PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taş Devri İnsanıda Uyuşturucu Kullandı

mersindelikanlısı
19-10-08, 16:04
Bilim adamları, taş devri insanının da uyuşturucu kullandığını keşfetti.

Eski çağlarda uyuşturucu kullanıldığını tahmin eden, ancak kanıt bulamayan bilim adamları, şimdi uyuşturucunun tarih öncesinde kullanıldığı görüşünde.

London College'den Quetta Kaye ve Kuzey Carolina Üniversitesinden arkeolog Scott Fitzpatrick, Karayipler adalarından Carriacou'da yaptıkları araştırmada, Güney Amerikalı kabilelere ait seramik kaseler ile esrar dumanını ya da tozunu burundan çekmeye yarayan tüpler buldu.

M.Ö. 100 ila 400 yıllarına ait olduğu tahmin edilen bu malzemenin Karayipler'deki diğer adalara da taşındığı ortaya çıktı.

Bilim adamları, bu dönemde kullanılan uyuşturucunun, tropik bir Amerikan ağacı olan "piptadenia peregrina"nın tohumundan yapılan "cohoba" olduğunu tahmin ediyor.

AA

AKŞAM GAZETESİ
ALINTI

Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

cαяpє diєм
19-10-08, 16:10
ne guzel....

emir
20-10-08, 22:58
zaten kökümüz bozuk olmasa biz de bozulmazdık:D:D:D:D

Rüzgar !
20-10-08, 23:19
İzindeyiz ..! :D

LORD OF WAR
14-11-08, 02:10
aLgı açıcılar.... denmesi daha ii olur bence

feH2R
14-11-08, 06:33
ben diyordum zatren bu çakmaktaşta var bişeyler diye :P

morkelebek
14-11-08, 10:33
belkide ağrıları acıları için kullanmışlardır şimdiki gibi değildir bu kadar tehlikeli bişey oldunu bilemezlerdi

Kelebek
14-11-08, 10:41
itin biri çubuk bulmuş,kendisi toz çektiği için taş devrinde uyuşturucu kullanmışlar diyo,alalala yok böle bi saçmalık.eğer ağrı kesici olarak falan kullanılmış olsaydı tıp tarihinde mutlaka ismi esamesi geçerdi.insanlar narkozsuz morfinsil tedavi edilmek zorunda kalınmazdı.bi tane seramik taslan kamış bulundu diye hemen uyuşrucu niye akla geliyo ki?belki tastan kamışla su içiyolardı!!!belki süt? belki gazoz:D benim bu tezim ile diğerlerinin arasında fark var mı?

hem de amerikan ağacı heee,güney amerikada bi de,yuh artık.insanoğlu orta doğudan dünyaya yayıldı,amerikaya kadar kimse akıl edememiş mi?