PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başladığınız her kitabı bitirmeyin...Kitaplar üzerine küçük bir sohbet..

_Şahmeran_
13-09-09, 17:19
.....Nedense her başladıgımız kitabı bitirmek zorunda hissederiz.binbir güçlükle kazandıgımız paramızla aldığımız kitabın sonuna ulaşmassak,içimizi büyük bir şuçluluk hissi kaplar...ancak her kitap tümüyle okunmayı hak etmez.francis bacon"un dedigi gibi : bazı kitaplar tadına bakmak içindir,bazıları yutmak,çok azıda çigneyip hazmetmek içindir;yani,kimi kitapların bazı bölümleri okunur,bazı kitaplar okunur,ancak çok az kitapta da dikkat ve özenle tümüyle okunmalıdır...

..... Ben satın aldıgım her kitabı baştan sona okumam gerektiginin şuçluluk hissini yaşarım.kısa bir süre sonra okunacak kitaplarımın kontrolüm dışında yıgışdıgını ancak okumaktan git gide daha az zevk aldıgımı fark ettim.Bitirecegim kitaplar konusunda daha şeçiçi olmaya başladıktan sonra,sadece onları okumakla kalmadım,her birinden daha fazla şey ögrendim...

.....Eğer bir kitabın ilk üç bölümünü okuduktan sonra,kayda deger hiçbir bilgi edinmediginizi düşünüyorsanız ya da ilginizi çekmeyi başaramadıysa,kendinize bir iyilik yapın.kitabı bir kenara koyun ve (kitaplarınız içinden başka bir tane seçerek)zamanınızı daha iyi degerlendirin...

...ROBIN SHARMA....Sen ölünce kim ağlar?....

aLoneAngeL
13-09-09, 17:29
Aslında doğru..
Ama bir kitaba başlarsam kesinlikle bitiririm..
Bitiremezsem bu sefer kendimi daha kötü hissediyorum ..

Ali Munzur
13-09-09, 17:33
ilk elli sayfaya kadar beni içine aldı aldı yoksa bu adam kapatır kapıları. doğru demiş robin. bana göre de kitabın sonuna vardıkça pişmanlık kaplıyor insanı sebebini bilmediğin, kitabı bitirmek sanki onu öldürmek gibi geliyor eğer ki bir daha okumayacaksam.

EyZüN
13-09-09, 21:13
ben okumaSam daha kötü oLuyoRum ya yaRım bırakamıyoRum x)

_Şahmeran_
13-09-09, 21:30
ben okumaSam daha kötü oLuyoRum ya yaRım bırakamıyoRum x)

Tıpkı ben Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

Kötüde olsa,sarsada sarmasada öyle kötü bir huydurki bendeki hur,bir yıl süreceğini bile bilsem bitirmeden bırakamam
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

Yoksa o beni yer bitirir aç kurt gibi
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

En son okuyup elimde bir ay sürünen kitap"İçinizdeki öküze oha deyin" adlı aldığım başlığına aldanıp merakımı yenemediğim "(kişisel gerileyiş serisi) adında kişisel gelişimcilere karşı savunma yapıp bizi teeeee mağra devrine layık gören yazarın yazdıklarına hem sinir oldum,sürekli ohaaa felen oldum( kitaptaki başlıkdan yola çıkarak yoksa böyle bir kelime kullanmam) her okuduğum sayfada yazarın kadına yönelik ezici gücünü hissederek karşıma bir çıksan o kitabı başında paralayacağım verdiğim paraya yazık diye diye bitirdim ama omu beni bitirdi benmi onu anlamadan Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

emir
13-09-09, 21:36
kitaplar okumak için yazılmıştır...

yarım bırakıp atmak işçin değil :F:p

KöLe
13-09-09, 21:46
Bende de var birsürü yarım kalmış kitap...

Belkide diyorum şuan bu kitabın zamanı değil. Belki daha bunu okumam için yaşım müsait değil deyip bırakıyorum kitaplığa...

Ama en güzeli vaz geçmemek okumaktan..

_Şahmeran_
13-09-09, 21:49
Kesinlikle her kitabın okunma dönemi vardır,yada okuyacak kişinin o devreye gelmiş olması lazımdır...Dünya klasiklerini okumak için olduğu gibi..

