PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gençlerin En Büyük Problemi..Cünüp Gezmek !

Rüzgar !
08-10-08, 21:09
Arkadaşlarımın haftalardır südürdüğü araştırmanın sonucu budur efendim: Türk gencini en büyük sorunu “cenabet gezmesidir“! O kantin bu internet cafe benim, şu pleysteyşın bu türkü bar senin diye diye gençlerin uğradığı her telden mekanda yapılan araştırmalar sonucunda gençlerimizin azımsanamayacak bir çoğunluğunun gusül abdesti alamadığını, çünkü almayı bilmediğini farkettik. Bu vatanın bizim üzerimizdeki hakkını bir nebze de olsa bu hizmetimizle ödemek istiyoruz. İşte Gusül Abdesti nasıl alınır sorusunun cevabı:

Ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
Buruna su çekmek ve yıkamak.
Tepeden tırnağa bütün vücudu yıkamak.
Vücut yıkanırken en ufak bir yerin kuru kalmamasına dikkat edilmelidir. Aksi taktirde gusül yerine gelmemiş olur. Onun için kulaklar, göbek çukuru, saç, sakal ve bıyıkların dipleri iyice yıkanır.

Tam manası ile yahşi bir gusül için bazı sünnetler mevcut;

Gusle besmele ve niyet ile başlamak.
Avret yerini yıkamak ve bedenin herhangi bir yerinde pislik varsa onu temizlemek.
Gusülden evvel abdest almak.
Abdestten sonra, önce üç defa başa, sonra üç defa sağ, üç defa da sol omuza su dökerek her defasında bedeni iyice oğuşturmak.
Guslederken çok fazla veya çok az su kullanmaktan kaçınmak.
Kimsenin göremeyeceği bir yerde yıkanmak.
Tenha bir yerde yıkanılsa bile, avret yerini açmamak.
Guslederken konuşmamak.
Gusl bitince bedeni bir havlu ile kurutmak
Gusulden sonra çabucak giyinmektir.
Unutmayın cenabet adamın hiç bir işi rast gitmez, ve herkes bilir ki, çektiği şut direkte patlar.

incitanem
08-10-08, 21:12
Güzel bi paylaşım...umarım herkez bu görevini yerine getirir..ve bilmeyenlerde varsa öğrenmiş olur

KaRDeLeN
14-11-08, 16:20
Pardon !
Bu araştırma neye göre yapılmış.
Ayrıca konu çok güzel teşekkürler.

SimLa
14-11-08, 16:39
:oke::oke::claps::claps::claps: HeRkeSin BiLmesi gerekLi oLan Bir konu tskrLeR

psycho
15-11-08, 11:30
toplumumuz hep cenabet geziyor
hep cenabet geziyor
:kopar: :D

Hayal-et
15-11-08, 20:57
toplumumuz hep cenabet geziyor
hep cenabet geziyor
:kopar: :D

İmam aklına geldi sanırım..:)

şirin
31-01-09, 00:09
bilmeyen varmıdır bilmiyorm ama
bencede herkesin bilmesi gerekn bir konu
emeğine sağlk

Ali Munzur
31-01-09, 11:06
1.Gusule besmele ile başlanmaz.( cenüp halinde iken olmaz, lakin cenüp değilsin guslü tazelemek istiyorsan uygundur)
2.Gusle başlamadan avret yerleri temizlenir... genel temizlik anlamında...
3.Gusul abdestinden evvel namaz abdesti alınır lakin "niyet ettim Allah rızası için namaz abdesti almaya" diyerek niyet edilmez, sadece namaz abdestinin gereği yerine getirilir.
4.Gusul ederken avret yerlerinizi örtmeniz gerekir.
5.niyet ettim gusul abdesti almaya diyerek niyet edilir.( her işte olduğu gibi b iştede Hak rızası kazanmak vardır lakin niyet kısmında Allah rızası için denmez)
6.Üç kere ağza su alınır gargara yapılır.
7.üç kere burna su çekilir genize kadar.
8. bütün bedeni iğne ucu kuru yer kalmayacak kadar yıkamalı.
9."kelime-i tevhid ve dua ile gusul bitirilir.
10. yoruldum:)

VforVendetta
31-01-09, 11:08
Güzel paylaşım.

psycho
24-03-09, 01:13
gezmekten kasıt nedir ? kaç km yapılabilir ?
misal banyoya gidilen yol, yoldan sayılır mı ?

yusuf_misali
28-03-09, 01:10

banyoya giden yol yoldan sayılmaz..

Boncuk!
02-05-09, 17:09
cok önemli bi konu..t$kler payla$im icin..

Rüzgar !
19-07-09, 00:48
bide araştırmalarımın sonucunda , bi sonraki namaz vaktine kadar temizlenmek lazımmış , yoksa çok büyük azap olurmus

irem
19-07-09, 11:57
Gerçekten herkezin bilmesi gerekiyor çok önemli bir konu...Cenabet gezdiğin her karış toprağın sana lanet ettiğini yediğin içtiğin şeylerin lanet ettiğini biliyorum ...birde rüzgar bu konuyu bilmeyenlere açtığına göre 3 kere ağıza 3 kere buruna diye belirtseydin

SıFaTSıZ
15-08-09, 23:12
yerinde bi paylaşım..Konuyu açan arkadaşım teşekkürler... inşl Dinin gereklerini yerine getirmeye az daha özen gösteriris..unutmayalım ki 1 dk sonramız meçhul...

Toprak_erkan
16-08-09, 01:07
güzel paylaşımm yenı nesılın boyle birşey hakkında bılgılenecegı her hangı bır kapı yokk... tşk arkadaşşş

H@y@l
30-10-09, 18:39
çoçuklara küçük yaşta din eğitimi vermez 32 farzı 52 farzı öğretmessen olacağı bu işte
belli bi yaştan sonrada öğretmek zor oluyor

emir
30-10-09, 18:52

bu yorum konudan güzel olmuş:F:

seMMaa
31-10-09, 00:22
emegine saglik....:gulver:

sh3kil
31-10-09, 00:28
sağol bro... bilmiyen arkadaşlar için faydalı bir yazı

elinnaz
21-01-10, 16:26
ve herkes bilir ki, çektiği şut direkte patlar ne demek acıklarmısnız konu guzeldı ama sonunu anlamadım

Rüzgar !
21-01-10, 16:28
ve herkes bilir ki, çektiği şut direkte patlar ne demek acıklarmısnız konu guzeldı ama sonunu anlamadım

cünüp insanın işi rast gitmez yani :)

mersindelikanlısı
21-01-10, 17:12
güzel paylaşım hacı:D

Boncuk!
21-01-10, 23:28
çoçuklara küçük yaşta din eğitimi vermez 32 farzı 52 farzı öğretmessen olacağı bu işte
belli bi yaştan sonrada öğretmek zor oluyor

52 degil 54:)

kidvi
16-03-10, 10:48
vay be... demek genclerın en buyuk pronlemı cunup gezmek!!

yani hızla yukselen genç nufustakı ısssızlık oranının yude 35 e yaklasması, eğitimde fırsat eşitliğinin olmaması, gençlerin asosyal ve apolitize edilip beyınlerının tv-dızı-medya ve okullar aracılığıyla uyusturması, "benım sonum ne olacak, hayat gec kalıyorum" korkusuyla her naneyı yemeye tesvık edılmesı, terorun uyusturucunun kucagına oturtulması ufak sorun demek!!!

varsa yoksa cunup gezmek!!!

yahu mıllet yer altına tunel kazdı uc ulkenın altında gecırdı atom carpıstırıyor be. yazık yazık!!!

blue luna
16-03-10, 10:53
bence en büyük görev anne ve babalara düşüyor :) tabi kişinin kendisinin de araştırması Kur'an'ımızı okuması gerekiyor :)

kidvi
16-03-10, 10:55
kur'an da abdest alımıyla veya nasıl alındıgıyle ılgılı en ufak bır sey yoktur.

blue luna
16-03-10, 11:03
ben sadece bu konuyu demiyorum :s: gençlerin problemlerinden bahsediyorum :) çoğu şeyleri öğrenmeleri gerekiyo :s: abdestimizi bile bilmiyolarsa başka şeyleride bilmediklerini düşünüyorum :)

th3_l1nk1np4rk
16-03-10, 11:05
ben sadece bu konuyu demiyorum :s: gençlerin problemlerinden bahsediyorum :) çoğu şeyleri öğrenmeleri gerekiyo :s: abdestimizi bile bilmiyolarsa başka şeyleride bilmediklerini düşünüyorum :)

aynen katıLıyoRum

Kalpsiz Güzel
16-03-10, 11:45
dün show tv de yeni dizi vardı'türk malı''
şafak sezerdiyoki:evimde kimseyi cünüplü gezdirmem gezdirmem diye bağıryoduuu:F:
aklıma bu geldi ya:D:

Rüzgar !
16-03-10, 13:07
kur'an da abdest alımıyla veya nasıl alındıgıyle ılgılı en ufak bır sey yoktur.

hatim mi ettin

kidvi
16-03-10, 13:09
Evet arkadasım.

beren_26
16-03-10, 15:47
güzel bir paylaşım olmuş emeye sağlık:)

yusuf_misali
20-03-10, 11:13
Kuranı hatim eden arkadaşım eksik hatim etmişsin yada arapça bilmediğin için manasını anlamamışsın yada meal olarakda hiç okumadığını düşünerek Maide Suresi ayet 6

Ey inananlar Namaza kalktığınızda yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın ve ıslak ellerinizi
başlarınızın üzerine sürün ve topuklarınıza kadar ayaklarınız yıkayın.

Eğer cünüpseniz o zaman yıkanıp arının . ve eğer hasta ve yolculukta iseniz veya biriniz tuvaletten gelmişse veya kadınlarla birbirinize dokunmuşsanız ve su bulamamışsanız o zaman temiz bir toprakla toz abdesti alın bununla ellerinize ve kollarınıza sürün Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez ama sizi arıtmak ve size olna iyiliğini tamamlamak ister Belki ŞÜKREDERSİNİZ

-LeyL'im-
20-03-10, 12:14
vay be... demek genclerın en buyuk pronlemı cunup gezmek!!

yani hızla yukselen genç nufustakı ısssızlık oranının yude 35 e yaklasması, eğitimde fırsat eşitliğinin olmaması, gençlerin asosyal ve apolitize edilip beyınlerının tv-dızı-medya ve okullar aracılığıyla uyusturması, "benım sonum ne olacak, hayat gec kalıyorum" korkusuyla her naneyı yemeye tesvık edılmesı, terorun uyusturucunun kucagına oturtulması ufak sorun demek!!!

varsa yoksa cunup gezmek!!!

yahu mıllet yer altına tunel kazdı uc ulkenın altında gecırdı atom carpıstırıyor be. yazık yazık!!!

Ahirette size
Hangi işte çalıştın?
İşsizlik oranı ülkende kaça vurdu bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
Hangi diziyi izledin,hangisi ne kadar reyting yaptı?
Hayata geç mi kaldın?
gibisinden sorular mı soracaklar acaba??
Verdiğiniz örnek konuyla ne kadar alakasız olduğunu biliyosunuzdur umarım
Kur'anı kerim'de her zaman temizlikten bahsederken gusül abdesti almak yanlıştır gibisinden bi yorum yapmak ne kadar doğru ya da??
Bi insan bu dünyasını kazandığı kadar öbür dünyasını da kazanmalıdır
Hayata sadece tahsilat yapmak için vs. gönderilmedik
Bizi bi müslüman olmayan kişilerden ayıran şeyler bunlardır,bunlara da ihanet etmek saçmadır.