Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Alkol Kullanıyoruz !
Arkadaşlar Neden Alkol Kullanıyoruz ! İçmemizdeki Amaç Nedir ?
Kafa dağıtıyorum ve dünyanın dertlerinden kurtuluyorum....
Kafa dağıtıyorum ve dünyanın dertlerinden kurtuluyorum....
alperpusat
14-02-07, 13:09
valla ben kullanmıyorum. en son sarhoş olduğumda üni 3 teydim, o günden beri yılda 1 bilemedin 2 defa bira içerim. niyemi sarhoş olmuştum; kız arkadaşımdan ayrıldığım için.. soruya gelince bende kafa dağıtmak için derdim...
Bende Kullanmam.. kafa dağıtmak ve dünyanın derlerinden kurtulmak için daha başka yöntemler kullanıyorum.. :)
Corpsefire
12-03-07, 12:46
ya bence aLkoL kuLLanmak sigara kuLlanmaktan daha mantıkLı .. tabi boLe biseyde mantık arıyo deıLımde kıyasLayınca bu durum cıkıyo :) tabikide aLkoLik haraket engeLLenemes :)
By_MotoBike
11-08-07, 00:45
abi banada çok saçma gelir o meled kafa dağıtmayı sadece anlık yapar kendine geldiğinde tekrar aynı sorunlar başındadır. Bunun bilincindeyiz ama hala kullanan kişiler var :( yazık
ya bence aLkoL kuLLanmak sigara kuLlanmaktan daha mantıkLı ..
alkol kullanmak haram sigara diil.
sigaraya da haram diyenlerde var . ama ,
islam alimleri mekruh da karar kilmislar...
bence kandil gecesi konsulucak konu degil bu tekrar gundeme gelmesi gereksiz
By_MotoBike
11-08-07, 01:50
alkol kullanmak haram sigara diil.
sigaraya da haram diyenlerde var . ama ,
islam alimleri mekruh da karar kilmislar...
aslında mevzunun derinine indiğin zaman sigara da haramdır şöleki Hz.Allah kendimize ve çevremize zarar veren şeyleri haram kılmıştır.buna istinaden
sigaranın bize zararları:
maddi yönden ve
vücuda verilen zarar
aynı şekilde çevremizdekilerinde sigara dumanıyla zarar vermiş oluruzki bu şekilde kul hakkınıda yemiş oluruz kul hakkı bildiğimiz üzere günaların en büyüklerindendir.
By_MotoBike
11-08-07, 01:52
bence kandil gecesi konsulucak konu degil bu tekrar gundeme gelmesi gereksiz
bence yanlış olan veya bu mübarek gecei suistimal edicek bi konu deil aksine birbirimize yararlı olucak şeyler verdiğime göre hiç bi sakıncası yok.Amma velkin düşünceler deişir saygı duymak lazım:oke:
aslında mevzunun derinine indiğin zaman sigara da haramdır şöleki Hz.Allah kendimize ve çevremize zarar veren şeyleri haram kılmıştır.buna istinaden
sigaranın bize zararları:
maddi yönden ve
vücuda verilen zarar
aynı şekilde çevremizdekilerinde sigara dumanıyla zarar vermiş oluruzki bu şekilde kul hakkınıda yemiş oluruz kul hakkı bildiğimiz üzere günaların en büyüklerindendir.
bende haram oldugunu savunanlardanim , daha baska nedenleri de var .
ama islam alimleri kendi aralarinda tartismislar ve mekruh demek de karar kilmislar ...
onlarin da bi bildikleri vardir...
By_MotoBike
11-08-07, 01:55
bende haram oldugunu savunanlardanim , daha baska nedenleri de var .
ama islam alimleri kendi aralarinda tartismislar ve mekruh demek de karar kilmislar ...
onlarin da bi bildikleri vardir...
hmm anladım olayın tam boyutunu bilmiyorum yani büyük alimlerin o kararı aldığını. bilgiler için saol
maksat muhabbet olsun diye içerim bende
ama sigaranın haram olduğunu ilkj defa burda duydumm
Öy arkadaşlar fetva vermeyin onu vermek için ne kadar bilgimiz ve eğitimimiz varki . Bu konu icazet almak için değil tartışmak içindir . Dini tarafı dediğiniz gibi doğru ama direk fetva vermeyin vede dediğim gibi belki adam ataist yada başka dine mensup onun için dini yönü ilgilendirmez direk ben onun için kouyu açarken Neden Alkol Kullanıyoruz ! diye açtım . Lütfen konu dışına çıkmayalım .
Saygılar .
