PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinema yazarları Recep İvedik'i sevmedi

KöLe
12-02-09, 22:15
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

2009-02-11

Galasında inanılmaz bir ilgi gören Recep İvedik 2'nin basın gösterimine sinema yazarlarının pek ilgi göstermedi...
Basın gösterimi yapılan Recep İvedik 2, basın camiasından yeterli ilgiyi göremedi. Bu defa iş dünyası ve üst düzey kentlilerin yaşamıyla doyasıya dalga geçen film, halkın her kesiminden ilki kadar büyük ilgi görür mü bilemeyiz ama bir maganda tiplemesini fenomene dönüştüren toplum, İvedik’in yeni maceralarını yine merak edip, salonları dolduracaktır. Filmde esprilerin gerek içeriği, gerekse düzeyi belden yukarı çıkamasa da, bazı espriler izleyiciyi güldürüyor.

Filmin başlarında Recep, ninesinin bitmek bilmeyen iş, evlilik ve saygınlık isteklerini yerine getirmeye karar verir. 20 günde 17 iş değiştiren ve hepsinden kovulan, kovulurken istifa eden gururlu erkek Recep, en sonunda bir işte tutunur. Recep, işleri tıkır tıkır yürüyen büyük bir reklam şirketinde çalışmaktadır. İvedik bu firmaya nasıl girmiştir? Dedesinin kurmuş olduğu bu şirketin başında Recep’in başarılı, yakışıklı kuzeni bulunmaktadır. Amcasının oğlu Hakan... Ninesinin “O şirkette senin de hakkın var” demesi üzerine Hakan’la görüşmeye gider Recep ve patronlardan biri olmayı talep eder. İlk başta Hakan bu durumu hoş karşılamasa da zamanla alışır, hatta Recep’i sevmeye bile başlar. Çok önemli Japon iş adamlarıyla sözleşme imzalatmayı başaran Recep, iş dünyasında yılın adamı bile olur. Saygınlık da kazanmıştır ama kadınlardan yana çok bir şansı yoktur. Girdiği her ortamı alaşağı eden Recep İvedik karakterini ve Recep İvedik 2’yi basın gösterimindeki sinema yazarlarına da sorduk.

Türk seyircisi sürprizlidir

Ali Ulvi Uyanık: Özellikle Hollywood’da da karşılığını bulan bir kaba güldürü Recep İvedik. İkincisinde ilkine göre kaba güldürünün kuralları yerine getirilmiş. Daha derli toplu biçimde espriler yazılmış. Bütün komikliklerden yararlanılmış. Birinci filme göre daha bütünlük ve devamlılık sağlanmış. Teknik anlamda bir makyaj devamlılığı yok ama senaryoda bir devamlılık var ve son derece tutarlı. Oldukça da güldürüyor, işlevini yerine getiriyor. Tabii aslında yaptığı bir şey de, bütün bu modern çağda bizlere dayatılan her şeyle dalga geçmesi. Bizim dışımızda oluşan güçler tarafından bize dayatılan, “şöyle yaşayacaksın, böyle giyineceksin, şu kurallara uyacaksın” gibi... modern çağın gerekleriyle dalga geçmesiyle aslında insanların içindeki canavarı uyandırıyor. Zaten başarısının sırrı da burada sanırım. İlk film kadar izlenir mi bilemiyoruz, ama ilk filmden çok daha iyi olduğu için seyirci çekmesi gerekir. Türk seyircisi çok sürprizli bir seyircidir, ne yapacağı belli olmaz.

İlkine nazaran başarılı

Burak Göral: Film kentsoylu seyirci için daha cazip bir hale getirilmiş. O yüzden Anadolu seyircisi için, ilk film kadar çokşey ifade eder mi o konuda şüphelerim var. Ama ben ilk filme göre daha düzgün ve daha komedi filmi modelli bir film seyrettim. Birçok yerde de beni eğlendirdi. İlkine nazaran oldukça başarılı...

Şahan komedi filmi izlesin

Olkan Özyurt: Bir Recep İvedik’e ihtiyacımız var mı? Bir maganda ve maço tiplemesine övgü düzmeye ihtiyacımız var mı? Türk sinemasında daha iyi fenomenler var, mesela Şaban fenomeni... Onun yıllardan beri filmlerinde uğraştığı bir feodal yapı vardı. Recep İvedik de bu sefer biraz iş dünyasına kaymış ama bilmediği bir alan ve sonuçta maganda ve maço kültürü iş dünyasında da yer buluyor kendisine. Açıkçası Şahan Gökbakar neyi amaçlıyor bilmiyorum. Ona iyi komedi filmleri izlemesini salık veririm. Bu filmde özellikle İstanbul dışındaki seyircinin hayal kırıklığı yaşayacağını düşünüyorum. Çünkü daha çok İstanbul ve iş dünyası merkezli espriler var. Ben umutlu değilim ama göreceğiz, ilk iki hafta talep olur ama sonra giderek düşer.

