PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Domuz Eti...

Byminik
22-01-07, 21:54
Hayatta Yemem

CinGeNe
22-01-07, 21:58
tabiki hiç bi müslüman yemez :S

manner
22-01-07, 22:16
imkanı yok yemem.....

Le mans
23-01-07, 08:43
yenirmi yaww ıyy

KaRDeLeN
23-01-07, 08:56
hayatta yemem.....ya yanlışlıkla bilmeden yediyesem ıyyyy Allah'ım sen affet :(:(

budevran
23-01-07, 09:23
ayyy konuya bak inanmiyorum :) bir müslüman domuz etti yermi acaba??

asla yemem, ac bile yemem.........

Geniouss
23-01-07, 12:49
Hayatta yemem...

halaluya
23-01-07, 12:54
yemem,sanırım baya sağlıksızmış onlar ayrıca.

Maniacdevil
31-01-07, 12:52
asla yemem

onur194
31-01-07, 12:56
ne kadarde yemem desekte bu yabancı mamüller olduğu sürece ülkemizde bize farkında olmadan yediriyolar :( :(

Haylaz
31-01-07, 13:08
domuz etini bilmeden yediysek eğer bunun dinimizce bir sakıncası yok (günah değil) fakat bilinçli olarak yememeliyiz.

usta44
31-01-07, 13:20
ALLAH korusun pislik eti yenirmi

zehracan
01-02-07, 10:56
yenilmez ismi bile çok kötü

psycho
01-02-07, 12:23
yemedim.yemem.bilmeyerek yersem ve öğrenirsem kötü olur :D

buket_17
10-06-07, 23:42
Yemem tabiiki..

o zmn sunu diyim size arkdaslar.. McDonals ve Burger KingLerin etleri donmus olarak burdan geliorsa.. Yediniz :D aahahahah .. : )) biz burda haram diye yemiyoruz.. hicbirseyi Kosher deiL : ))) Dikkat edin.. Yabanci MamuLleri yemekte.. Burda Doritos yemiyoruz.. Tr'de satiLiyor.. Burda yUmYum SekerLerinin ICinde Domuz KatKisi oLdugu yaziyor.. Tr'de VAr.. BeLKi Tr ye ozel Yapiliyormu biLmem.. ama dikkatLi oLun ve icindekiLer boLumune bakin.... Ben burda sakizin icinde biLe ne var diye bakiyorum.. Kahretsin hersyin icine koyuyorlar...

halaluya
10-06-07, 23:46
zaten belli oluyor ya arkasına baktığınız zman ufak bi not düşüolar hep ürünlerimizdehiç bir domuz ve katkısı yoktur die tarım bakanlığı falanda dikkat ediodur bence sorun yok gönül rahatlığıyla yiyebiliriz :D
buket sen düşün artık :D

buket_17
10-06-07, 23:50
ah fatih.. ahh.. :D biktim ztn varya.. bir restauranta gidemiyorum.. herseyin icinde o pisliq var.. evet tr'ye gittigimde bende dikkat ettim.. burdan tecrubeli oldugum icin :D hehehe.. hepsinde yada ben uLker manyagiyimdir.. "mamullerimizin hic birinde domuz katkisi yoktur" dio.... Benm gibiLeri dusunsun :( intikamini Trde cikartiyorum :D

Akincilar
11-06-07, 04:20
yurtdisinda yasayanlar bilmeden de olsa

yilda bir domuz götürüyolardir herhal.:kac:

öslem
11-06-07, 07:25
hayatta yemem yediğim şeylerin içinede katılmamıştır işallah
ama şunu merak ediyorum bütün yorumları okudum yerim diyen bile var ama hiç kimse yerim yazmamış?

Delphi34
11-06-07, 15:40
hayatta yemem haram haram..

MuCo
11-06-07, 15:51
Birincisi domuz eti haram
İkincisi o hayvan kendi pisliğini yiyor ve pisliğinin içinde yaşıyor iğrenç ötesi yani...
Asla yemem Allah korusun...

buket_17
11-06-07, 23:48
evet.. bulursam yerim dien var.. ama bizim arkadaslardan oLDgunu sanmiorum..

