Orijinalini görmek için tıklayınız : polis tarafından yapılan kimlik kontrolü
sabahın köründe, gecenin geç saatinde, öğlenin 3ünde hiç farketmeksizin yaptığı kontroldür.
lakin nasıl bir kontroldür çözemedim. gözdağı mı kontrol mü yoksa bize yönelik zaman kaybettirme eğilimi mi çözebilmiş değilim.
telsize bağırarak "bilmem kim kadir, baba adı bilmem ne" ya da "206723xxxx" şeklinde bir cümle sarfettikten sonra
elindeki trilyonlarca kimlik arasından bir nanosaniyelik nüfus cüzdanı yada ehliyet bulma operasyonu sonrasında
o telsizden yada kulağındaki kulaklıktan yanıtın gelmesi ve "temiz" yada ne bileyim daha kısa bir sürede gelebilecek cevap verilmeden kimliğin size iadesi ile son bulan eylem.
birazcık sakal bırakıyosun terörist muamelesi, biraz elini yüzünü düzeltiyosun "gel buraaağaa picin bebesiiğee* " muamelesi.
nedir abicim ? koca istanbulda pirinç midir koca adamı arıyosunuz o kadar polis ?
adam da saf saf gelecekti kontrole zaten. asker kaçağı da kaçar, terörist de.
koyun muyuz ya biz ?
*: gözlerimin önünde bir polisin 14-15 yaşlarındaki bir vatandaşa durduk yerde sarfettiği cümle
Biraz makyaj yapıyosun şıkır şıkır giyiniyosun polis kontürolu bu ne yaaaa...
binlerce insan kadın var etrafta polis beni çeviriyo anormal olan ne ?
polis bey madem kaçak bi kadın arıyosunuz bu gidenlerin kimlik konturolu neden yapılmıyo?
cevap yok...
bazı polislerimiz işin çiplik olsun diye yapıyolar ...
bir gün biz ( inci ile ben ) gezerken yeni yetme polislerin gelip kimlik istediği ve o an ki korku ile İnci'nin kimliğini çıkarıp vermesi beni baya bir dumur etti.
Halbuki yeni yetme polisler olduğu da apaçık belli.
Maksat kıllık olsun ya da ne biliyim o an akıllarında ne vardı.
inci & vildan dialoğu aynen şöyle geçmiştir.
- abla bunlar bizi alıp karakola götürürse...
- saçmalama bizim karakolluk ne işimiz var ki.
- düşünsene karakola götürüyorlarmış, babam kalpten ölür. sizi karakollardan mı toplayacaktım diye ?
- hayal gücüne hayranım.
o ara polis incimin kimlik kontrolünü bitirdi ve benden kimlik istedi.
kimliğime bakılacak bir durum yok dedim ve dumur oldu.
işte böyle saçma bir kimlik kontrolü anımız var. :D
herkesin her an başına gelebilecek bir durum, şaşırmamak lazım.
biliyodum bunu yazacağını çok kötüsün abla...yazmaaaaaaaaa diye bağırdım okadar msnde hıhh:D
yer : istanbul anadolu yakası çevreyolu uzunçayır mahallesi
tarih : 25.04.2009
saat : 13:22
-kimlik arkadaşım ?
-?? (bu arada psycho sırtında ceketi sigarasını çeker üç beş adım daha yürür ve sallamaz polisi)
-sana diyorum artiz !!!!
-?? (psycho yine sallamaz ve polis koşarak yanına gelir. ceketi çeker psycho'yu durdurur)
-niye koşturuyon lan peşinden beni ?
-bir durum mu var memur bey. ayrıca lan demeniz gerekmezdi. ?
-kimliğini vir
- ?!?!(psycho öğrenci kimliği uzatır ve biraz sırıtarak sigarasını yere atıp söndürür)
-öğreci misieee sen ?
-evet.
-nerde oturuyon ?
-evde.
-la havlü. adresieee diyom goçuum ?
-he. az ilerde. göztepede.
(bu arada kimlik kontrolden geri gelir ve memura "bilmemneyi sor" der ama polisin ne dediğini psycho duyamaz ama esas polis o soruyu hemen sorar)
-sen abdullah gulüng yiğeni mising ?
-ne farkeder ?
(polis arkasını döner cevap bile vermeden gider ve psycho kalabalığın içerisinde tek başına kahkahasını atar)
ŞiZoFreNiK AtAK !
05-04-10, 04:15
yer : istanbul anadolu yakası çevreyolu uzunçayır mahallesi
tarih : 25.04.2009
saat : 13:22
-kimlik arkadaşım ?
-?? (bu arada psycho sırtında ceketi sigarasını çeker üç beş adım daha yürür ve sallamaz polisi)
-sana diyorum artiz !!!!
-?? (psycho yine sallamaz ve polis koşarak yanına gelir. ceketi çeker psycho'yu durdurur)
-niye koşturuyon lan peşinden beni ?
-bir durum mu var memur bey. ayrıca lan demeniz gerekmezdi. ?
-kimliğini vir
- ?!?!(psycho öğrenci kimliği uzatır ve biraz sırıtarak sigarasını yere atıp söndürür)
-öğreci misieee sen ?
-evet.
-nerde oturuyon ?
-evde.
-la havlü. adresieee diyom goçuum ?
-he. az ilerde. göztepede.
(bu arada kimlik kontrolden geri gelir ve memura "bilmemneyi sor" der ama polisin ne dediğini psycho duyamaz ama esas polis o soruyu hemen sorar)
-sen abdullah gulüng yiğeni mising ?
-ne farkeder ?
(polis arkasını döner cevap bile vermeden gider ve psycho kalabalığın içerisinde tek başına kahkahasını atar)
Olay Budur :D:D mükemmel ötesiydi =)
kayseride sadce küpe ve piercin takan, bide sevgilisiyle parkta öpüşenlere yapılan bi durum...
sadce bu üçlüye kimlik kontolü yapıyolardı en son, şans ya ben o üç gurubada giriyorum:F:
Kadir abi senin soy ismin gül değil ki bu adamlar(polisler) sırf Kayserilisin diyemi hürmette kusur etmediler?.. (ana tarafından akrabaysan onuda bilemem tabi:D)...
kayseride o olay bitti. şimdi sivil ahlak polisleri devredeler.
ama istanbul polisine hayranım. yaya olarak (ben+polis) ışığın yanmasını ve karşıya geçmeyi beklerken saat 02:00 sularında yolun karşı tarafında tinercilerin bir adamı bıçaklaması ve kaçmasına ikimizin de şahit olmasına karşılık polisin benden farklı olarak hiçbir şey yapmaması kadar manidar bir eylemdir.
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.