Orijinalini görmek için tıklayınız : 64 = 65 midir ? (usta44 ten mükemmel çözüm)
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
burdan çıkarmamız gereken anlam şudur. mesela bir miktar tarla satıcaz. bu tarlamız 64 kilometrekare normal şartlarda ama ikinci pozisyondaki şekli alıcıya açıklayıp 1 kilometrekare fazla para alıyoruz. böylelikle bir düzenbazlık yapmadan daha fazla kazanç sağlıyoruz :D
:cool:
değildir cözümünü yarın acıklıyotum :D
ala ala bu ne bea usta kos yau :D
arkadaşlar ilk sekilde 8x8=64 normal
:hiho: gel gelelim ikinci şekile
ikinci şekil tamamen göz yanılgisi
5x13=63 kesinlikle olamaz çünkü iki şekilde de alanlardan hesap yapıyoruz.
İkinci şeklin 5x13 olması için şeklin dikdörtgen yada kare olması lazım bu dikdörtgen ve karelerin en büyük özelliği köşelerinin 90 derece olmasıdır. Bu yüzden aşagıdada görüldüğü gibi ikinci seklin köşesi 90 derece değildir. 5x13 kesinlikle olamaz ikinci şekilde göz yanılgısı vardır. Yani dikdörtgen değildir. buyrun izleyin şekilde görüldüğü gibi haylaz grubu gururla sunar. Açı hesaplamalarında tan. teoremi kullanılmıştır. anlamayan arkadaslara anlatırım soruları olan yazsın :vergaz: :vergaz: :vergaz: :vergaz:
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
saygılar :kiss:
zekana hayran kaldım bize de nasip ola:D
ustam helal sana ya üstadsın sen bee......
işte bir teknik eleman zekası, maşallah yarabbimmm... ne teknolojik bir siteyiz :)
wışş aneyyyyyyyyyyyy doğudur. hasan doğru sölüyo
Maniacdevil
04-02-07, 12:38
helal hasan abiye:)
her gördüğüne inanma demişler hasan ustamız bunu bi kez daha gösterdi :)
meaaşallah,zaten ben bi parlaklık görüyodum bu çocukta:)kimileri kılıbıklığa yordu ama ben dedim bıçak gibi keskin zeka var bunda diye.küçükkende en u zağa işemek için ince hesaplar yapardı:Dhiç değişmemiş hala aynı:dyalnız çocuk yaparken prensesin tüm hevesi kaçar bu hesap yaparken:D:D
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.