Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah sahibine bağışlasın!
Ali Munzur
06-02-09, 15:06
bir müddet en azgın duygularla avını kestikten sonra kızın pas vermemesi ve de yanındakilere kız güzel ama iplemiyorum, işim olmaz demek için söylenen ziyadesiyle çaresizlik belirten söz öbeğidir.
Kedi-ciğer hasretliği vardır biraz da ama dışa yansıması bu şekilde tezahür eder.
bknz: ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca...
VforVendetta
06-02-09, 15:18
bkz.Yenge de taşmış.Allah sahibine bağışlasın dünya ahiret bacımız olsun.
(bkz: böylesi bana denk gelmez ki)
Sükût-u Hayâl
06-02-09, 17:45
Yukarıdaki muhteremlerin tanımlarını ve bu tanımlara benzer tanımları dışlayarak belirteyim ki ben bu cümleyi çok kullanıyorum :p
İyi bir dilektir.Güzel bir hatun görünce " Off yavrum hepsi senin mi?" , "ŞŞŞ yavru ne haber?" gibi hayvanca cümleler kurmak yerine bu cümleyi kullanmak daha makûldur kanaatimce :p
Tabii bu dileği hoşunuza giden hatun duymuyor,kendi içinizde yaşıyorsunuz :D
(Bknz. Ahh ahh boşuna yaşıyoruz bee)
içerisinde genelde "ALLAH bana bağışlasa bu kızı ne süper olur heeee" gibi bir iç geçirme ve "bizde şans yok ki zaten, king kong'un bile daş gibi sevgilisi var" gibi yakarma duygularını bir arada bulunduran geniş zamanlı cümle... eğerki bu sözün söylenildiği zat söyleyene bağışlanacaksa, zamanın şimdiki zaman olması tercih edilir...
_Şahmeran_
15-10-09, 20:56
Karacaoğlanın serzenişini ve ciğere uzanamayan karşı cinslerin çok kullandığı bir sözcük öbeğine dönüşebilir..
Şiirin devamını bilmeyenler için :aga:
var ol yürü var ol yürü
kara bağrın yere sürü
döğün döğün ağla beri
benim gönlüm olmayınca
:gul:
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.