PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Duyuru:Msn Kabusunuz Olmasın

mersindelikanlısı
07-10-08, 20:47
Rus kaynaklı olduğu tahmin edilen yeni bir internet vurgunu başlatıldı. Msn aracılığıyla gönderilen trojen kabusunuz olmasın!

Türkiye Bileşim Güvenliği Derneği Genel Başkan Faruk Kekevli internet kullanıcılarını uyardı. Rus kaynaklı olduğu tahmin edilen yeni bir internet vurgunu başlatıldı.

MSN aracılığı ile gönderilen “bu resim senin mi?
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.@hotmail.com" isimli mesaj yeni bir internet soygunu anlamına geliyor.

Faruk Kekevi 'hayalet mesaj'la ilgili şu açıklamayı yaptı; "Mesaj tıklanınca bilgisayarınıza gizli bir “keylogger” isimli hayalet program yüklemiş oluyor. Sizin hiçbir şeyinizden haberiniz olmadan bilgisayarınız üzerinizden her bir klavyeye dokunuşun hareketleri bu internet dolandırıcılarına geçiyor.

Virüslerden daha tehlikeli bu ‘’trojen’’ler için internet kullanıcılarının daha dikkatli olmasını istiyoruz."

İnternet üzerinden yaptığınız tüm banka işlemleri ve şifreleri bu program sayesinde programın yönlendirdiği kişiye gidiyor. Bu link yüzünden Türkiye’de binlerce kişinin zarar göreceği belirtiliyor.Bu organizasyon virüslerden daha tehlikeli ve bilgisayardan ancak başka bir program kullanılarak çıkartılabiliyor

İlteriş
07-10-08, 21:02
nasıl bu tufaya düşülüyor anlamıyorum..

Haylaz
08-10-08, 01:44
tanımadığınız hiçkimse ile iletişim kurmayın !

Kelebek
08-10-08, 11:26
öncelikle sağlam bir internet security programınız olmalı (misal kaspersky internet security)
sonra msn de tanımadığınız kimseyi listenize eklemeyin.tanıdığınız kişilerden size gelen linklere tıklamayın(artık aşina olduğumuz virüsleri biliyorsunuz "burda resimlerin var" vs gibi mesajlarla verilen linklere tıklamak anlamsız.)güvenmediğiniz kişilerden dosya resim vs kabul etmeyin.sadece sizin bileceğiniz bir gizli soru seçin yada mevcut gizli sorulara alakasız ama sizin bileceğiniz ve hatırlayacağınız bir cevap koyun.msn iniz hacklendikten sonra geri almanızda büyük rolü var.ve yine bir diğer yol da diğer email olayıdır.eğer mail adresi alırken diğer email kısmına bir email yazdıysanız şifre sıfırlama yöntemleri o mailinize hotmail tarafından yollanarak msn inizi geri alabilirsiniz.bunlara ek olarak ara sıra kişi listenizin yedeğini alın.(msn ana pencere/kişiler/anlık ileti kişilerini kaydet) sizin için önemli mailler varsa onları başka bir mail adresinize yollayarak yedekleyebilirsiniz.her zaman kullandığınız ve bilinen mail adresinizde önemli mailler saklamamanızı tavsiye ederim.

GöKYüZü
08-10-08, 11:43
listemde olan kişilerden bu tür adresler banada çok sık gelmeye başladı bir an boşta bulunup tıklicam diye korkuyorum.

lazkızıı
08-10-08, 22:02
ya ben hiç bakmıyorum bile onlara ama yinede msn gitti:D ve msn me ekli olan kişinin msn sinden bana yazdılar ve onunda msn çalınmış ama o bize demedi :(şimdik bilmiyorum ne yapıcam umarım rahatsız etmezler içindeki kişileri forumdaki ekli arkadaşlardan özürdilyorum :(

KaRDeLeN
08-10-08, 23:02
bide bu aralar saçma sapan bi link gelmeye başladı.
"bu videodaki sen misin?" die
noluyor lann ne videosu demesem vayy halime :D

anında engel çakmak lazım :D

yasin50
08-10-08, 23:46
aman dikkat edelim o zaman

Rüzgar !
08-10-08, 23:58
banada çok mesaj geldi böle hiç yememm :D

İlteriş
09-10-08, 00:05
yeni bir msn çalma metodu var.. kesinlikle çalınanlar bu şekilde tufaya düşmüşlerdir.. karşı taraf sizinle konuşurken kameranızı açtırıyor.. tabi kendi kamerasını açmıyor (Kamera gizliyor)..kamera açma isteği göndermiyor sizden kameranızı açmanızı istiyor..siz karşıdakini arkadaşınız olarak bildiğinizden hemen kamerayı açıyorsunuz..bir süre konuşmadan sonra size RAR lı bir dosya gönderiyor ve kabul ediyorsunuz.. RAR lı dosyayı açmak için tıkladığınızda hayatınızın en büyük hatalarından birini yaptığınızın farkında olmuyorsunuz..Sıkıştırılmış dosya şeklinde gönderilen bir key programı hemen bilgisayarınıza kuruluyor.. daha sonra klavyeden hangi tuşa basarsanız basın karşı taraf sizin yazdıklarınız görüyor.. sonucunda geçmiş olsun.. yeni bir msn alma zamanının geldiğini fark ediyorsunuz :D:D:D

lim10ata7
26-11-09, 15:24
banada çok geliyo ama açmadan kapıyorum sayfayı hemen tehlikeli yaratık çok bu netteeeee
dikkat ltfn:kac::vergaz: