PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri İlk Fotoğraf Sergilerini Açtı

Let It BleeD
09-03-09, 21:51
AÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İLK FOTOĞRAF SERGİLERİNİ AÇTI

Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir. (Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.)

Atatürk Üniversitesi (Aü) İletişim Fakültesi Odak Fotoğrafçılık Kulübü 'Kırmızı Periler Diyarı: Narman Peri Bacaları' Karma Fotoğraf Sergisini Açtı. İletişim Fakültesi Öğrencilerinin Açtığı İlk Fotoğraf Sergisi Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde Fotoseverlerle Buluştu.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Odak Fotoğrafçılık Kulübü 'Kırmızı Periler Diyarı: Narman Peri Bacaları' karma fotoğraf sergisini açtı. İletişim Fakültesi öğrencilerinin açtığı ilk fotoğraf sergisi Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde fotoseverlerle buluştu.
Serginin açılışını Rektör yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz yaptı. Prof. Dr. Korkmaz, Erzurum il genelindeki kültür ve tabiat varlıklarının yeterince hatırlanmadığını belirterek, İletişim Fakültesi öğrencilerine bu konuda çok iş düştüğünü ifade etti. Narman Peri Bacaları'na dikkat çekilmesinin sevindirici olduğunu belirten Prof. Dr. Korkmaz, İspir-Çoruh Havzası ve Tortum Şelalesi'nin yeni yeni tanınmaya başladığını vurguladı. Narman Peri Bacaları'nda olduğu gibi kuzey ilçelerinde gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunduğunun altını çizen Prof. Dr. Korkmaz, İletişim Fakültesi öğrencilerinden buraların da gün yüzüne çıkarılmasını istedi. Prof. Dr. Korkmaz, "İletişim Fakültesi Odak Fotoğrafçılık Kulübü'nden bölgemizen tarihi ve doğal güzelliklerini çekmelerini ve toplumla buluşturmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı Yard. Doç. Dr. Kadir Atik ise serginin 80 fotoğraftan oluştuğunu belirtti. Atik, 30 öğrenciyle yaklaşık bir aylık bir çalışma sonucunda serginin oluştuğunu dile getirdi. Değişik ışık ortamında ve açılardan fotoğraf çekim çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Atik, bu çalışmaların öğrencilerin eğitimi açısından da çok faydalı olduğunun altını çizdi. Farklı bölgelerde yeni çekimler yapacaklarını belirten Atik, Tortum ilçesine yönelik özel bir çalışmaları olacağını, bunu ise 'Kar ve Yaşam' adı altında yeni bir sergi ile fotoğrafseverlere sunacaklarını ifade etti.

Sergiye Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz'ın yanında Narman Kaymakamı Alter Tanrısever, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Tortum Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk ile iletişim fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı. Aynı sergi Narman'da da açılmış ve ilgi görmüştü. (CİHAN)

MasaL
10-03-09, 00:14
benim hiç haberim yokdu ya bulduğum ilk fırsatda gidip gezebilirim inş.
tortum şellalesinin görünümü süperdir zaten ama peri bacalarını görmek nasip olmadı bi türlü:(