PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bademli Milföy Baklava

bahtsiz_guzel
19-09-09, 19:24
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

Malzemeler :
* 12 milföy hamuru
* 2 su b. badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k. toz şeker
Şerbeti için:
* 3 su b. toz şeker
* 3 su b. su
Hazırlanışı :
Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin. Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Üzerine 2 adet yumurta akını kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.Fırın kabındaki milföylerin
Üzerine baklavanın iç harcını yayın. Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın.
Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis Yapin.
Afiyet Olsun..

HaykomaNia *
23-09-09, 13:49
abooo vaLLa süpeR yaa canım cektii :D :p

VforVendetta
23-09-09, 13:51
Öyle resmini koymıcaksınız buraya,yapıp yollıcaksınız ki makbule geçsin :D

LoRaSiMa
23-09-09, 13:58
ben buna benzer bi şey biliorum ve hakkaten tadı süper oluyo bademli diildi benim bildiğim ama antep fıstıklı cevizli flndı normal baklavadan daha bi hafif oluyo eline sağlık:)

GöKYüZü
23-09-09, 13:58
güzel görünüyor hemde çok basitmiş, denemek lazım :)

evliyya
23-09-09, 14:12
bir antepli olarak sizi esefle kınıyorum :haha:

baklava demeyin bunun adına..ha lezzetli olabilir , ama kesinlikle baklavayla uzaktan yakından alakası yok :D

bahtsiz_guzel
23-09-09, 22:56
Öyle resmini koymıcaksınız buraya,yapıp yollıcaksınız ki makbule geçsin :D
sen yeterki iste yapar gonderirim :)