Ali Munzur
13-09-09, 21:53
Belki daha bunu okumam için yaşım müsait değil deyip bırakıyorum kitaplığa...
şahin aga af buyur ne yaşından bahsediyorsun sen, eversek çocuğun olur:) sen hayatını rayına oturtana kadar o kitapları hatmeder benim yeğenlerim.

KöLe
13-09-09, 22:04
şahin aga af buyur ne yaşından bahsediyorsun sen, eversek çocuğun olur:) sen hayatını rayına oturtana kadar o kitapları hatmeder benim yeğenlerim.

Öyle deme ali baba biz geç başladık okumaya.

Okuma yaşımız küçüktür utandırma bizi..

nicki batasıca
13-09-09, 22:07
Bir de şöyle bir durum var.
Sevdiğiniz yazar (bkz: Jean Christophe Grange) 2 yılda bir kitap yayınlar. Aylarca beklersiniz çıksa da yeni kitabı (bkz: Koloni) alsam biran evvel okusam diye. Alırsınızda. Sonra fark edersinizki sizin 3 günde okuduğunuz kitaptan başka yeni kitabı olmayacak. Alhaaaa bekle artık işin gücün yoksa bir 2 yıl daha. O yüzden ne olur bitmesin diye sindire sindire, yavaş yavaş okursunuz kitabın tüm zevkini yakalayarak. Tabi bu tek bir kitap türü ve yazarı okuyanlarda (bkz: nicki batasıca) görülen bir hastalık.:gul:

_Şahmeran_
13-09-09, 23:13
Bir de şöyle bir durum var.
Sevdiğiniz yazar (bkz: Jean Christophe Grange) 2 yıl da bir kitap yayınlar. Aylarca beklersiniz çıksa da yeni kitabı (bkz: Koloni) alsam biran evvel okusam diye. Alırsınızda. Sonra fark edersinizki sizin 3 günde okuduğunuz kitaptan başka yeni kitabı olmayacak. Alhaaaa bekle artık işin gücün yoksa bir 2 yıl daha. O yüzden ne olur bitmesin diye sindire sindire, yavaş yavaş okursunuz kitabın tüm zevkini yakalayarak. Tabi bu tek bir kitap türü ve yazarı okuyanlarda (bkz: nicki batasıca) görülen bir hastalık.:gul:

Hiç sorma bende şikayetciyim Grangecimden :hıh:

2 senede bir kitap yayınlanılmz ki :hıh:

Şu an elimde okuyorum ama yavaş okumak,bitmesin diye beklemek ne mümkün efendim,aklımda şimdi ne bulacak,nerden neler çıkacak,katil kim,çoçuklar mı,başka bir etken mi? Yoksa katil bir şzofrenik bir vakamı vs vs vs :agla:

KaRDeLeN
14-09-09, 12:35
illa bitiricem diye kendimi paralamaya hiç gerek duymuyorum.
bazen heves edip okuduğum kitaplar gereğinden fazla sıkıcı, baygınlık verici oluyor.
daha da açıp bakma gereği duymuyorum.
bazıları da var ki wcye gitmeye, bir bardak su içmeye üşendiriyor insanı.
işte o kitapları seviyorum.

makina_17
14-09-09, 12:35
insan bitirmeyince sizin de dediği gibi suçluluk hissi duyuyor...
hele ki büyük umutlarla başlanan kitaplar beklenen ilgiyi uyandırmayınca ite kaka kitapın sonu geliyor ama keyif mi işkence mi artık...

GöKYüZü
14-09-09, 12:42
Hiç sevmiyorum kitapları yarım bırakmayı, kitaplarda seçiciyim maceralı kitapları severim, yarım kalırsa sonunu merak ederim, alışkanlık oldu başladıysam bitiririm. ;)

-VOLKAN-
14-09-09, 12:43
ilk sayfaları sarmadıysa kütüphanede tozlanmaya mahkum oluyor o kitap belki 1000 tane kitap var ama sadece kitap olarak duruyor ya yanlış kitap seçimi yaptım ya da benim kitap kültürüm sıfır..:p Aslında bayılırım kitap okumaya ama işte....:D

morkelebek
14-09-09, 12:46
sevmediğim bi kitabı öylece bırakırım cazip gelmesi lazım bitirmem için