Orijinalini görmek için tıklayınız : AYASOFYA nın Tekrar Cami Olarak Açılması için BİR İMZA da sen at...
Fatih SuLtan Mehmed Han'ın Vakfiyesi üzerine AYASOFYA nın Tekrar Cami Olarak Açılması için BİR İMZA da sen at...
Buyrun Link burdan (Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.)
açılmalı, forum olarak orada namaz kılmaya gidicez...
abi bu işe de siyaseti sokmuşlar ya.... hayret bişey....
Darkblue&blue
28-01-07, 22:19
emegine saglık gonderdik imzamızı
abi bu işe de siyaseti sokmuşlar ya.... hayret bişey....
Başta bende teredütte kaldım konuyu açarken ama baktım konu ciddi bir konu açtım .
aşılmalı mutlaka.atalarımın cami yaptığı mabede bugün cenabetler bile giriyor.madem gireceklerdi niye fethettik? niye cami yaptık?
açılmalı da.işin içine parti mevzuusu girince bi adım geri atıcaksın.kesin bi bit yeniği vardır.
aslında çokta büyütülecek bi olay değil süleymaniye cami ile ayasofya ile bizim mahalledeki camide yapılan ibadet bir değilmi?
ha açılırsada ii olur ama çok ta önemli olduğunu düşünmüyorum.
birde söyleyeyim bundan bişi olmaz isterse 30 milyon imza olsun yine cami olmaz.
bu siyasete girmiomu ayrıca?
aslında çokta büyütülecek bi olay değil süleymaniye cami ile ayasofya ile bizim mahalledeki camide yapılan ibadet bir değilmi?
ha açılırsada ii olur ama çok ta önemli olduğunu düşünmüyorum.
İşte bu kadar anlamışsın sen olaydan . Evet nerde kılarsan kıl namaz aynı namazdır tek farklı olan haremi şeriftekidir ama Fatih Sultan Mehmed ( Muhammed ) han fetih etmiş İstanbulun simgesi olarak onca vakıflar gelrini bırakmış cami olarak kalsın diye ama biz ne yaptık atalarımızın hangi mirasına sahip çıkabildikki Ayasofya çıkalım . Bak İslam vede Türkler için nasıl Ayasofyanın simgesel bir önemi varsa Hristiyanlar için de vardır. Biz Fatihin emaneti İstanbulun fetihin simgesi Ayasofyayı müze yaptık Endülüsteki Kortuba camisi ve medresesini Hristiyanlar içindeki müslümanları katlederek klise yapmıştır . Sence fark olmaya bili ama bence çok fark var . Konu siyasi değilmi demişsin bende öyle diye düşündüm ama Ayasofya olayı bir partiye mal edilemiycek kadar ciddiydir ama kampanyayı onlar başlatmış logosunuda koymuş ne yapabilirimki imkanım olsa kendim bir imza kampanyası başlatırdım .
Elbet birgün Ayasofya cami olacaktır o gün İstanbul nasıl fethedildiğinde kutlamalar olmuşsa o günde aynısı olacaktır .
Ayasofya ki, Fatih üzerinde titremiş ve bu mabed için şöyle vasiyet etmiştir:
“Nefis kilise Ayasofya, kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu, Allah’a, ahirete, O’nun heybetine inanan hiçbir mahluk, sultan olsun, hakim olsun, bir mütegallibe olsun, değiştiremez. Vakıf şarlarını kim değiştirirse, Allah’ın, meleklerin, bütün insanların lâneti onların üzerine olsun. Yüzlerine bakan ve onlara şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın.”
keşke açılsa keşke :(
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.