SultaN_
12-06-07, 03:53
bulursam yerim diyen arkadas kimse bence buyuk migros marketlerde acik acik satiyorlar , aramasina gerek yok oralardan temin edebilirler..

domuz eti dinimize haram kilinmistir...
muco'nun dedigi gibi o hayvan kendi pisligini yiyor... cok igrenc birsey ...
hayatta yemem ...

halaluya
12-06-07, 09:16
sadece kendi pisliğini yediği için değil haram kılındığı için yemiyoruz
yoksa kokoreç bile yeniyor
ama heralde yien müslümanım demiodur zati

GöKYüZü
12-06-07, 09:58
Hayatta yemem :(

incitanem
12-06-07, 20:31
hayatta yemen bilmeden yediysemde Allah affetsin ne diyim :(

SultaN_
13-06-07, 05:08
niye kokorec domuz etinden olmuyorki
sanirim sigir'in bagirsaklarindan oluyor...
muslumanlikla ne ilgisi var anlamadim ?

halaluya
13-06-07, 10:45
hayır demek istediğim pislik ten yemem dienler varsa diorimki kokoreç te bildiğin gibi pislik torbası bağırsaklardan yapılmıyormu ama yien yior nedençünki teknoloji gelişmiş daha hijyenik bi şekilde hazırlanıor almanlar da heralde domuzu alıp kesip yemiolar onunda belli hijye kuralları vardır
benim demek istediğim sadece eğer pislik için yemiom deniliosa yanlış haram olduğu için yemioz :kahve:

Akincilar
13-06-07, 13:34
bu sözler fatihe mi ait :D:D

inanmiyorum :D:D:D

SultaN_
13-06-07, 19:24
haklisin fatih ...

cicada986
16-10-07, 13:30
domuz eti olduğunu biliyorsam yemem.bilmeden yediysem ben günaha girmiş olmuyorum zaten.ama açlıktan öleceğimi bilsem öneme koysalar ölmeyi tercih ederim kesinlikle...

Elif
03-03-08, 13:18
bilerek asla yemem ekmekte bile domuz yagi var artik burda çok dikkat ediyoruz ama bilmeden yemisimdir :S:S

Rüzgar !
03-03-08, 13:53
yemedim tabiikidee

emir
03-03-08, 15:49
yemem ya...
zaten pek lezzetlide değilmiş; öyle duydum...

_DELİGHT_
03-03-08, 18:03
hayatta yemem

sweet_lady
03-03-08, 18:38
Hayatta yemem .....

İlteriş
04-03-08, 15:19
yemedim diyen yalan söyler. en güvendiğin marka bile kullanıyor. o yüzden diyorum ki YEDİRMİŞLERDİR...

saskın bakkal
09-04-08, 23:01
valla tartısılan bu konuyu meksıkalı bı arkadasımla konustum orda yaygın bızım doner olarak bıldıgımız yıyecegı onlar domuz etınden yapıolar.ve sordugum da bızım dınımızde gunah dedıgım de sasırdı ama nedenını anlattıgımda onunda bıldıgı seyler oldugu ortaya cıktı ıcınde toxın(zehir) bulunan bu et zararlı.

bır arkadasımızın yukarda yazdıgı seyı anlatmak ıstıyorum sımdıde. mc donalds lar tum malzemelerını tazelık acısından o ulkelerde yapar. dorıtos ve dıer yabancı mamullerde cunku masraf boyle daha dusuk hem hemde kalıte. yum yum hakkında bı fıkrım yok ama.

Byminik
12-04-08, 04:56
valla tartısılan bu konuyu meksıkalı bı arkadasımla konustum orda yaygın bızım doner olarak bıldıgımız yıyecegı onlar domuz etınden yapıolar.ve sordugum da bızım dınımızde gunah dedıgım de sasırdı ama nedenını anlattıgımda onunda bıldıgı seyler oldugu ortaya cıktı ıcınde toxın(zehir) bulunan bu et zararlı.

bır arkadasımızın yukarda yazdıgı seyı anlatmak ıstıyorum sımdıde. mc donalds lar tum malzemelerını tazelık acısından o ulkelerde yapar. dorıtos ve dıer yabancı mamullerde cunku masraf boyle daha dusuk hem hemde kalıte. yum yum hakkında bı fıkrım yok ama.

Yanılıyorsun çünkü mc donalds ihtiyaçlarını faaliyette oldukları ülkeden temin ederler. Türkiye'de Pınardan alıyordu yanılmıyorsam.

saskın bakkal
12-04-08, 11:50
Yanılıyorsun çünkü mc donalds ihtiyaçlarını faaliyette oldukları ülkeden temin ederler. Türkiye'de Pınardan alıyordu yanılmıyorsam.

kusura bakma o ulkeden temın eder ama kendımı yapar onu bılmıorum zaten

diSheKartaL
12-04-08, 11:52
Öykk. Yenilirmi O Pis Şey Ya :/

Kelebek
12-04-08, 12:49
öncelikle yaşanılan memleket önemlidir.mesela hristiyan yada yahudi memleketlerde halis dana eti yenilebilirken,çinde japonyada sakıncalı olabilir.çünkü kitaplı kafirin kestiği yenilirken kitapsız kafirin kestiği hayvan yenilmez.çin japoınya gibi uzak doğu ülkelerinde buda gibi puta yada hindistandaki gibi ineğe öküze tapanlar mevcuttur.bunlar kitapsız kafir olduğu için bunların kestikleri hayvan ne olursa olsun yenmez.

hristiyan yahut yahudi memleketlerde de hayvanlar boğularak yada kafasından kurşunla vurularak öldürülüp kesilmektedir.eğer hayvanın böyle öldürüldüğü kesin biliniyorsa (zan değilse) yine o hayvanı yemek caiz olmaz.ancak böyle öldürülerek kesildiği bilinmiyorsa yinmesi helal olan hayvanların eti yenebilir.

domuz etine gelince,zararları aşağıdaki gibidir;

Domuz, her türlü necaseti yiyen çok pis bir hayvandır. Zararlı olduğu için yalnız Türkler değil, Avrupalılar da, bir kimseye hakaret etmek için “Domuz” derler.

Tevrat’ta domuz eti yasak edildiği için, bugünkü Yahudiler bile domuz eti yemezler.

Bugün tıp, insana en çok zarar veren ve hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu tespit etmiştir.

Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedavisi yoktur.

Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme sebep olmaktadır.

Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

E vitamininin noksanlığında erkeklerde kısırlık, kadınlarda çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar. E vitamini yağlardaki acılaşmayı önler.

E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.

Domuz etinin, diğer hayvan etlerine hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstelik hazmı güç, protein değeri çok düşüktür.

Domuzun daha başka zararları da tespit edilse, yine de (Mutlaka bu veya şu sebepten dolayı domuz haram edilmiştir) denilemez. Fakat hiç zararı tespit edilmese de dinimiz yasak ettiği için, domuz etini yemek haramdır.

Şüpheli gıdaları yemek
Sual: İçinde domuz yağı olma ihtimali olan gıdaları yemek caiz midir?
CEVAP
Bazı kimseler; piyasadaki gıda maddelerinde domuz yağı ve meşrubatlarda alkol olabilir, kasaptaki et besmelesiz kesilebilir düşüncesiyle vesveseye kapılıyorlar.

İmam-ı Gazali hazretleri buyurdu ki:
(Haram olmayan, fakat şüpheli olan şeylerden de sakınmalıdır! Hadis-i şeriflerde, (Şüpheli şeyi terk et, şüphesiz şeyi al), (Şüphelilerden sakınan; dinini, ırzını korumuş olur. Şüpheli etrafında dolaşan, harama düşebilir) buyuruldu. Fakat yiyecek ve içeceklerde şüphe edip yememek, takva değil, vesvesedir. Mesela dinimiz, “Haram olduğu bilinmeyen şeyleri yiyin” der. Resulullah efendimiz, müşrikin; Hazret-i Ömer Hıristiyanın testisinden abdest almıştır. Eshab-ı kiram, gayrı müslimlerin verdiği suyu içerdi. Halbuki pis, necis olan şeyleri yemek haramdır. Kâfirler ise ekseriya pis olur. Elleri, kapları şaraplı olur. Hayvanı Besmelesiz keserler. Eshab-ı kiram, bunlara rağmen, necis olduğunu kesin bilmedikleri için, vesvese etmeyip; et, peynir gibi gıdaları alıp yerlerdi.) [İhya]

İmam-ı Kastalani hazretleri buyurdu ki:
(Peygamber efendimiz, Hayber’de, eshab-ı kiramla bir Yahudinin zehirli kebabından bir lokma yedikten sonra, (Bu et, bana zehirli olduğunu söyledi) buyurup başka yemedi ve son hastalığında, (Hayber’de yediğim zehirli etin acısını hâlâ hissediyorum) buyurdu.) [Mevahib]

Resulullah efendimiz, bir Yahudinin ekmeğini ve tereyağlı yemeğini temiz mi diye sormadan yedi. Bu domuz yağı mı, koyun yağı mı, ekmeğin hamuru su ile mi, yoksa şarap ile mi yoğruldu diye sormadı. Müşrik kadının su kabından abdest aldı. Bunlar, araştırmanın gerekmediğine birer delildir. (Berika)

İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
(Kâfirlerin vücutları değil, inançları pistir. Kur’an-ı kerimde, (Ehl-i kitabın [Yahudi ve Hıristiyanın] pişirdiklerini [ve kestiklerini] yemek helaldir) buyuruldu. (Maide 5)

Kâfirlerle alış-veriş eden Müslümanları pis bilmemeli, bunların yiyecek ve içeceklerinden sakınmamalı! Bu hâl, ihtiyat değil, bu halden kurtulmak ihtiyattır.) [Mektubat 3/22]

Kâfirler, gıdalarımıza necaset katabilecekleri gibi, zehir de katabilirler. Nitekim Yahudi yemeğe zehir katmıştır. Peygamber efendimiz de, araştırmadan o yemeği yemiştir. Çünkü necis olduğu bilinmeyen şeyleri yememek takva değil, vesvese olur. Dinimiz de vesveseden kaçmayı emretmektedir. (Hadika)

Dinimizde, “Bir şeyin helal olması için delil aranmaz, haram olması için delil aranır” kaidesi vardır. Necis olduğuna bir delil bulunmazsa, temiz kabul edilir. (Usul-i Pezdevi)

Margarin, sucuk, meşrubat ve diğer gıdaların içine necaset katılsa, fakat katıldığı bilinmese yemek caiz olur. Bilmek, ya bizzat görmekle veya adil Müslümanların necaset katıldığını biz gördük demeleriyle anlaşılır. Katılıyormuş demekle haram olmaz. (Eşbah)

Sabunlara da domuz yağı katılabilir. Fakat necasetli yağ ve domuz yağı sabun yapılınca, şarap sirkeye dönünce temiz olur. Bütün kimyevi değişmeler böyledir. (Tahtavi)

Gıda maddelerine hile yapılabilir. Fabrikada içine çeşitli necasetler katılabilir. Yahut ihmal yüzünden necaset karışabilir. Reçelin, pekmezin içine fare düşüp ölebilir. İmalatçı, kazanı dökmeyebilir. Meşrubatlara konan esans, alkolde eritilebilir. Bunun gibi çeşitli necaset karışabilir. Fakat içinde necaset olduğu kesin olarak bilinmeyen bütün gıda maddeleri temiz kabul edilir, yenmesi günah olmaz. (Tahrir)

Gıdalarda ve E listeli katkı maddelerinde domuz kökenli yağ, et yazmıyorsa yenmesinde mahzur yoktur, yazıyorsa yenmez.

Sual: Piyasadaki herhangi bir gıdanın, necis olma ihtimali olduğu için, sakınıp yememek gerekmez mi?
CEVAP
Necis olduğu kesin olarak bilinmeden sakınmak; vesvese, kuruntu ve zararlı olur. (Kimya-i Saadet)

Domuz E maddesi
Sual: Domuz yağı veya alkol bulunma ihtimali olan gıdaları yemek caiz olur mu?
CEVAP
İhtimal üzerine karar vermek yanlış olur. Dinimiz, (Bir şeyin helal olması için delil aranmaz, haram olması için delil aranır) der. Necis olan bir şeye dair bir delil bulunmazsa, temiz kabul edilir.

Margarinlerde domuzdan üretilen katkı maddeleri kullanıldığına dair çıkarılmaya çalışılan asılsız söylentiler ve “E listesi” ile ilgili iddialar üzücü bir haksızlıktır. Gıda katkı maddelerinin belirtilmesinde Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği, Avrupa Topluluğu kodunu benimsemiş ve kanunen ambalajlara yazılma zorunluluğu getirmiştir. Bu sistem çerçevesinde “E” ve ilgili gıda katkı maddesinin kod numarasının ambalaj üzerine konması zaruridir. Türkiye’de domuz kaynaklı katkı maddeleri ile domuz yağı içeren mamul gıdalara üretim izni verilmemiş olup, bahsi geçen E listeli katkı maddelerinin domuz kökenli olması kanunî açıdan da kesinlikle mümkün değildir. Margarinlerde domuz yağı veya domuzdan elde edilmiş herhangi bir katkı maddesi yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyu inceleyerek, bu tür dedikoduları yaymaktan sakınmak gerektiğini ve bu yağları yemenin dinen bir mahzuru olmadığını açıklamıştır. (Bitkisel yağ sanayiciler derneği)

HIRÇIN
12-04-08, 14:29
öleceğimi Bilsem Yemem Zaten Vejeteryanim

Bella
12-04-08, 14:36
Hayatta yemem tabiki :@

kedikızz
12-04-08, 16:18
aclıktan olurumde genede yemem oo eti

dengesiz_rocker
23-04-08, 16:28
ben yedım we rıca edıcem arqlar tadını bılmedınıs bıse ıcın tıqsınc bıse mıs gıbı tepqı wermeyın ltfn ııyı pısırılırse harıqa bı lezzet

holocoust
23-04-08, 17:08
birisi çıksın ben yedim desin yedim diyen 3 kişi nerede

bu arada ben kendi rızam ile yemedim ama belki tanımadığımız yabancı mamüllerin içinde yedirmişlerdir....

holocoust
23-04-08, 17:09
ben yedım we rıca edıcem arqlar tadını bılmedınıs bıse ıcın tıqsınc bıse mıs gıbı tepqı wermeyın ltfn ııyı pısırılırse harıqa bı lezzet
cesaretinden dolayı kutluyorum ama keşke yemeseydin....... dinimizcede yasak biliyosun

KanunsuZ
23-04-08, 20:01
domuz etini bilmeden yediysek eğer bunun dinimizce bir sakıncası yok (günah değil) fakat bilinçli olarak yememeliyiz.

abi katılıorummm aydınlattın herkezii sagol

Rüzgar !
23-04-08, 22:52

Ey Allahım...

Boncuk!
11-06-09, 18:12
hayatta yemem..

