PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah’ın ilk olarak yarattığı şey nedir?

KöLe
21-01-09, 22:10
Cenâb-ı Hak, insanlığın babası Hz. Âdem'i yaratmıştı.
Başını kaldırıp bakan Âdem (a.s. ), Arş-ı A'lâda muazzam bir nur ile bir isim yazılı gördü: "Ahmed."
Merak edip sordu:
"Ya Rabbi, bu nur nedir?" Allah Teâla buyurdu:
"Bu senin zürriyetinden bir peygamberin nûrudur ki, onun ismi göklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed'dir. Eğer, o olmasaydı, seni yaratmazdım!" 1
İmanımızla kabul ettiğimiz bu muazzam gerçeği, milyarlar sene sonra gelen o nûrun sahibi de, bütün açıklığıyla ifade buyurmuşlardır.
Bir gün Ashabdan Abdullah bin Câbir (r.a.),
"Yâ Resûlallah," dedi, "bana, Allah'ın herşeyden evvel yarattığı şey nedir, söyler misin?" Şu cevabı verdiler:
"Herşeyden evvel senin Peygamberinin nûrunu, kendi nurundan yarattı. Nur, Allah'ın kudreti ile dilediği gibi gezerdi. O zaman ne Levh-i Mahfuz, ne kalem, ne Cennet, ne Cehennem, ne melek, ne semâ, ne arz, ne güneş, ne ay, ne insan ve ne de cin vardı." 2
Semâyı bütün haşmetiyle aydınlatan nûr, sonra ilk olarak Hz. Âdem'in alnında parladı. Sonra peygamberlerden peygambere geçerek İbrâhim'e (a.s.) kadar geldi. Ondan da oğlu Hz. İsmâil'e intikal etti…

1. Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye: 1/6.
2. Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye:1/7

şirin
21-01-09, 22:18
(S.A.V) sallallahu aleyh vesellem

teşekkürler...

KaRDeLeN
22-01-09, 08:15
harika bir bilgi teşekkürler

VforVendetta
22-01-09, 08:46
Sağolasın hacı eline sağlık

MasaL
22-01-09, 10:12
çok güzel bilgi teşekkürler:gulver:

Ali Munzur
22-01-09, 11:50
yazıyı okuduğumda aklıma bir hikaye geldi elim yettiğince yazayım...

Vaizin biri vaaz etmekte cemaat arasında Namık Kemal'de var. Vaiz efendi demiş ki;
-ey cemaat düşündünüz mü? Türkler içinden bir peygamber çıkmamıştır, lakin İslam dininin koruyucusu olarak Türkler'e işaret etmişlerdir. bunun üzerine Namık Kemal itiraz eder;
- nasıl peygamber çıkmamıştır dersiniz Hz. Adem Türk'dür. Aksini iddia eden varsa çıksın ortaya. Vaiz efendi der ki;
- vallahi beyefendi çok haklısınız benim de kafam yattı bu işe...

KöLe
22-01-09, 21:36
Eyvallah...:)