Orijinalini görmek için tıklayınız : Namaz kılıyor musunuz?
Darkblue&blue
06-02-07, 21:25
Namaz kılıyor musunuz?
Aslında Allah ile kul arasında bir şey . Aslında kılmamız gereken bir farzda, ee adı üstünde farz yani .
walla bayramdan bayrama arada bir cumayaa
kılıyorum inşallah Allah kabul etsin
Maniacdevil
11-02-07, 15:28
cuma namazlarına okullar kapalı olduğunda her zaman gitmeye çalışıyorum bir de bayram namazları işte 5 vakit kılamıyorum zaman meselesi kılsam sürekli kaza kılmak zorunda kalırım
maşallah allah kabul etsin amin
ben de kılıyorum ama 4 vakit oluyo genelde
yolundan ayırmasın mevlam
teşekkürler konu için
Rabbim kabul Buyursun inş... Elimizden geldiğince inş. bizde yapmaya çalışıyoruz...
Aslında ibadet gizlidir ama evet kılıyorum
namaz kılınca insan bazı şeylere dikkat ediyo
günahlardan uzak durmayı biliyo vicdan muhasebesi çok
yapıyosun ben öleyimde
Elhamdulillah,5 vakit kılıyoruz..
Allah kabul ederse 5 vakit kılıyorum...
Hepinizinkinide Allah kabul eylesin arkadaşlar..
cuma namazlarına okullar kapalı olduğunda her zaman gitmeye çalışıyorum bir de bayram namazları işte 5 vakit kılamıyorum zaman meselesi kılsam sürekli kaza kılmak zorunda kalırım
:slk::slk::slk::slk::slk::slk:
Allah kabul ederse 5 vakit kılıyorum...
Hepinizinkinide Allah kabul eylesin arkadaşlar..
Amin..
5 vakit kılmıyorum ama kılıyorum ramazanda falan kılarım kandillerde..
elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama bu araLAr:(((
allah kabul ederse kılıyorum 5 vakit.ama ibadet gizli yapılması gereken bir şey değil ki.aksine açık açık yapılsın ki teşvik edici olsun.ben etrafımdan ve annemden göre göre alıştım.o yüzden saklanılacak bir şey yok nacizane fikrim.tekrar söylüyorum tamamen kendi şahsi fikrim.
bayramdan bayrama... ALLAH kılanların namazını kabul etsin...
Açık tabiki yapılabilinir ama makbul olanı gizli olanı değilmidir, yoksa riyakarlığa kaçmazmı bunun ayarını nasıl yapabiliriz . Zaten gizli diye bir şey yok elbet gören var sürekli .
Kılanınkini kabul, kılmayanıda kılmaya nasip etsin Allah .
Açık tabiki yapılabilinir ama makbul olanı gizli olanı değilmidir, yoksa riyakarlığa kaçmazmı bunun ayarını nasıl yapabiliriz . Zaten gizli diye bir şey yok elbet gören var sürekli .
Kılanınkini kabul, kılmayanıda kılmaya nasip etsin Allah .
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Farzlar yapılırken araya riya karışmaz. Nafile ibadetlerde ise, gösteriş çok olur. Bunun için, zekatı, aşikâre vermek gerekir. Bu suretle insan iftiradan kurtulur. Nafile olan sadakayı gizli vermeli ki, kabul olma ihtimali fazla olur. (2/82)
farz olan bir ibadetin gizli yapılması şart değildir.
sitece eyüpe gitmeyi talep ediyorum
allah kabul etsin elimizden geldiğince kılıyoruz..
sitece eyüpe gitmeyi talep ediyorum
sitece ebene gitmeyi planlıyoruz Fatih. üstüne vazife olmayan konulara entry kasmandan ötürü :D
bana ne olan ne cnm
ben soruyu sorana dedim takoz:Dsen niye üzerine alınıyon alla alla:D
kimin namaz kılıp kılmadığı kimseyi ilgilendirmez.vehhabilikte namaz kılmayan kafir sayılır ki doğru değildir.sünnilikte namaz kılmamak günahtır,imanını koruyabilirse cezasını cehennemde çektikten sonra cennete girebilir.
bu tip sorular insanları incitici olabilir itici de olabilir.ve hatta namaz Allahu Tealanın emridir ve yargılayıcı yalnız odur.kimse kimseye kılmadığı namazın hesabını soramaz.
yapılması gereken islam alimlerinin kitaplarını,sohbetlerini okutmaktır.çünkü bizim gibi günahkarların bir kitabı birşey ifade etmezken Allah adamlarının bir sözü nice kalpleri döndürür.:)
eğer dost edinmiyosam yada eş almıyosam böyle bi soru sormam,namaz kılıyomusun oruç tutuyomusun zekatını verdin mi haca gittin mi? bu soruların cevabı bende sana ne? dir.:)
yusuf_misali
14-02-08, 12:55
bu tip sorular insanları incitici olabilir itici de olabilir.ve hatta namaz Allahu Tealanın emridir ve yargılayıcı yalnız odur.kimse kimseye kılmadığı namazın hesabını soramaz.
Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz,müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz(hadis-i Şerif)
musicaYdanza
14-02-08, 13:08
malesef kılmıorum
Ara sıra seçeneğini seçtim.Malesef 5 vakit kılamasamda kılmaya çalışıyorum.:(
Beyaz Lale
05-05-08, 15:31
ALLAH'ım sana layık olduğun şekilde ibadet etmeyi nasibet,niyazıyla beş vakit kılıyorum,huzuruna kabul edene,secde etmeyi nasip edene hamdü senalarla...
KILIyorum ve severek.BazI kisiler biliyorum ,ALLahdan korktugu icin namaz kILIyor.Dogru! Allah Kurani Kerimde benden korkun demis.Ama Kurani Kerimde AllahImIz sunuda bildirmis.hic birsey zorunlu diyil.Isterim ki her kisi korktugu icin diyil,sevdiyi icin namaz kILsIn.Tum namaz kILanLarIn namazInI Allah kabul etsin!:claps::claps::claps:
ALLAH'ım sana layık olduğun şekilde ibadet etmeyi nasibet,niyazıyla beş vakit kılıyorum,huzuruna kabul edene,secde etmeyi nasip edene hamdü senalarla...
aminn :gulkiz::gulkiz:
ara sıra kılıyorum..ama umut ediyorumki en kısa zamanda 5vakit kılıcam..
zaten günahım boyumu aşmış ,belki namazlarım kurtarır :agla: kılıyorum bende .
arada tatil yapıyorum tabi işte ona sinir oluyorum:s20:
bahtsiz_guzel
24-09-09, 00:45
5 vakit kilmaya calisiyorum ama arada bi sabah namazlarini kacirdigim oluyo
cumadan cumaya mahalasef
aynen.. birde Bayram Namazları..
mersindelikanlısı
24-09-09, 20:26
arasıra veya bayramdan bayrama maaalesef:oke:
bende kılıyorum .gerçi benim namazım 4 vakit oluyor hep sabahı kaçırıyorum :skln: bu yüzden çoook utanıyorum .
HaykomaNia *
24-09-09, 22:07
Evet 5 Vakit kılıyorum
bayramdan bayrama...
bazen bayramıda kaçırdığım oluyo uyanamıyorum...
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.