasta karısımından sür,sonra diger köşesini yatır üzerine ve aynı işlemi yap..Sonrada uç kısımlarını üzerine yatırarak,ters çevirip bir poşedin üzerine yada buzdolabının derin dondurucusuna sıgacak şekilde bir tepsi yada cam kabın içerisine koyarak buzluk kısmınd yarım saat beklet...
Saati tamamlandıkdan sonra hamurun bükülen kısmı alta kalacak şekilde merdane yardımı ile 1 santim olacak şekilde aç...Her tarafı eşit olsun...
Kare kes iç kısmına,arzuya göre peynir karışımı,arsuya göre kıymalı bir iç,veya salam sosis karışımı bir iç katarak ucları üst üste gelecek şekilde kapa..Bilinen milföy hamur kapaması gibi..
Hamuru yağlı tepsiye diz,kapatılan kısmı alta gelecek şekilde...Kenarda 10dk dinlendir ki biraz daha kabarsın daha lezzetli olsun..
Kabarmaya başlayan hamurun üzerine yumurta sarısı sür ve fırında pişirmek için koy...

Sıcak sıcak ikram ediniz..Artan böreklerimizi,kagıt bir havluya sararak buzdolabı poşedine koyarak derin dondurucu kısmına kaldırabilirsiniz..Aniden gelen bir misafir yada canınızın pastaya aş verdigi bir anda:) tekrar çıkarıp,mikrodalga fırında yada normal fırında alacagı kadar tepsiye dizerek ısıttıgınızda yeni yapılmış kadar taze ve gvrek oldugunu göreceksiniz...
Ben her yaptıgım pastadan 6.8 tanesini buzdolabına atarım,aniden gelen bir msiafirim oldugunda çayın yanında güzel bir ikram ve zahmetsiz çay keyfi yaşamış olurum :)

Not: Benim yukarda resmini vermiş oldugum milföy hamuru yeşil renklidir..Ben pastaları yaparken kendimden de bir şeyler katmasını çok severim...O gün ıspanaklı kek için hazırlamış oldugum haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanakdan 2su bardagına yakın katınca hamuru yogururken içine,böylesi bir renk elde etmiş oldum..Ayrıca ıspanaklarında hiç kokusu olmuyor emin olabilirsiniz..
Arzuya göre şeçim sizin:) Bu benim şeçimim :)

Kare şeklinde duran milföy hamurunun yanındaki kıvrık midye şeklindeki hamurunda yapılışı aynı...Buzdolabındna çıktıkdan sonra merdaneyle açılan hamuru rulo şeklinde sardım,sonra dilim dilim kesitim,ve iki kenardan tutarak bir altta hafifçe birleştirince,üst kısmı kat kat meydana çıkıyor...Burdan anlatması biraz zor ama,anlatamadı isem tekrar yardımcı olurum...
Ekledigim tariflerim benim kitabımdan, sevgimi ve yaratıcı gücümü katılmıştır.. resimleri yeni yapıldıgında sıcak sıcak çeklimiş hallerinde eklemeler yapacagım..
Kafanıza takılan sorularınızı severek yanıtlayabilirim...
Hepside birbirinden güzel tad ve lezzetlerde tariflerimdir..
Diğer pastalar için ayrı sayfa açacagım (:

Şimdiden afiyet şeker olsun (:

Çarpıcı not:Evlere şiparişde verilir (:

_Şahmeran_
17-03-10, 17:19
ve geldik,merakla beklenen Kırmızı tatlıya (:

Ekmek kadayıfı..(Kırmızı) :melek:

1 adet kadayıf...
5 su bardağı sıcak su...
5 su bardağı şeker...
5 su bardağı su...
Biraz limon suyu...

Üzerine kaymak,içine krem şanti...

Yapılışı...

Derin bir tepsinin içine ekmek kadayıfımızı koy..Kadayıfı tepsiye koymadan önce suyun önünde bir çevir tozu varsa gitsin...
Sonra derin olan,mümkünse (cam olsun) tepsinin içine koy..5 su bardağı sıcak suyumuzu üzerine ilave et ve agzını kapa,20dk dinlenmesi için kenarda bırak..
Diger yandan şerbeti için,5 su bardağı su ve 5 su bardagı şekeri kaynat..Bu tarife istenirse vişne şurubu o yoksa,gıda boyası katarak rengini kırmızı yapıyoruz..8 yukarda görüldügü gibi ben her ikisinide kullanarak,tadında ve renginde oynama yaptım)..
Şerbeti kıvama gelince limon suyunuda ilave edip,ocakdan alıyoruz,sıcak halde dinlenmiş olan ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz..her tarafına eşit dagıtımdan sonra,agzını tekrar kapayıp,şerbetini çekmesi için kenarda bırakıyıruz...

dige ryandan,iki poşet kram şantiyi hazırlayıp,kadayıfmız sogudukdan ve şerbetini çektikden sonra orta katına sürüyoruz..
Kaymağıda servis yaparken üzerine krema sıkıcagı ile şekil vererek ikram ediyoruz..

Önümüzdeki hafta tekrar yapmayı düşünüyorum,olsada şimdi yesek :slk:

Afiyet olsun (:

kidvi
17-03-10, 17:22
her eve lazımsın sahmeran :)

_Şahmeran_
17-03-10, 17:23
Köle sandın heralde beni:)

Yok kalsın ya,ben isterim erkekte pasta börek yapsın :D

_Şahmeran_
17-03-10, 17:24
Hemen tabakta görülen diğer pastalara geçelim :)

_Şahmeran_
17-03-10, 17:29

Nasrettin hoca sarığı..(Kırmızı ve yeşil pastanın arasında duran,çatalın yanındaki halka halka yukarı dogru çıkan pastanın tarifi)

Malzemeler..

1 paket yumuşak margarin...
1 yumurta...
1 çay bardağı pudra şekeri...
1 fincan yogurt...
yarım kaşık kabartma tozu( kesinlikle bir paketi kullanma)
yeterince un,1 paket vanilya...

Külah için yağlı kağıt,içi için 2 paket karıştırılıp hazır halde krem şanti,üzeri için mevsim meyvesi(çilek,kiraz,portakal,muz)

Yapılışı..

Hamuru yoğurmaya başlamadan yağlı kagıtlarımızdan minik dondurma külahları yaparak hazır halde bekletin(tahmini 18.20 adet olacak,resmini çekmiştim ama telefondan aktaracak usb mi bulamıyorum eğer istenirse sonradan ekleme yapabilirim,canım hiç mi çekirdek külahı yapmadınız ondan işte ama bunların boyutu en uzun parmagınız boyunda olacak):kuul:

Malzemeleri kulak memesi kıvamında yogur:) herkesin kulak memesi kıvamı farklı olabilir:) o yüzden ele yapışmayacak şekilde bir kıvam uygundur :)
Hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak, elinde yılan şeklinde uzun bir parşa yapıp hafifçe üzerini bastırarak yassılaştır..
Sonra hamuru yapmış oldugumuz külahın kenarına dolayarak şekil ver..Bildigin bir dondurma külahı şekli,en son uc kısmını hafifce içe dogru bastır ki,pişerken açılmasın..Yağlı tepsiye dikkatli bir şekilde diz,çok hafif pempeleşmeye başlayınca hemen al,ve soguyana kadar içindeki yağlı kagıttan yaptıgımız külahları çıkarmaya çalışma..
Soguyunca içinden külahları çıkar ve içlerini önceden hazırladıgımız krem şanti ile doldur,en üst kısma bir dilim mevsim meyvesi ile süsle...

Afiyet olsun :maraba: