PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 Soru 3 Cevap

usta44
21-01-07, 21:20
Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında
okuduktan sonra vatanına
ateist
olarak geri döner.

Üç sorusuna hiç
kimse cevap veremediğinden dolayı
canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni
oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük
ilim sahibi olan köyün hocasına
götürürler.

Hoca ve delikanlının arasında
geçen diyalog söyle devam eder.

Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma
cevap verebilecek misin?
Hoca: Allah'ın bir
kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap
verebileceğim.

Delikanlı: Emin misin? Profersörler
bile cevap veremedi bana.
Hoca: Allah'ın
izniyle cevap vermeye çalışırım

Delikanlı: 3 sorum
var
1. Allah yasıyor mu? öyle ise,
seklini bana göster
2. Takdir (kader)
nedir?
3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa
neden cehenneme yollanıyor,
cehennemde
ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl
yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?

Bu arada, aniden bizim hocamız
delikanlının bası üzerinde bir saksı
kırar.

Delikanlı canı yana yana sorar; Neden
sinirlendin ki?

Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç
soruna bir cevabım der.

Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.
Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı
basında kırınca

Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı
hissettim.
Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor
musun?

Delikanlı: Evet

Hoca: Bana bu acının seklini göster
o zaman!

Delikanlı: Gösteremem.

Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes
Allah'ın varlığını hisseder ama
Allah'ı göremez.

Hoca: Dün gece rüyanda benim
basında saksı kırdığımı gördün
mü?

Delikanlı: Hayır.

Hoca: Bugün böyle bir şey ile
karsılaşacağını hiç düşündün mü?
aklından geçti mi?

Delikanlı: Hayır

Hoca: Bu iste takdir dir
(kader)

Hoca: Biz neyden yaratıldık?
topraktan yaratılmış değil miyiz?

Delikanlı: Evet böyle denir.

Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan
yapılmadı mı? Allah isterse
ateşten yaratılan şeytanı

ateşin içinde cezalandıramaz mı?

HaYaL
21-01-07, 21:30
güzel bir paylaşım usta saolsın

siyahinci
21-01-07, 22:24
Harbiden güzel bir paylaşım vede çok etkileyici geldi bana..Hoca çocuğun ağzının payını iyi vermiş :D Teşekkürler

KaRDeLeN
22-01-07, 08:34
güzel paylaşımındı bilgilendirdiğin için saol usta

HaYaL
15-02-07, 18:42
böle bir konu eklenmişti zaten yinede saol güzel bir hikaye

Geniouss
15-02-07, 18:51
Tek kelime ile çok güzel açıklanmış...

feH2R
15-02-07, 18:52
eet bende daha önce duymuştum gerçekten güzel tarifler

HiLaL1984
25-05-07, 23:28
helal hemsom

asparuh
26-05-07, 06:28
yasaaaa hocaaa :D laflaari cat cat:D

KaRDeLeN
26-05-07, 10:04
konular birleştirilmiştir...

bu arada manyak usta konuyu senden önce açmış bu durumda senin kendi konuna link koyman gerekirdi :D:D

Kelebek
26-05-07, 10:41
konuları birleştirince çorba olmuş:Dhikaye güzel.

güvercin
26-05-07, 11:52
çok güzel bir hikaye teşekkürler

sErPiL
14-06-07, 12:27
ememğenıne sağlık çok güzel olmuş gerkçeten ders alınması gereken bir konu:):):)

ZynP
14-06-07, 12:30
Allah razi Olsun..

güzeL payLasim..

MaI\IYaK
14-06-07, 12:55
Senden de Yenge :D

canazor
15-03-08, 14:26
burada okudum ve mükemmel.

şu saksı vuruculardan birini bizim siyasilerede bulmak lazım

•[уаŁиız мєŁєκ]•
15-03-08, 14:57
çook gzldii saol dark (:

halaluya
15-03-08, 15:18
çocuk harbi malmıs :D
ben olsam hocayı g.. ederdim

El_Lobo
15-03-08, 15:23
fatih... sus len... karıştırma ortalığı...:D hoca yapmış yapacağını işte... alala... bi kere takdir et arkadaş, bi kere helal olsun de be... :D

Maniacdevil
15-03-08, 19:45
Hiçbir ateist bu kadar salak olmaz.Salak olsa dinini sorgulamaya koyulmaz;)

holocoust
15-03-08, 19:52
çocuk harbi malmıs :D
ben olsam hocayı göt ederdim
nasıl nöt edecektin fatih

holocoust
15-03-08, 19:53
Hiçbir ateist bu kadar salak olmaz.Salak olsa dinini sorgulamaya koyulmaz;)
ataist olanların hepsinin çok akıllı insanlar olduğunu mu söylüyorsun mert....

halaluya
15-03-08, 20:03
valla simdi urasacak halim yok özkan abi ama
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
gelin bi salak (!) ateistleri g.. edin :D

Maniacdevil
15-03-08, 20:12
ataist olanların hepsinin çok akıllı insanlar olduğunu mu söylüyorsun mert....

Hayır sadece salak olmadıklarını söylüyorum.Salak olmamak çok akıllı olmak demek değildir.Ama hiçbir ateist de bu soruların karşısında cevapsız kalmazdı hocaya karşı.
Ateisler bildiğiniz kendini düşünen aptal insanlar değildir yani.Ateist de iyilik yapar hem de bir müslümandan daha iyidir onun yaptığı iyilik,Çünkü ateist cennete gitme arzusuyla yapmaz yaptığı iyiliği,kesinlikle içinden gelir ateistin yaptığı iyilik.
Göt korkusuyla yapılan iş mi daha makbuldür yoksa insanın içinden gelerek yaptığı iş mi daha makbuldür?
Neyse yazamıcam fazla havalar güzel;)

MaKfAlİcEtAğErİ
15-03-08, 20:42
ateist zaten Allaha inanmadığını bas bas bağırıyor
neden gidipte hocaya soru sorup boşuna uğraştırıyor:D:D

El_Lobo
15-03-08, 21:05
müslümanlarda cennete gitmek için iyilik yapmaz mert... müslümanlar iyilik yaptığı için mükafattır zaten cennet... yapmayanda cehenneme gider... bide dediğin gibi iyilik yapıpta cehenneme gidecek olanlar var... ateist gibi satanist gibi falan filan...

Maniacdevil
15-03-08, 21:23
müslümanlarda cennete gitmek için iyilik yapmaz mert... müslümanlar iyilik yaptığı için mükafattır zaten cennet... yapmayanda cehenneme gider... bide dediğin gibi iyilik yapıpta cehenneme gidecek olanlar var... ateist gibi satanist gibi falan filan...

Abi benim demek istediğim o değildi aslında yanlış anlamayın yine.Diyorum ki müslümandır namaz kılar içinden gelmez sırf cennete gitme arzusuyla kılar bu nedir?Münafıklıktır.Müslümandır iyilik yapar ama o iyliği yapmak içinden gelmez sırf öbür dünyada karşılığını almak istediği için o iyiliği yapar ve bu da aynı şekilde münafıklıktır.
Ateist zaten bellidir öbür taraf gibi bir amaç peşinde değildir bu dünyada yaptıklarının bir karşılığını almayacaktır ama en azından insandır ve insan olduğu için iyilik yapabilir.Bilmem anlatabildim mi...

El_Lobo
15-03-08, 21:34
tabii ki her insan cennete gitmek ister... İslam'da kendin için ibadet olmaz... verilen emir ve yasaklar ALLAH için yapılır... sadece kendini düşünerek ibadet olmaz, böyle müslümanlıkta olmaz... her müslümanda böyle değildir... cennete gitmek için ibadet yapmaz veya iyilik yapmaz... ALLAH emretti diye yapar veya ALLAH yasakladı diye yapmaz... ALLAH emretti diye değilde kendi için ibadet eden zaten müslüman değildir... ALLAH için yapılan işlerin mükafatıdır cennet...

İlteriş
15-03-08, 23:04
güzel..

holocoust
16-03-08, 00:41
Abi benim demek istediğim o değildi aslında yanlış anlamayın yine.Diyorum ki müslümandır namaz kılar içinden gelmez sırf cennete gitme arzusuyla kılar bu nedir?Münafıklıktır.Müslümandır iyilik yapar ama o iyliği yapmak içinden gelmez sırf öbür dünyada karşılığını almak istediği için o iyiliği yapar ve bu da aynı şekilde münafıklıktır.
Ateist zaten bellidir öbür taraf gibi bir amaç peşinde değildir bu dünyada yaptıklarının bir karşılığını almayacaktır ama en azından insandır ve insan olduğu için iyilik yapabilir.Bilmem anlatabildim mi...o zaman senin dediklerine göre ataist olan insanlara yani allah inanmayanlar cennete girecek mert sana mantıklı geliyormu bu hani onlar iyilikleri karşılık beklemeden yapıyor ya

halaluya
16-03-08, 11:11
hayır onlar "insan" oluyor..
ya mertin yazdıklarını nasıl okuyorsunuz arkadaslar anlamak elde değil

MaKfAlİcEtAğErİ
16-03-08, 11:34
Ateist zaten bellidir öbür taraf gibi bir amaç peşinde değildir bu dünyada yaptıklarının bir karşılığını almayacaktır ama en azından insandır ve insan olduğu için iyilik yapabilir.Bilmem anlatabildim mi...

haklısın mert çok güzel yazmışsın gerçekten tebrik ediyorum seni tesbitin harika..
zaten Allah C.C ayetinde

1)Yeminlerini siper edinerek yalan söylerler Kendileri de (açıkça gerçeği) bildikleri halde, yalan üzere yemin ediyorlar. (Mücadele Suresi, 14)

2)Gösteriş için namaz kılarlar
Namaza kalktıkları zaman, isteksizce kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar... (Nisa Suresi, 142)
Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar, onlar gösteriş yapmaktadırlar. (Ma'un Suresi, 6-8)

3)Allah'ın değil insanların rızasını gözetirlerSizi hoşnut kılmak için Allah'a yemin ederler; oysa mümin iseler, hoşnut kılınmaya Allah ve elçisi daha layıktır." (Tevbe Suresi, 62)
4)Mallarını gösteriş olsun diye harcarlarVe onlar, mallarını insanlara gösteriş olsun diye infak ederler, Allah'a ve ahiret gününe de inanmazlar. Şeytan, kime arkadaş olursa, artık ne kötü bir arkadaştır o. Allah'a ve ahiret gününe inanarak Allah'ın kendilerine verdiği rızıktan infak etselerdi, aleyhlerine mi olurdu? Allah, onları iyi bilendir. (Nisa Suresi, 38-39)
De ki: "İsteyerek veya istemeyerek infak edin; sizden kesin olarak kabul edilmeyecektir. Çünkü siz bir fasıklar topluluğu oldunuz." İnfak ettiklerinin kendilerinden kabulünü engelleyen şey, Allah'ı ve elçisini tanımamaları, namaza ancak isteksizce gelmeleri ve hoşlarına gitmiyorken infak etmeleridir. (Tevbe Suresi, 53-54)
Ey iman edenler, Allah'a ve ahiret gününe inanmayıp, insanlara karşı gösteriş olsun diye malını infak eden gibi minnet ve eziyet ederek sadakalarınızı geçersiz kılmayın. Böylesinin durumu, üzerinde toprak bulunan bir kayanın durumuna benzer; üzerine sağnak bir yağmur düştü mü, onu çırılçıplak bırakıverir. Onlar kazandıklarından hiçbir şeye güç yetiremez (elde edemez)ler. Allah, kafirler topluluğuna hidayet vermez. Yalnızca Allah'ın rızasını istemek ve kendilerinde olanı kökleştirip- güçlendirmek için mallarını infak edenlerin örneği, yüksekçe bir tepede bulunan, sağnak yağmur aldığında ürünlerini iki kat veren bir bahçenin örneğine benzer ki ona sağnak yağmur isabet etmese de bir çisintisi (vardır). Allah, yaptıklarınızı görendir. (Bakara Suresi, 264-265)

5)Allah yolunda ciddi bir fedakarlık yapmazlarOnlardan (münafıklardan) kimi de: "Andolsun, eğer bize bol ihsanından verirse gerçekten sadaka vereceğiz ve salihlerden olacağız" diye Allah'a ahdetmiştir. Onlara Kendi bol ihsanından verince ise, onunla cimrilik yaptılar ve yüz çevirdiler; onlar böyle sırt dönenlerdir. Böylece O da, Allah'a verdikleri sözü tutmamaları ve yalan söylemeleri nedeniyle, kendisiyle karşılaşacakları güne kadar, kalplerinde nifakı yerleşik kıldı. (Tevbe Suresi, 75-77)
6)Açgözlü ve bencildirlerKim kendisine 'dosdoğru yol' apaçık belli olduktan sonra, elçiye muhalefet ederse ve müminlerin yolundan başka bir yola uyarsa, onu döndüğü şeyde bırakırız ve cehenneme sokarız. Ne kötü bir yataktır o!.. " (Nisa Suresi, 115)

MaviAdam
16-03-08, 12:04
soru ve cevaplar ilginç ama yapılan yorumlar daha ilginç...

littlebeyza
16-03-08, 13:40
insanlar din ile ugraşsınlar diye var olmadı
insanın insanca yaşabilmesi için dini kurallara uyması kendi menfaatinedir
din insanın kullanma kılavuzudur

littlebeyza
16-03-08, 13:41
hangi din seçimi insanın beynine ve aklına göredir

emir
16-03-08, 14:39
aslında bunlar sadece dine bağlıların daha fazla bağlanması için yazılıyo zaten...
yani ben hiç bi ateistin bunu okuyup imana geleceğni zannetemde...

İlteriş
16-03-08, 18:20
tartışmayın.. vurun ateisti bitsin olay. :D:D

holocoust
16-03-08, 18:22
tartışmayın.. vurun ateisti bitsin olay. :D:Dtartışılacak sözler tepki toplamasın abi olan var olmayan var.....

halaluya
16-03-08, 21:33
tartışmayın.. vurun ateisti bitsin olay. :D:D

yarıldım abi :D

holocoust
16-03-08, 22:51
hep yarıl fatihim sen:D:D

halaluya
16-03-08, 23:15
bu forumdaki yorumları görünce yarılmaktan öteye gidemiyorum zaten :D (sözüm sana değil n.camlibel abi ;) )

holocoust
16-03-08, 23:21
sözün kime fatih banada yarılmadın şimdiye kadar ama:D

halaluya
16-03-08, 23:26
valla sölersem kan çıkar :D ama ozelden gel istersen :D
bu arada bu gün bi ateistle lafladım az :D herif "çok kitap okuyor, çok çalışıyor, yardımsever, hümanist, vs. " :F dedim senden iyi müslüman olur :D
oda yok benim kalbim var dedi :D ne demek istediğini ilk basta anlayamamıstım ama mertin yazısını hatırladım sonra aklıma geldi :D

holocoust
16-03-08, 23:30
karşılıksız iyilikten bahsediyorsun galiba:D ewet bir kalbe sahipken nasıl bu kadar kör olabiliyorlar anlam veremiyorum ama yolun sonuna geldiğimizde ak ile kara belli olur....

MaKfAlİcEtAğErİ
17-03-08, 11:18
valla sölersem kan çıkar :D ama ozelden gel istersen :D
bu arada bu gün bi ateistle lafladım az :D herif "çok kitap okuyor, çok çalışıyor, yardımsever, hümanist, vs. " :F dedim senden iyi müslüman olur :D
oda yok benim kalbim var dedi :D ne demek istediğini ilk basta anlayamamıstım ama mertin yazısını hatırladım sonra aklıma geldi :D

neye çalışıyor fatıh kalbinde Allah sevgisi olmayan insanda,insan sevgisi olurmu hiç..
onun kalbimi varmış?eğer bir daha karşılaşırsan sor bakalım ona o kalbi kim vermiş,hatta sormaya başlamışken sadece kalbini değil
afedersiniz ama pis bir meniden nasıl oluştuğunuda bir sor
belkı imana getirirsinde sevaba girmiş olursun;)