abla
11-06-09, 18:22
bilerek mumkun deyil. ama bilmeden kesin cok yemisimdir domuz olmasada okadar disardan patates chipsi aliyom ayni yerde sosiste pisiyodur.evet ya simdiye kadar hic dusunmemistim :S ama cok lezzetli meret chipsler :D

halaluya
11-06-09, 18:23
hayır demek istediğim pislik ten yemem dienler varsa diorimki kokoreç te bildiğin gibi pislik torbası bağırsaklardan yapılmıyormu ama yien yior nedençünki teknoloji gelişmiş daha hijyenik bi şekilde hazırlanıor almanlar da heralde domuzu alıp kesip yemiolar onunda belli hijye kuralları vardır
benim demek istediğim sadece eğer pislik için yemiom deniliosa yanlış haram olduğu için yemioz :kahve:

ne yazmısım ama :D yedim yerimde :D

abla
11-06-09, 18:26
aboooow kokorece laf soylemissin :D haylaz, hakan duymasin :D

halaluya
11-06-09, 18:28
birde gitmişim sessiz harfleri yutmusum "diorimki" vs :D harbi 3 yıl önce malmısım be ablacım :D ayrıca kokerecten daha güzel domuz eti.

Karamel
11-06-09, 18:28
hayatta yemem...bilmeyerek yemeyide Allah nasip etmesin..

mersindelikanlısı
11-06-09, 19:16
hayatta yemem tabii müslümanlığa terrs düşer o zmn:D:D:D

aLoneAngeL
16-06-09, 10:11
Hayatta Yemem

lim10ata7
25-11-09, 12:01
yememişimdir işallah.ya kuş gribi olduğunda bütün tavukcağızları öldürdüler topladılar domuzlarıda toplayın yaLinkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir. kurtulalım:vergaz::kopar:

suskunn
25-11-09, 12:21
59 kişi içinde 2 kişi yerim demiş neyseki bukadar az

eminim o kişilerde o etin beyine verdiği zararı biliyorlardır bilmiyorlarsa bir bakmalarını tavsiye ederim avrupada konferanslar düzenleniyor bu konuda

kokoreçten ne farkı var denmiş farkı yok dinimizde kokoreçte yasak

sizde benim gibi merak edebilirsiniz işkembe ney o yeniyor bunu bende bilmiyorum ama mutlaka bir açıklaması vardır ..

dinimizin yasakladığı herşeyin insan vucuduna mutlaka bir zararı var içki hınzır eti vs

umarım bende dmuz eti yememişimdir

bahtsiz_guzel
25-11-09, 12:34
hayatta yemem

maviş
25-11-09, 12:43
Hayatta Yemem .. inşallah yedirmemişlerdir:@

LoRaSiMa
25-11-09, 12:45
hayatta yemem tabiki, bilmeden olduysa yada olursa Allah affetsin ama içindekiler kısmına ztn bakarım genelde

kurbacık
25-11-09, 14:10
ıyy bööööğ

Haylaz
25-11-09, 14:12
kokoreçten ne farkı var denmiş farkı yok dinimizde kokoreçte yasak
dinimizde kokoreç yasak mı ? hangi din mensubusun acaba ? Bilmeden fetva vermek çok yanlış bir şey, bu konuda lütfen dikkatli olun.

bahtsiz_guzel
25-11-09, 14:20
kokorec'in avrupa standartlarina uygun olmadigini biliyordumda dinimizde yasak oldugunu ilk defa duyuyorum

suskunn
25-11-09, 14:22
dinimizde kokoreç yasak mı ? hangi din mensubusun acaba ? Bilmeden fetva vermek çok yanlış bir şey, bu konuda lütfen dikkatli olun.

bilmeden söylediğimi nereden çıkardın hangi din mensubu ne demek ...

ben bildiğimi söyledim illa yemeyin demedim senin için alıyorsa afiyet olsun banane ..

sadece fikrimi söyledim fetva vermedim ..

Kelebek
25-11-09, 14:25
Sual: İşkembe, karaciğer, dalak gibi, hayvanların sakatatlarının yenmesinde bir mahzur var mıdır?
CEVAP
Üçünü de yemek caizdir. Kur’an-ı kerimde kan haram edildiği için, aklını ölçü alan bazı kimseler ve bazı müsteşrikler, (Dalak kandır, ciğer kandır, öyleyse yemek haramdır) diyorlar. Kur'an-ı kerimde mealen (Meyte ve kan size haram kılındı) buyuruluyor. (Maide 3)

Meyte, kendiliğinden ölen, leş olan hayvandır. Bir müsteşrik, bu âyete bakarak kendi kendine ölen balığın haram olduğunu söyler. Müsteşrike göre sadece delil Kur'andır. Halbuki Allahü teâlâ mealen (Bir işte anlaşamazsanız, bu işin hükmünü öğrenmek için Kur'ana ve sünnete bakın!) buyuruyor. Kur'an-ı kerime bakınca müsteşrik balığın yenmeyeceğini anlar.

