PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KAYMAÇİNA...=)...(bir arnavut tatlısı:))

Ahsenül Kasas
27-05-09, 09:28
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir. Kaymaçina Arnavutlar için ekol olacak derecede lezzetli bir tatlıdır. Yapımıda bir o kadar zahmetsizdir.

En zahmetli kısmı bunları bir arada karıştırmabilmektir. Zira karışımı iyi hazırlamak topak topak bir görünümü engelleyebilir. Eğer bir robotunuz varsa bu konuda avantaj olmakla beraber, yinede bir karıştırıcı vasıtasıyla elle yapmak ayrı bir tat kattığı kesindir.

MALZEMELER (6 kişilik):

1 kilo süt
7 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI:

Derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın. Toz şekeri üzerine ilâve edip köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra da, sütü katıp çırpmaya devam edin. Fırına vermeden önce, cam bir kaba koyun, orta hararetli fırında pişirin. Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşana kadar –yani, bir saat kadar- pişirmeye devam edin. Ve, soğuyunca ikram edin.

Haylaz
27-05-09, 10:30
yapında yiyelim şu tatlılardan :)

KaRDeLeN
27-05-09, 10:34
abovv babamın dediği tatlı bu işte.
bugün yapim de yesin, kıyamam canım yaa...
çok basit bu yav.

psycho
27-05-09, 10:39
bildiğin hasanusta sütlü tatlılarından bu. adını getiremedim şimdi. fırında sütlaç mıydı neydi onlardan işte.

KaRDeLeN
27-05-09, 10:41
sütlaç da pirinç oluyor.
bu başka bişey yavv. Hasan usta yada Özsüt de hiç rastlamadım.
yumurta tatlısı desek daha iyi =)

psycho
27-05-09, 10:51
arnavut tatlılarını gözler önüne serip, ağzımızdan suları akıtıp kaçan bu üye neden bize bu tatlıları yapıp da deneme şansı sunmuyor peki ?

BÜŞRA
27-05-09, 11:49
Bu tatlıyı duyunca aklıma dedem geliyo,çok sever nasıl bi mide varsa artık :D:D
yok ya o kadarda merak edilcek bişey değil aslında,yani ben hiç sevmiyorum..ama olsun balkan mutfağı yinede laf söylemim ..:gulkiz:
tarif burda eğer çok merak ediyosanız yapın herşyi hazır beklemeyin ..:D:D

irem
27-05-09, 11:56
Dur bugün yapayım bunu duydum ama yapmamıştım ...yumurtası daha az olsa olmazmı? yumurta kokusu gelirse yemem ben:D