PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Alo deriz ?

Haylaz
23-10-06, 00:12
Neden ALO deriz???

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır.
Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur.
Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi.
Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti.
Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu.
Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı.
Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi.
Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.
Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu.
Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu.
O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı.
Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır

kristalin
23-10-06, 00:18
Hmms tskler Haylaz, hep merak etmisimdir bunu.

incitanem
23-10-06, 00:23
bunu biliyodum saol memo
genelde efendim derim ama nedense

Geniouss
23-10-06, 09:12
İlginç ama ben telefonu hiç ALO diye açmam. Çok kaba bir kelime bence.

Darkblue&blue
23-10-06, 09:39
İlginç ama ben telefonu hiç ALO diye açmam. Çok kaba bir kelime bence.bencede..
bende gelen aramayı:efendim..
ben ararsam :selam veririm ...
ses gelmesse sinirlenirsem belki:aloooooooooooo diyebilirim

KaRDeLeN
23-10-06, 09:49
ALO'nun hikayesini biliyodum ama hep efendim derim, eğer çok sinirliysem teli açtığımda Aloooooo derim yani baya bi kaba zaten ben Aloooooo deyince iice kaba oluyo :)

psycho
23-10-06, 10:05
ben eğer çok samimi olduğum biri ararsa ve o an iyiysem "Alo" diye açarım ama ordaki "L" harfini hiç inceltmem tam bir kabalık gibi yani :D . Bazen evi ararlar ve ben açar açmaz : "L..lar Malikanesi Buyrun" diye açarım :D .. genelde de efendim diye açarım :D

başlık telefon hitap kelimeniz gibi oldu :D

incitanem
23-10-06, 10:15
evet bencede öyle oldu...
ben hep efemdim derim ..ama bazen aloda dediğim oluyo..çok nadir..

murat-_-
23-02-07, 16:20
ben hep efemdim derim ..ama bazen aloda dediğim oluyo..çok nadir.......

OuTCasT
23-02-07, 17:25
alalala ne adammıs be :)

chairman
23-02-07, 20:22
ben bilmiyodum eline sağlık kanka.

Maniacdevil
23-02-07, 21:02
vay canısına:)

HiLaL1984
19-06-07, 00:24
ben hiç birini demem :D

ben OUi derim :D :D :D

yani evet :D buyurn anlamda :P

öslem
19-06-07, 07:31
ben bilmiyodum teşekkürler haylaz bende telefonu hiç alo diye açmam hep efendim kelimesini kullanırım

masum erdal
19-06-07, 07:40
haylaz abi benim bildiğim sevgilisinden ayrılmıştı.Ve sevgilisinin kısaltılmış ismi alo'ymuş.Bir gün telefonu aniden çalmış ve oda alo diyerek sevgilisinin adını söylemiş

blacksun_roy
19-06-07, 07:58
ilginc