Dalak kandır. Müsteşrik, âyete bakınca bunun da haram olduğunu anlar. Fakat sünnete bakılınca balık ve dalağın helal olduğu görülür. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Size iki meyte ve iki kan helal kılındı. İki meyte balık ve çekirge, iki kan da karaciğer ve dalaktır.) [İbni Mace]

Peygamber efendimiz Meyteyi açıklamasaydı, hiçbir Müslüman balık yiyemezdi.

Uykuluk
Sual: Kasaplarda uykuluk diye bir şey satılıyor. Bunu yemek caiz midir?
CEVAP
İnsanlar uykuluğu farklı biliyorlar. Uykuluk olmayana da uykuluk dedikleri görülüyor. Ölçü şu: Adı önemli değil, önemli olan bez olup olmamasıdır. Bez olanlar yenmez.

Kokoreç
Sual: Kokoreç yemek caiz mi?
CEVAP
Kokoreç yenir. İçine koç yumurtası da konuyor diyorlar. Konuyorsa yenmez.

domuz eti açıkca haram edilmiştir.sadece bir kaç organı değil bütün etleri haramdır.kokoreç domuz etiyle aynı denemez.

suskunn
25-11-09, 14:26
kokorec'in avrupa standartlarina uygun olmadigini biliyordumda dinimizde yasak oldugunu ilk defa duyuyorum

bende bilmiyordum zamanındada yemiştim çocukken sonra birgün sakıncalı olduğunu öğrendim aklıma yattı birdaha yemedim

bende merak ettiğimi söyledim işkembeden ne farkı var diye ..

emin olmadığım için yazamadım bilen biri varsa anlatsın lütfen

suskunn
25-11-09, 14:30
Kokoreç
CEVAP

çok teşekkür ederim yardımın için kelebek

banada anlatan ne şekilde anlattı hatırlamıyorum çook uzun zaman oldu zatende içim almadığı için araştırma gereği duymamıştım kimsenin yaptığına karışmak istmem yiyenlere afiyet olsun

halaluya
25-11-09, 14:40
midye ile de karıstırıyor olabilirsiniz.

huzeyfe
25-11-09, 14:43
Sual: İşkembe, karaciğer, dalak gibi, hayvanların sakatatlarının yenmesinde bir mahzur var mıdır?
CEVAP
Üçünü de yemek caizdir. Kur’an-ı kerimde kan haram edildiği için, aklını ölçü alan bazı kimseler ve bazı müsteşrikler, (Dalak kandır, ciğer kandır, öyleyse yemek haramdır) diyorlar. Kur'an-ı kerimde mealen (Meyte ve kan size haram kılındı) buyuruluyor. (Maide 3)

Meyte, kendiliğinden ölen, leş olan hayvandır. Bir müsteşrik, bu âyete bakarak kendi kendine ölen balığın haram olduğunu söyler. Müsteşrike göre sadece delil Kur'andır. Halbuki Allahü teâlâ mealen (Bir işte anlaşamazsanız, bu işin hükmünü öğrenmek için Kur'ana ve sünnete bakın!) buyuruyor. Kur'an-ı kerime bakınca müsteşrik balığın yenmeyeceğini anlar.

Dalak kandır. Müsteşrik, âyete bakınca bunun da haram olduğunu anlar. Fakat sünnete bakılınca balık ve dalağın helal olduğu görülür. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Size iki meyte ve iki kan helal kılındı. İki meyte balık ve çekirge, iki kan da karaciğer ve dalaktır.) [İbni Mace]

Peygamber efendimiz Meyteyi açıklamasaydı, hiçbir Müslüman balık yiyemezdi.

