Orijinalini görmek için tıklayınız : Kriz sizi teğet geçtimi
Bu kriz fena oldu böylesini ne gördüm ne duydum ....İçinizi buraya boşaltın arkadaşlar:agla::agla:
Valla ben işyerimi kapattım düşün artık etkiledimi etkilemedi mi:agla:
ne olucak bu durumlar ya ...iş var para yok alacaklar çoğaldı verecek adam yok deli olucam artık
Vallahi bilmiyorum sanırım global bir durum gibi...daha fena olacak diyolar bu bişey değilmiş daha..daha fenası nasıl olur bilemiyorum:agla::agla:
2010 ortasına kadar sürecekmiş ...Allahım ozaman kadar dayanılmaz :D:D biz yine iyi durumdayız çevremdekileri gördükçe dahada üzülüyorum ..Arkadaşımın 300 milyar alacakları var adamlar yurtdışı bağlantılı çalışıyor kız doğum yapıcak para yok bu nasıl bir durum böyle
ne teğeti direk ortadan geçti kaç firma battı neler neler kaybedildi.. İnsanlar ücretsiz izinlere gönderildi. Kendi sektörümle ilgili şu kadarını söylüm mart nisan aylarında telefon dahi çalmamış.Zaten verilerde bunu gösteriyor ithalat %42 oranında gerilemiş.. İhracatta %30-%35 gerilemiş.. Bu rakamlar krizin boyutunu açık şekilde gösteriyor.. 2010 yılına kadar piyasaların normale dönmesi beklenmiyor. Teğet geçti diyenlerin tuzları kuru olduğu için onları etkilemiyor tabiki..
Allah yardımcımız olsun vallahi...:agla:
2010 ortasına kadar sürecekmiş ...Allahım ozaman kadar dayanılmaz :D:D biz yine iyi durumdayız çevremdekileri gördükçe dahada üzülüyorum ..Arkadaşımın 300 milyar alacakları var adamlar yurtdışı bağlantılı çalışıyor kız doğum yapıcak para yok bu nasıl bir durum böyle
İrem Allah'ım o zaman kadar dayanılmaz diyip gülmen pek hoş olmuyor.. Madem ciddi bir konuda tartışıyorsun senin durumun iyi olabilir ancak dışarda kaç milyon insan akşam evine ekmek götüremiyor.. Tartıştığınız konularda gösterdiğiniz tepkilere biraz dikkat edin lütfen..
Kriz belli bir gelir seviyesindeki insanları çok fazla etkilemedi...Bunun yanında düşük gelir düzeyındeki insanlar enflasyon karşısında iyice ezildiler...Bu krizde en çok dikkatımı çekende tekstil ucuzlarken , beslenme sektöru aldı başını gitti...İnsanlar bir kıyafetle belki yaşıyabilir ama aç yaşıyamaz...Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun...
Gelelim bana... Benide teğet geçmedi ...Krizden önce sürekli borsa takip edip , kağıt alıp satıyordum ....Ehhh kazancımda fena sayılmazdı ... Krizden sonra elimi borsadan çektim ... Anlıycanız ek bir gelirdi benim için ... Ondan oldum...ki ben ne işçiyim ne işveren...Belli bir hayat standardında yaşıyan , sıradan bir insanım...
Tayip efendi kriz beni bile teğet geçmezken bu halkı nasıl teğet geçtiğini düşünuyorsun çok merak edıyorum....
Allah aşkına konuyu açan zaten benim üzülmezmiyim ayrıca durumum iyi falan değil berbat durumdayım 2 gündür ne doğalgaz vardı evde ,ne elektrik nede telefon elektiriği kesik gösterip kapatmadılar sinirden gülüyorum anlıyormusun .....içini belkide en fazla dökmek isteyen benim tatile gitmek için şubatta rezervasyon yaptırmıştım sonradan herşey bozuldu 10 gün kral oldum eve geldim borçlar listeler halinde biraz birbirimizi anlamaya çalışalım parlamadan önce
içimi tam dökemedim devam edeyim ....Evet allaha şükür halim iyi çünkü kendi evim ve bunlar geçici ama evi barkı olmayıp birde işinden olanlar var onlara çok üzülüyorum ...
Birikimlerim var ama onlara asla dokunmuyorum çünkü en kötüsü sağlık zor günler için tutuyorum ...neyseki eşim bugün tüm borçları kapattı biraz rahatladım ama ya gelecek ay ne olucak onu göremiyorum( alacaklarımızı alamıyoruz)
Bu parlama değil tepkileri kontrol etmek. Ben orada gülmeni ters anladım eminim okuyan bir çok kişide ters anlar. Ayrıca orada biz iyi durumdayız yine diyorsun şimdide elektrik yoktu doğalgaz yoktu vb açıklamalar yapıyorsun.. Kusura bakma çelişki yaratıyor bunlar. Böle oluncada kulağımın üstüne yatamam..
Bu parlama değil tepkileri kontrol etmek. Ben orada gülmeni ters anladım eminim okuyan bir çok kişide ters anlar. Ayrıca orada biz iyi durumdayız yine diyorsun şimdide elektrik yoktu doğalgaz yoktu vb açıklamalar yapıyorsun.. Kusura bakma çelişki yaratıyor bunlar. Böle oluncada kulağımın üstüne yatamam..
