PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Belki sizden bir fikir...

SıRRuL EsRaR
30-08-09, 20:19
Nasıl anlatsam nasıl başlasam bilemedim şimdi...Böyle her önüme geleni durdurup sorasım var ne yapayım diye.Çaresizlik böyle birşeymiş demekki...Belki sizler yardımcı olabilirsiniz dedim???

Ben imam hatip mezunu oldum bu sene.Öss'de de beklemediğim bir başarıyla Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım.Aklımın ucundan geçmiyodu.Ne dershane vardı çünkü nede çalışmıştım.Hatta tercihleri yaparken hocayla yazmıyacaktık bile ihtimal vermiyodum.Hele öss ye girdiğimde herkesde o heyecan ben bişey yapamıyacağım nede olsa battı balık yan gider misali rahattım.Ama herkes bekliyodu benden birşeyler çoğu kişide şaşırmadı belkide...Neyse geçelim buraları.

Herkesin hayalinde bu vardır bide 2.öğretim olduğu için gece gidicem çok farklı bir heyecan olması gerekirken bende o heyecan yok mesela...Her kimseye söylediğimde yerinde duramayıp havalara ucarken nasıl oldu diye ben gayet sakin karsılıyodum.Birincisi tolga var yani sevdiğim sevgilim.Küçüklükten beri...Ortaokul mezunu.bide bir iki ay oldu ailem öğrendi KÜÇÜK kıyamet koptu evde baya tepkililer.Belkide bu yüzden birazda inat uğruna beni okutmak için hepsi seferber oluyolar.Yeni duyduğum şeylere görede eğer beni okutursalar diyeceklermiş o ne mezunu kı o kadar emek harcadık senın için ona mı vericez diye...Tolga zaten istemiyo benım aılemın sorun cıkarmasıymıs kendı aılesı bı yandan sonra bıde kendı gururumu denır bılmıyorum işte ayrılık safhasına geldik son çizgide durduk ama geri dönemedik...Zamana bıraktık anlayacagınız...Hak veriyorum onada çünkü kendisi birçok şeyinden vazgecicek benim için.Çok rahat bir yaşamı varken benımiçin sıkıntılara girecek işi evi ortamı hersey zora girecek çok çaba sarf ediyo ben ise...Hem vazgeçemem ben ondan artık herşeyim oldu.Ondan haber alamadığım birgün zehir oluyo bana.Yüzünün asılması benim gözyaşlarına boğulmam gülümsemesi havalara uçmam...Ben kendimi bildim bileli hep o vardı.Kendimden ayrı düşünemiyorum onu...

Sonra babam...Kırılmamıza dayanamayan bızım hatamız olsa bıle kızınca yüzümüz asılınca gelip seven saran babam...Eksiğimiz olmasın rahat yaşayalım diye kendıne bir çift ayakkabı bıle almayan babam....Çok istiyo okumamı Kuran öğretmeni olmamı.Böyle anlatırken bile yüzünde güller acıyo o kadar cok istiyoki.Ama onun durumuda belli.Kardeşim liseye baslıyo bu sene.Ablamın düğünü var bu sene.Sonra baya borcada gırıldı araba fln...Ben fazlayım en cok masrafıda ben yapıcam.Ben boyle bir hakkı üstüme alamam.Onların biraz sıkıntı cekmeleri benım kahrolmam demektir...

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum...Öyle bir çıkmazki anlatamam size...Şu bir iki gün içinde karar vermem gerekiyo.Aylardır düşünmekten uyku girmiyo gözüme kabuslarla uyanıyorum hergün...Siz olsaydınız ne yapardınız hiçbirşey düşünemiyorum ben???

MasaL
31-08-09, 01:38
öncelikle hayırlı olsun:)
bence bu fırsatı değerlendirmelisin erkek arkadaşın çok fedakarlık ediyomuş neler yaptı bilemem ama oda azcık dişini sıksın açıkdan liseyi bitirsin çalışsın üniversitede okusun aradaki bahane bu olacaksa kaldırsın o bahaneyi...yıllardır onunlasın oda senin iyiliğini ister ve destek olmalı okumana.zaten biyerden sonrada nasip diyeceksin sanırım o senin nasibinse gelir bulur merak etme:)
babana yük olacağını kesinlikle düşünme ha insanda olur olmazmı o duygu şahsen ben çok yaşıyorum o duyguyu bende gece okuyorum ayrıca birde açıkdan üni okuyorum derslerim az kötü olduğunda babam o kadar emek veriyo ben dersi beceremiyorum diyorum mahcup oluyorum ama kendinde diyosunya baban nasıl seviniyor diye merak etme herşey yol alır sende kendini çok boşlamazsan çok masrafın olmaz emin ol fazlalık felan değilsin...
hakkından hayırlısı olsun inş:melek::gulver:

VuSlAt ZaMaNı
31-08-09, 11:15
canım benm ya bu konuyu defalarca konuştuk senle ama biliyorum ki hala için rahat değil .her yiğidin harcı değil orayı kazanmak sende biliyosun. tolgayıda tanıyorum canm benım suan sana kızsada eminim hezaman yanında .ama dedğim gibi zamn suan herşey cok taze hele biraz zaman geçsin bak görüceksin herşey yoluna giricekk zaman herşeye iilaç derler bitanem .üzme artık kendini canım ya .

SıRRuL EsRaR
31-08-09, 13:13
öncelikle hayırlı olsun:)
bence bu fırsatı değerlendirmelisin erkek arkadaşın çok fedakarlık ediyomuş neler yaptı bilemem ama oda azcık dişini sıksın açıkdan liseyi bitirsin çalışsın üniversitede okusun aradaki bahane bu olacaksa kaldırsın o bahaneyi...yıllardır onunlasın oda senin iyiliğini ister ve destek olmalı okumana.zaten biyerden sonrada nasip diyeceksin sanırım o senin nasibinse gelir bulur merak etme:)
babana yük olacağını kesinlikle düşünme ha insanda olur olmazmı o duygu şahsen ben çok yaşıyorum o duyguyu bende gece okuyorum ayrıca birde açıkdan üni okuyorum derslerim az kötü olduğunda babam o kadar emek veriyo ben dersi beceremiyorum diyorum mahcup oluyorum ama kendinde diyosunya baban nasıl seviniyor diye merak etme herşey yol alır sende kendini çok boşlamazsan çok masrafın olmaz emin ol fazlalık felan değilsin...
hakkından hayırlısı olsun inş:melek::gulver:

Çok teşekkür ederim...=)
Biraz yol katettik gibi en azından artık olacagına bıraktık ama benim aklım hala karısık.Liseyi açıktan okuyodu dondurdu devam edicek galiba bılmıyorum çok istiyorum devam etsin.Dediğin gibi bu sorun bır kalksa ortadan.İnşallah gönlümdekini hayırlı eder Allah.
Dediğin gibi herkes desede yük olunurmu diye dediğin gibi ille düşünüyo insan kendini küçücük bişeyde bile pay cıkartıyo benım yüzümden boyle olur dıye.
Tekrardan cok tesekkur ederim ilgilendiğin yardımcı olduğun için.İnşallah hayırlısı olur ve artık hersey yoluna girer...

SıRRuL EsRaR
31-08-09, 13:19
canım benm ya bu konuyu defalarca konuştuk senle ama biliyorum ki hala için rahat değil .her yiğidin harcı değil orayı kazanmak sende biliyosun. tolgayıda tanıyorum canm benım suan sana kızsada eminim hezaman yanında .ama dedğim gibi zamn suan herşey cok taze hele biraz zaman geçsin bak görüceksin herşey yoluna giricekk zaman herşeye iilaç derler bitanem .üzme artık kendini canım ya .

Sana ne kadar teşekkür etsem o kadar azki canım var ya.Hep yanımdaydın benim.Herşey senin sayende bu kadar düzeldi belkide hakkını nasıl öderim bilmiyorum.Bide her görüştüğümüzde hemen soruyosun mrk edip kontrol etmeye giriyosun ya msne ne diyeyim daha sana iyki varsın canım:utan:
Evet en cokda senın kafanı şisirıyorum galiba ama napayım oyle bır durumdayımkı.Dediğin gibi herşey zaman bu 4 yıllıgı okusam düzelicek zamanla belki herşey ama o şüphe varya yiyip bitiriyo beni...
Dediğin gibi zaman öyle birşeyki 1 saniye sonrasını bile bilemiyosun.Eğer yapabılecegın birşey yoksa artık elınden gelen en büyük seyı yapaacaksın.Çok dua ediyorum canım inşallah hersey yoluna girecek...Tekrardan cok cok tesekkur ediyorum ıykı varsın canım benım....:gulver::gulver::gulver:

LoRaSiMa
31-08-09, 13:24
ilk yazında hani bırak okuma sevdiğinin yanında ol denmesini bekliodun sanki gibi geldi ama bunu yaparsan daha sonra çok daha pişam olursun bence okumalısın masalında dediği gibi birazcık daha sıkın dişinizi karşılıklı ama senin gitmemen seni üzer daha sonradan gece okuycam diosun yarım gün bi yerde çalışabilirsin hiç bir anne babaya evladı fazlalık diildir hele seninkisi gibi üzerinize düşen bi baba için o düşünceyi çıkart kafandan ;) hakkında hayırlısı olsun inş. :gulver:ve haydi kızlar okula :gulkiz:

SıRRuL EsRaR
31-08-09, 13:52
ilk yazında hani bırak okuma sevdiğinin yanında ol denmesini bekliodun sanki gibi geldi ama bunu yaparsan daha sonra çok daha pişam olursun bence okumalısın masalında dediği gibi birazcık daha sıkın dişinizi karşılıklı ama senin gitmemen seni üzer daha sonradan gece okuycam diosun yarım gün bi yerde çalışabilirsin hiç bir anne babaya evladı fazlalık diildir hele seninkisi gibi üzerinize düşen bi baba için o düşünceyi çıkart kafandan ;) hakkında hayırlısı olsun inş. :gulver:ve haydi kızlar okula :gulkiz:

:):):)
Çok teşekkür ederim...Evet aslında kime anlattıysam daha bırak sevdiğin için çabala diye bişey duymadım.İstediğim bunu duymak mı aslında onuda bilmiyorum ama her zaman bır doğru vardır ya.O dogruda okumam bılıyorum.Suan ben saglıklı kararlar veremıyorum belkı ama cok kafamı kurcalıyo bu sorun.İlerdeki sorunlar hep aklımda tek erkek arkadasımla ilgili değil özellikle babamın durumu hakkında.
Ama dediğin gibi yarım gün bir iş bulursam çalışmak çok istiyorum en azından içim biraz rahat eder...Bakalım nolcak ne yapıcam bu hafta hepsi belli olucak artık...
Çok teşekkür ederim inşallah:utan:

Kalpsiz Güzel
06-09-09, 10:25
bence okulla git...ALLAH yardım edecek gör bak....

irem
06-09-09, 12:12
Hayatımız nekadar da benziyor (imam hatip kısmı hariç:) Benide tolgamdan ayırmak için yeni ev almışlardı tolga benimde çocukluk aşkımdı...Bende kendimi yerden yere vurmuştum artık hiçbirşey eskisi gibi olmıyacak demiştim ama evi taşımaları yetmedi tam tersi oldu ...Sevenlere mesafe olmuyor hayatım hatta mesafeler küçülüyor ....Birbirimizi nekadar çok sevdiğimizi ozaman daha iyi anladık ...Aşk emek ister .Emeksiz kazandığın şeyleri daha çabuk kaybedersin ...Okuluna git görüceksinki allah yazdıysa önünüze çıkıcak hiçbir engel size karşı gelemiyecek ...
Hakkında herşeyin hayırlısı olsun :muju:

SıRRuL EsRaR
07-09-09, 13:12
bence okulla git...ALLAH yardım edecek gör bak....

Öyle yaptın bakalım kaydım oldu.Çok teşekkür ederim inşallah herşey yavas yavas düzene girecek:)

SıRRuL EsRaR
07-09-09, 13:21
Hayatımız nekadar da benziyor (imam hatip kısmı hariç:) Benide tolgamdan ayırmak için yeni ev almışlardı tolga benimde çocukluk aşkımdı...Bende kendimi yerden yere vurmuştum artık hiçbirşey eskisi gibi olmıyacak demiştim ama evi taşımaları yetmedi tam tersi oldu ...Sevenlere mesafe olmuyor hayatım hatta mesafeler küçülüyor ....Birbirimizi nekadar çok sevdiğimizi ozaman daha iyi anladık ...Aşk emek ister .Emeksiz kazandığın şeyleri daha çabuk kaybedersin ...Okuluna git görüceksinki allah yazdıysa önünüze çıkıcak hiçbir engel size karşı gelemiyecek ...
Hakkında herşeyin hayırlısı olsun :muju:

Nasılda büyük bir umut filizlendi içimde.Yazdıklarınızı görünce inşallah hayatımız nasıl birbirine benziyorsa şu anki durumunuz mutlulugunuz da benzer...Belliki sizde cok caba sarfettiniz ve hayalınıze en büyük duanıza kavustunuz.O kadar mutlu oldumki...Biliyorum biz daha yolun basındayız daha ne engeller cıkacak karsımıza daha ne engeller cıkartacaklar...Ben herseyle savasmaya hazırım.Eger birimizden birisi o musalla tasına yatmaz ve o küçüçük yüreğimizde bu büyük sevgi olduğu sürece benim hep umudum olacak ve hep duam aynı olacak...
Tekrar tekrar çok teşekkür ederim şu yüzümdeki dinmez gülümseme için...:)