Ben kullanmıyorum ama ,çözüm bulamadığımız olaylardan kenimizi kurtarmaya çalışmak yada o anda unutmak için olabilir,bazı kişiler de teselliyi içkide arıyorlar ama bu bir çözüm değil bence kişi kendine geldiğinde değişen birşey olmayacaktır.:oke:
Maniacdevil
11-08-07, 11:34
1-Tadı güzel.
2-Kafa dağıtıyor.
3-Hiç şen olamayacağın bir zaman var ama o anda şen olmalısın iç biraz şen olursun.
4-Fazlası çok fena zarar..
ben alkol kullanmam ama kullananlar o anda dertlerini unutuyolar.ama etkisi geçince herşey eskisine dönüyö.boşuna yani kendilerine eziyet ediyolar.boşuna günaha giriyolar.
vayy bee ne konuştum ama :claps: :claps:
Alkol dertlerden kurtulmak için içildiğinde bence acizliktir.
He muhabbet olsun diye içiyordur o acizlik değildir ama muhabbeti başka şeylerde aramak daha farydalı bece.
Ki tadı da yeterince iğrenç. Özellikle bira ıyyyy... Rakının da biradan aşağıya kalır yanı yok.
Şarap zaten başlı başına değişik bişey. Sanki ekşimiş bir üzüm suyu gibi :D
Viski dersen boğazı yakmaktan başka bir işe yaramıyor :)
Şampanya belki biraz daha iyi tad olarak ve onun dışında azıcık alkol içeren bazı içecekler var.
Onların tadı da fena olmuyor o da alkolün az olmasından kaynaklanıyor.
İçki bana göre çok saçma bişey. Sigara da öyle ama içiyorum sigara, Zaten ben de saçma sapan bi insanım :D
Ama içkinin kesinlikle haram olmasını, Kur-an'ı Kerim'de de bunun üzerine ayetler olmasını göz önünde bulundurursak,
bir kaç saatlik kafa dağıtmak için saçma sapan bi iş yapmanın karşılığı cehennemde cayır cayır yanmaksa ben aptalmıyım ??? :s:
(Son cümleyi kendi adıma söyledim kimse üstüne alınmasın lütfen :D )
By_MotoBike
11-08-07, 12:27
Öy arkadaşlar fetva vermeyin onu vermek için ne kadar bilgimiz ve eğitimimiz varki . Bu konu icazet almak için değil tartışmak içindir . Dini tarafı dediğiniz gibi doğru ama direk fetva vermeyin vede dediğim gibi belki adam ataist yada başka dine mensup onun için dini yönü ilgilendirmez direk ben onun için kouyu açarken Neden Alkol Kullanıyoruz ! diye açtım . Lütfen konu dışına çıkmayalım .
Saygılar .
Byminik zaten o sölenilenler fetva deil tartışma konusunu açıklamalı olarak anlatımı desek. Tabiki fetva vericek kadar bildili deilez ama bildiklerimizi bilmeyenler var. tşk.
arkadaşlar konuya din kısmını karıştırmayın Lütfen içiyosanız bi sebep söyLeyin, içmiyosanız dini karıştırarak yorum yapmayın Lütfen... içen içer neden içtiğini yazar oLay budur... konuyu saptırmayın Lütfen.
arkadaşlar konuya din kısmını karıştırmayın Lütfen içiyosanız bi sebep söyLeyin, içmiyosanız dini karıştırarak yorum yapmayın Lütfen... içen içer neden içtiğini yazar oLay budur... konuyu saptırmayın Lütfen.
Eğer bu uyarın benim mesajımı da kapsıyorsa Kardelen, ben söyledim zaten kendi adıma söyledim diye.
Yani kendimin içmememin en büyük sebebini söyledim sadece :)
Ama içkinin kesinlikle haram olmasını, Kur-an'ı Kerim'de de bunun üzerine ayetler olmasını göz önünde bulundurursak,
bir kaç saatlik kafa dağıtmak için saçma sapan bi iş yapmanın karşılığı cehennemde cayır cayır yanmaksa ben aptalmıyım ???
(Son cümleyi kendi adıma söyledim kimse üstüne alınmasın lütfen )
sadece senin için değiL muco yazanLar ve yazmak isteyenLer için o uyarıyı yaptım kimseyi kırmak gibi bi amacım yok... herkes yaptığının biLincinde o yüzden konunun saptırıLmamasını rica ediyorum... içen içer herkesin kendi zevkidir... bu da bizi iLgiLendirmez... haram oLduğunu zaten hemen hemen herkes biLio
Çok susadığımda içiyorum :D:D
kolonya kullanıyorum. alkol sayılır mı ?
eğer sayılırsa serinlemek için : )))))
bide tıraş olduktan sonra tıraş kolonyası kullanıyorum : ))))))
Tövbeliyim ben,çok saçma bence alkol almak..
