PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sezaryen mi normal doğum mu?

Let It BleeD
14-03-09, 11:01
SEZARYEN Mİ NORMAL DOĞUM MU?

Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

Hamile kalan her kadının ilk aklına gelen doğumun ne şekilde olması gerektiği, sezaryen'in mi yoksa normal doğumun mu daha iyi olduğu sorusudur. Bu sorunun doğru cevabı kişiden kişiye değişebileceği gibi hekimden hekime de farklılık gösterebilir. Bu yüzden bu soruyu cevaplamak çok kolay görülmemekle birlikte sorunun çözümünü bulmak için öncelikle kişilerin istekleri, gebeliğin durumu, rahim içindeki bebeğin ve plasentanın değerlendirmesi, annenin anatomik ve sağlık durumunun hangi tür doğuma elverişli olduğu ile doktorun önerileri doğrultusunda karar şekillenmelidir.

KaRDeLeN
14-03-09, 11:30
herkesin işine gelen sezeryan doğumdu ama artık kimse kafasına göre sezeryan doğum yapamayacak. kişinin doğumu hangi kapasiteye göre yapabileceği araştırıldıktan sonra karar verilecekmiş... ben öyle duymuştum paylaşmak istedim. araştırmalara göre kararı ebeler verecek ahuahauhau :kopar:
lanet olsun içimdeki bu paylaşım duygusuna :D :D

cαяpє diєм
14-03-09, 21:22
adı üstünde normal dogum :) oyle olmalı da tabii son anda gelisen bazı aksilikler sonucunda anne adayı bazen sezaryan yapmak durumunda kalabiliyo ama su da bir gerçek ki ulkemizde sezaryan dogum oranı normal dogum oranına gore çok fazla...

Ali Munzur
14-03-09, 23:12
normal doğum olmalı diyen doktora hiç denk gelmedim.

EyZüN
14-03-09, 23:17
doktor için normal doqum zor ama doqru ve saqlıklı olanı normal doqum

emoshum
15-03-09, 01:05
keşke 3-4 yıla kadar tıp öle bi gelişseki bayıltıldıktan sonra normal doğum yapılabilse:gulkiz:

Ali Munzur
15-03-09, 01:12
keşke 3-4 yıla kadar tıp öle bi gelişseki bayıltıldıktan sonra normal doğum yapılabilse
korkma acıdan, çığlıktan arkadaş. böyle durumda doğurulan çocuğa diyemezsin analık hakkım var sende diye ki, çocuğun yere düştüğünde kanayan dizi ile sende kanayamazsın. hasta olduğunda ateşler içinde kıvrandığında acısını hissedemezsin bedeninde. Doğum anında ki acılardır biraz da "ana yüreği" denilen şey.

emoshum
15-03-09, 01:28
annemin dediklerini duyupta bana söylüyo gibisin annemde hep böle der :gulkiz:

çok hakılısın onu dünyaya getirirken çektiğin acı oluşturuyor aslında senin çpcuğuna olan merhametini şefkatini:melek:

hele bi sevgilim batıya atansın benim üni bitsin bnde atanayım sonra evlenelim:gulkiz: ozamana kadarda korkum geçmiş olur inşallah:)

zuzush
24-04-09, 15:19
suda doğum :gulkiz:

irem
04-05-09, 23:13
Ben sezeryandan korktuğum için normal yaptım...Bence en güzeli,çocuğunla arandaki bağ farklı oluyor