PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebook'ta kan sesleri...

cαяpє diєм
03-10-08, 01:31
Sosyal iletişim sitesi Facebook'ta açılan bazı gruplarda suç ve suçlular övülürken, insanlar katil olmaya çağrılıyor.

Gruplarda öne çıkan isimler Hrant Dink cinayetinin 1 numaralı katil zanlısı Ogün Samast ve cinayeti azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal.

İşte o gruplardan sadece bir kaçı:

Grubun adı: Ogün Samast & Yasin Hayal

Tanıtım yazısında, "Bir papa öldü hepiniz Hristiyan oldunuz, Bir Hrant öldü hepiniz Ermeni oldunuz. 2 Günde 15 ŞEHİT verdik, Bugüne kadar 30.000 asker ŞEHİT oldu. Hanginiz TÜRK oldunuz..!! Lise mezunu ve işsiz olan Ogün Samast, 20 Ocak 2007 tarihinde, olaydan 36 saat sonra Samsun Otogarı'nda Trabzon'a gitmek üzereyken, jandarmalar tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada katil zanlısının olayda kullanılan silahla birlikte ele geçirildiğini söyledi. Bu milletin ekmeğini yiyip de sırtından bıçaklayanlara geçit vermemek için hepimiz Yasin'iz, hepimiz Ogün'üz, hepimiz Mehmetçik'iz..." deniliyor.
Sonra da "Plan yapmayın plan" şarkısının sözleri giriliyor.

Grubun 227 üyesi var.

Grubun adı: Ogün Samast Fan Club.!!!!

Tanıtım yazısında, "Sizinle gurur duyuyoruz!, Hiçbirimiz Ermeni, Hiçbirimiz Hrant Değiliz!, Hepimiz Türk'üz!, Hepimiz Ogün, Hepimiz Türk'üz!" deniliyor ve ardından yine "Plan yapmayın plan" parçasının sözleri girilmiş. Altına da; "Bizim yaptığımız suç ve suçluyu övmek değil, düşünce özgürlüğüdür" yazılmış.

Grubun 644 üyesi var.

Grubun adı: I'M OGÜN SAMAST

Tanıtım yazısında, "Bu grup Im Hrant Dink'e karşı yapılmış bir gruptur. Hrant DİNK, Agos gazetesindeki makalelerinde:“Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur” Rüyanda ancak Ermeni P..." deniliyor. Ardından da milliyetçiliğin tanımı yapılmış:

"Tarih boyu imparatorluk kültüründen gelen dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin belli bir coğrafyada yaşayan, aynı kaderi paylaşan insanların bir ve beraber olarak güven içinde, huzurlu ve çağın standartlarına göre yaşayabilmesidir. Milliyetçilik eşittir ırkçılık gibi algılanıyor - Avrupa`daki milliyetçilik hareketlerine bakıldığında hep ırkçılık ihtiva etmiştir. Şimdi de zaman zaman bunu görüyoruz. Ben yabancılarla konuştuğumuz zaman bizim tanımlanabilme tarzımızı açıklamak için `patriotizm` kelimesini, yani yurtseverliği kullanırım. Etnik milliyetçiliği reddeden bir yaklaşımımız olduğunu söylerim. Biz insanları Kürt, Ermeni, şu bu diye ayırmıyoruz. İnsanları insan olmalarıyla değerlendiririz, etnik özellikleriyle değil."

Tanımda insanları etnik özellikleriyle ayırmıyoruz diyen kişiler, hemen altına "Hepimiz Türk'üz, hepimiz Mustafa kemal'iz" demeyi de ihmal etmiyor.

Bu grupta da yine "Plan yapmayın plan" şarkısından alıntılar konulmuş ve devamında:

"Bu grup sadece suçu yada suçluyu övmek için değil, bu olayı aydınlatmak için kurulmuştur. İnanıyoruz ki bu olayda (Dink cinayeti kast ediliyor) Ermeni diasporasının parmağı olabilir ve amaçları da sözde soykırım yalanını gündemde tutmak, Türkiye'yi yargılamak olabilir...

Ama herkes şunu da iyi bilsin ki, bu vatanın havasını soluyan, suyunu içen, bu topraklara ve bu millete ihanet edemez, Türk milletiyle alay olmaz, dalga hiç olmaz. Denemeye kalkan, bu milletin refleksleriyle, tokadıyla karşılaşır. Herkes Ogünleşir,herkes Yasinleşir..."

Grubun 33 üyesi var.

Grubun adı: Vatanını Seven Ogün Samast Leyla Zana'yı da Vursun!!!

Tanıtım yazısında, "Ülkem çıkara dayalı.Kimisi Atatürkçülüğe sığınır kimisi Laikliğe kimisi din sömürüsüne kimisi milliyetçiliğe.Vatanını seven milliyetçi varsa çıksın şu itleri sustursun.Vatanını sevdiğini iddia edenler yapsın!Yapamayanlar da konuşmasın!!" deniliyor.

Grubun 76 üyesi var.

asparuh
03-10-08, 12:10
ee ne güzel gruplar işte ..