Bi kere içiyim dedim dee dertlenip:agla: (ALLAH affetsin)
Midem altüst oldu,üstüne bide vicdan azabııı:agla:
mikropları öldürdüğü için:cigara:
kullanmiyorum cok sükür :)
KullananLardan da olmam insallah hic birzaman
birde hani kafa dagitma filan diyolarya bence onlar hep hikaye , nefislerine yenik düsüyolar zevkli geliyor ve iciyolar..herkes kendi bilir tabi..
icmiyorum kesinlikle. ama bana öyle geliyorki icki icmek acizliktir ya. hani dertleri felan unutmak icin diye iciyorlarl ya cok sacma bana göre eger her problem icki icilmekle cözülseydi oooo dünyada dert diye bisey kalmazdi...
neden alkol kulladıgımızdan cok neden alkol kullanmuyoruz dıye cvp yazılmıs konunun baslıgı neden alkol kullanmuyoruz amı döndü de haberımız yok ıçmeyenler neden cvp yazmıs konuya anlamadım ıcen ıcer ıcmeyen ıcmez burda RAHMET ın sordugu NEDEN KULLANIYORSUNUZ ?
neden alkol kulladıgımızdan cok neden alkol kullanmuyoruz dıye cvp yazılmıs konunun baslıgı neden alkol kullanmuyoruz amı döndü de haberımız yok ıçmeyenler neden cvp yazmıs konuya anlamadım ıcen ıcer ıcmeyen ıcmez burda RAHMET ın sordugu NEDEN KULLANIYORSUNUZ ?
haklısın hasan :cigara:
Şarap sonsuz hayat kaynağıdir, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç;
Gamı yakar eritir ateş gibi,
Sağlık sularından şifalıdır, iç.
:cigara:
pardon muhtar :D
daha etmeyis öle bi karismislik :D
üstümüze düsmüyor diye cevab vermeyis :D
tekrar pardon pardon :D:D
sen cok ıcıyon sankı cık konudan :D:D:D:D royem alla alla:D
ShyzOpHrEniC
15-12-07, 12:35
yaw KArde$im kullanmayanLar nicin yOrumlar yapiO AnLamiOrum. tmm herkese acik ßi kOnu Sonucta Ama Herkes Nein Ne Olduqunu iyi ßiLiO . qunah Olduqunu hepimiz ßiLiOruz Ama kullaniOruz. Din'le ßu konuyu carpistirmain yaw.
Neden KullaniOrum ;
Cunku SeviOrum
Cunku Kafamin DaqiLdiqini hissediOrum
Cunku Onsuz Olmaz vs vs :)
zeynepte arada kaldı :D nese sende cık faruk gel len buraya yaz neden ıcıyon :D 10 adet sebep sırala
sen cok ıcıyon sankı cık konudan :D:D:D:D royem alla alla:D
:gulkiz:rencide etme beni :D içmeye bilirim ama ben içenleri destekliyorum:D
Maniacdevil
17-12-07, 15:40
İçmeyen bilemez verdiği zevki.İçki içmeyip sigara içmeyenler anlarlar bu dediğimi.Aynı şekil;).Yormayın kafanızı.Merak etmiyorsanız da dinle birlikte duygu sömürüsü yapmayın.
catlaq_bebeq
17-12-07, 15:42
vallah ben 1,5 senedir kullanmiyorum en son ictigimde, kafayi tam bulmusum etrafi dagitmisim, merdivenden düsmüsüm... Bidaha icmem diyodum ama 29. da icecem, maksat kafa dagitmak.....
Hiç bi nedeni yok arada bi içiyoruz işte keyif olsun die :)
ickisiz olurmu ya:D sigara icmiyorum ama ickisiz ASLA
:kopar::kopar:maksat muhabbet:D
saskın bakkal
03-06-08, 18:08
icmiyorum kesinlikle. ama bana öyle geliyorki icki icmek acizliktir ya. hani dertleri felan unutmak icin diye iciyorlarl ya cok sacma bana göre eger her problem icki icilmekle cözülseydi oooo dünyada dert diye bisey kalmazdi...
arkadasım yemegın yanında da ıcenler var yane sadece dertten ıcılmıo bu:s20:
saskın bakkal
03-06-08, 18:10
hakkaten dını katmayalım sankı dınımızın gerektırdıgı herseyı 4/4 lük yapıomusuz gıbı
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.