Uykuluk
Sual: Kasaplarda uykuluk diye bir şey satılıyor. Bunu yemek caiz midir?
CEVAP
İnsanlar uykuluğu farklı biliyorlar. Uykuluk olmayana da uykuluk dedikleri görülüyor. Ölçü şu: Adı önemli değil, önemli olan bez olup olmamasıdır. Bez olanlar yenmez.

Kokoreç
CEVAP

domuz eti açıkca haram edilmiştir.sadece bir kaç organı değil bütün etleri haramdır.kokoreç domuz etiyle aynı denemez.

Çok güzel açıklamış diyecek başka söz yok.Allah haramın her türlüsünden korusun bizleri.

Haylaz
25-11-09, 14:54
bilmeden söylediğimi nereden çıkardın hangi din mensubu ne demek ...

ben bildiğimi söyledim illa yemeyin demedim senin için alıyorsa afiyet olsun banane ..

sadece fikrimi söyledim fetva vermedim ..

şimdi konuyu uzatmak istemem,zaten bu tarz bir üslubu olan bir kişiye cevapta vermem ama bildiğin şey yalnış, dinde senin fikrin olmaz, birşey ya haramdır ya değildir. (bir 3. seçenek olacak ise o da mekruhtur), kokoreç haram değildir.

blue luna
25-11-09, 15:00
bende bilmiyordum zamanındada yemiştim çocukken sonra birgün sakıncalı olduğunu öğrendim aklıma yattı birdaha yemedim

bende merak ettiğimi söyledim işkembeden ne farkı var diye ..

emin olmadığım için yazamadım bilen biri varsa anlatsın lütfen

emin değilmişiniz zaten bence böyle yazmasanız daha iyi olurdu...emin olmadığınız bi konuda yazmayın...!!!

Toprak_erkan
25-11-09, 15:04
kokoreçmi gunahmışş:kopar: yaw yemıyonuz sevmıyonuz brı mlletın aklını karıştırmayınn ... kokoreçte mundar hayvan etı yok ...

Womanizer
04-12-09, 18:37
geçen bunu otelde tartışıyorduk merak ettim şimdi...sizede sormak istiyorum.hepimiz kıyısından köşesinden olsada elhamdülillah deyip yaşıyoruz müslümanlığı...peki domuz eti günah alkolde günah.hane ben kendi adıma kullandığım için konuşayım.alkol vedomuz eti günahı arasında ki fark nedir???sadece bunu tartışırken kafama takıldı.adam bunu diince bişe diyemedikdi:D

irem
08-12-09, 15:11
Bilerek yemem...
Bilmeden hepimizin yediğine eminim en basiti maya domuz yağından yapılıyormuş

Kumtanesi
08-12-09, 15:29
hayatta yemem(zaten ben et yemiyorum)(=

SimLa
08-12-09, 15:57
domuz eti bile bile kimse yemiyor ama ozellikle trde o kadar cok hazir yiyecegin icine koyuyolarki sasarsiniz....icinde jelatin yazan e 471 e472 bitkisel olmayan seylerin hepsinin icinde domuz maddesi var zaten jelatin domuzun iliginden yapiliyo....haribonun jelibon sekelerinin icinde % 100 var bunu zaten sirket kabul etti burdaki gazetelerde hep cikti Bu ve en cok domuzun turkiyede uretildigini acik bufe olarak satilan etli gidalarin icine karitsitirdilgini biliyorum ilaclarin icinde bile oluyor bazen !.. yurt disinda yasayanalar bu yönden biraz daha sansli... burdaki kucuk cocuklar bile jelatinli olan seylerin yenmeyecegini biliyo artik

Cok inCe mevzu....

miss california
08-12-09, 18:05
isteyerek tabikide yemem.. ama hazır gıdalarda bilmediğimiz türlü maddeler var bunun içinde domuz eti ve katkılarıda vardır. dikkat etmek lazım gerçekten..