Ben kendi durumuma bu şekilde yaklaşıyorum evet benim için zor günler ama allaha şükrediyorum benden daha kötü durumda olan insanlar var çünkü para bekledikleri biryerleri yok ,yada başlarını sokucak bir evleri yok ben insanlara üzüldüğümü yazdım zaten kendi tarafımdan kendime baktığımda yıkılmışı oynamak istemiyorum ...neyse seni anlıyorum ama emin ol art niyet yok gülüşümde ben kendi adıma 2010 kadar dayanamıyacağımı yazdım sadece kafamda canlandırdığım bende gülmek istedim ...bu arada yazdıklarımda çelişki yok yaşadığım durum bu olsada birikmiş faturalarım kesilmiş doğalgazlarım olsada kiracı değilim ve ergeç onları öderim bu bakımdan diğer insanlara göre şanslı sayılırım umarım anlatabilmişimdir
şimdi daha iyi bir yaklaşım oldu gerçekte.. Ne olursa olsun halimize şükretmeliyiz.. Ben sadece böyle ciddi konularda gülücük yapılması, gülünmesine karşıyım.. Sonuçta şu an dünya olarak kriz yaşanıyor ve maalesef bundan en çok ülkemiz etkileniyor.. Heee gülmeyelim, ağlayalım demiyorum.. Bazen böyle konularda nötr olmak gerekiyor.. Allah bir an evvel krizin geçmesini sağlasın bunun için herkes güç kuvvet versin..
İrem cici kız ol o gülücükleri sil...Bende kara mizah yaptım ama baktım sert admin haklı ne kadar gülücük varsa yazdımda sildim...
Normalde bu yazımında sonunda bir gülücük yapardım ama cix çok fena Tırstım...
İrem cici kız ol o gülücükleri sil...Bende kara mizah yaptım ama baktım sert admin haklı ne kadar gülücük varsa yazdımda sildim...
Normalde bu yazımında sonunda bir gülücük yapardım ama cix çok fena Tırstım...
Bir bilsen hayatım herkezin bir yaşam tarzı vardır ya şuan nelerden kısıtlandık sinirden kahkahalar atmak geliyor içimden bu teğet geçti lafını duydukça deliriyorum ...Bekar olunca insan herşeyin daha az farkında oluyor çocuğun olunca anlıyorsun...kızım hergün soruyor anne bugündemi bir yere gidemiycez hayır diyorum gidemiycez ben kendime gülüyorum ama sinirden bunları yaşamam lazımdı bunu biliyorum çünkü hayatımda ilk kez fakirlik görüyorum ama hamdolsun halime allah beterinden korusun ...Allah yardımcımız olsun en önemlisi sağlık olsun bunlar geçici şeyler
Bence kriz teğet falan geçmedi geçemedi malesef, bir çok kişi az yada çok etkilenmiştir. Bir çok insan işten çıkarıldı. Bir kişinin işten çıkarılması demek, onun ailesinin eşinin ve çocuklarının zor durumda kalması, aç kalması demek. Çok kötü durumda olan ekmek alıcak parası olmayan insanlar var teğet geçti denilen ülkemizde.
Kriz teğet geçti diyenler bence at gözlüğü takanlardır zaten...
Bize bir şey olmaz!
Son dönemlerde kriz için söylenen moda laf bu.Tabi size bir şey olmaz zaten bu ülkede ne oluyosa yoksulluk içinde yaşayan insanlara oluyor.Krizin etkileri ortada düne kadar çalışan insanlar bugün sabah erkenden kalkıp kapı kapı dolanıp iş arıyor.Bir kısımda ben bunu aldım ben şunu yaptım şurda tatil yaptım diye ortalığa çıkıyor.
Bende kriz yüzünden işinden olanlardanım..
Böyle devam ederse ki edeceğe benziyor.Her geçen gün insanlar yalan yanlış işler yapmaya başlayacak(zorlanacak)...
Allah sonumuzu hayır etsin..
TekstiL sektöründe hızLa iLerLeyen DenizLi de su anda hızLı bir kapanış batık TekstiL fabrikaLarı var kriz teğet meğet geçmedi KobiLerden alacakLarımızı tahsiL edemez duruma geLdik :S ben biLE korkuyorum ...Ne çekLerimiz dönüyor
ALLah sonumuzu hayır etsin ...
HAMDOLSUN etkilendik..
Özel şirketlerde çalışanlara Allah geçim kolaylığı versin..
mersindelikanlısı
03-07-09, 19:06
bn özel şirkette çalışıorum gerçekten zarzor kaymeyi aldım:Dalmak için ne çok çalıştığımı bi bn bilirim:D
Kriz bizim pederide kötü etkiledi Dersane deqiştirmek zorunda kaldım x(
bence şöyle oldu ;
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
Kadir'in cevabı cuk oturmuş :)
Kriz teğet geçti diyenler bence at gözlüğü takanlardır zaten...
takanlar değil; o at gözlüğünü taktıranlardır;)
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.