Yeni bir şey yok

Janet Barış: İlk filmin mantığıyla; yani skeçler şeklinde ilerliyor, dolayısıyla ilkinden pek farklı değil hatta daha zorlama bir yapısı var. Recep İvedik girdiği ortamlarda komik durumlara düşüyor, olay bundan ibaret, başka da bir şey yok.

incitanem
13-02-09, 22:10
Bunca tepkiye rağmen izlenmeye değer diye düşünüyorum merakta ediyorum...gülmek için güzel bi film bence recep ve maceraları

Yusufcan
14-02-09, 06:32
Dün akşam iş çıkışı gittik taze taze.
birincisi kadar güzel olmasada,koptuğumuz anlar oldu baya..
nine`nin performansıda gayet güzeldi :)

Ama yinede kafanızda soru işareti kalmasın gitmeye değermi? değer tabi ya..

_Şahmeran_
10-09-09, 15:46
Katre-matem...Konuyu açmışsın madem,senin yorumunu merak ettim doğrusu ondan sonra bende yorumumu yapacağım...

mersindelikanlısı
10-09-09, 15:53
onlar ciddi insan ve tahminimce ortayaş recep ivedik genç ve komedi filmi normal böle demeleri:D

Boncuk!
10-09-09, 15:59
valla acikcasi bende begenmedim..
ama 3. film cikarsada izlemek zorunda kalcam:D

_Şahmeran_
10-09-09, 16:32
onlar ciddi insan ve tahminimce ortayaş recep ivedik genç ve komedi filmi normal böle demeleri:D

Yada magandalığın hoş görünmesi küfürle güldürmesine kızmışlardır belki mersinli...
Mizah deyince insanın aklına farklı şeyler geliyor,ben recep ivediğin filminde mizah kırıntısı bile görmedim,argo kelime mizah sayılıyorsa Türkiyede!

mersindelikanlısı
10-09-09, 16:35
recep ivedik mizh yapıyor bak mesela cnbc-e'dede bir çizgifilm var ismi neydi hatırlamıyorum o da çok küfürlü ama RTÜRK yasaklanmıyor bu da böyle bişey işte:oke:

_Şahmeran_
10-09-09, 16:52
O dediğin kanal uydudan yayınlanıyor heralda(: ve emin ol nasıl bir şey olduğunu bilecek yaşda ve tecrübedeyim (:
Ve hızla gelişen ve ayak uydurmakda zorlandıgımız topluma böyle mizah adı altında şaçmalıklara gülümseyerek stres atıyoruz o kadar (:

mersindelikanlısı
10-09-09, 16:55
zaten ben o anlamda demiştim ama napalım bir filmi bile böyle eleştiriyorsak gülme hevesimizi kursağında bırakıyorlarsa o zaman biz böyle mizah sinemalarına nasıl gülecez ayrıca sinema yazarları öncedende böyle demişti arog ve recep ivedik filmleri olmazsa sinema yürümez:D:D:D:p

_Şahmeran_
10-09-09, 16:57
Şimdi çıkmam lazım o yüzden yorumumu sonra yapacagım (:

mersindelikanlısı
10-09-09, 16:58
Şimdi çıkmam lazım o yüzden yorumumu sonra yapacagım (:

peki sen şuna kaçıom desene:D

Bella
10-09-09, 17:03
Sevilcek gibi bişey değilki :D Evrimini henüz tamamlayamamış bir karakter
Espiri anlayışı bu değildir bence ve olmamalıda
Uygun bir film değil biraz daha makul olabilirdi ama düşünülmemiş bu yüzden 2 ci filme gitmedim

halaluya
10-09-09, 17:06
ne bütçesi bütçe ne oyuncular oyuncu senaryo desen dandik ötesi..
avrupada recep ivedik tarzı birşey çıksa yerin dibine gömerler o filmi be.
anlamıyorum nasıl para verip te sinemada izliyorsunuz filmi..
gonusma layn al espiri bu mu aman ne komikmiş..

_Şahmeran_
10-09-09, 20:22
Öyle diyorsun ama öyle düşünmeyenler revajda...Filmi aylar boyunca liste başı yaptılar...
Rağbet olmasa böyle liste başı olmazdı heralde...
Sinemadan anlayış bu kadar olsa gerek Türkiyede!

mersindelikanlısı
10-09-09, 20:23
bende tam onu dicektim en son sözünü ağzımdan aldın:D

_Şahmeran_
10-09-09, 21:19
Bir şey rica edeceğim..Yeni konu açarken yazı fondunu büyütmeden ekleyeilirseniz,daha rahat ve hızlı okuyabiliriz...Böyle kocaman ayzı hem çirkin bir görüntü,hem gözümüzü yoruyor...

KöLe
10-09-09, 22:13
Bir şey rica edeceğim..Yeni konu açarken yazı fondunu büyütmeden ekleyeilirseniz,daha rahat ve hızlı okuyabiliriz...Böyle kocaman ayzı hem çirkin bir görüntü,hem gözümüzü yoruyor...

İLginç ilk şikayetçi sen oldun..

Gerçi bu konuda sana hak veriyorum. yazı stili değişik olabilir ama büyüklüğe gelince üzgünüm bizde böyle...:)

_Şahmeran_
10-09-09, 22:25
stil önemli değil fondun büyük olmasından şikayetçi oldum buda benim en doğal hakkım bir üye olarak demi (: