Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsanın Dünyevi istekleri biter mi ?
SusKun_YoLCu
20-09-08, 01:30
Zengin olayım, param olsun, evim olsun ,arabam olsun ,çok güzel-yakışıklı eşim olsun,sağlıklı olayım,dünyayı gezeyim vb vb vb vb
bir süre sonra bunlar sıradan bir hal alacak o zaman ne olacak ? insanın istekleri biter mi ? insan ömrü bu isteklere yeter mi ? ulaşılamayan istekler mutsuzluk vermez mi ?
insan oğlu nankör dür azla yetinmeyi bilmez hiçbir zaman
ulaşılmayan isteklerse herzaman kurulan hayelle kalır ve bazen mutlu bazen mmutsuz olursun ama hayalsizde yaşanmıyor:melek:
namık kemalne demiş hatırlayanınız varmı:D:D
SusKun_YoLCu
20-09-08, 01:44
ne demiş :D
Sükût-u Hayâl
20-09-08, 11:34
Namık Kemal: "Hayal ile yaşayanı da yaşamayanı da s... " demiş değil mi lazkızıı :) Yani hayal ile ilgili söylediği ve benim bildiğim bir tek bu var :)
Bu konu sık sık aklıma gelir benim.Her zaman kendim için düşünmüşümdür.İlk zamanlar bisikletim olmasını çok istiyordum,ulaştım.Sonradan bilgisayarım olsun istedim o da oldu.Bunun gibi nice hayaller.Sonu yok gibi.Daha ne isteyeceğim,hayal edeceğim ve sonucu ne olacak merak ediyorum :)
bak arkadaşım Efendimiz s.a.v. buyurmuşki; insanın bir vadi dolusu altını olsa ikinicisini ister...insanın gözünü ancak toprak doyurur....
mersindelikanlısı
20-09-08, 12:31
ama bazı insanların bitmiyor mesela bush ırakı istio hatta bunun için savaş bile yaptı
Sükût-u Hayâl
20-09-08, 13:07
Irak'ı aldı.Şimdi gözü İran'da.Sonra Suriye.Sonra sıra kime geliyor bir düşünün :)
mersindelikanlısı
20-09-08, 13:08
evet yani insanların bir türlü isteği bitmiyor yapıldıkça daha çok şey istiyorlar
Namık Kemal: "Hayal ile yaşayanı da yaşamayanı da s... " demiş değil mi lazkızıı :) :)
:kiss::kiss::kopar::kopar:
namık kemal aynen öyle demiş:D bugüne kadar benimde cok istediklerim oldu cogu oldu ama yine mutlu olamadım herşey yapana kadardı insan oğlu nankör...arkadaşın dedigi gibi anca toprak doyurur bizi..
kattiyen diorum başka bişi demiorum
•[уаŁиız мєŁєκ]•
15-08-09, 15:18
bitmezzz ...
Bitmez tabiki vede bitmesinde zaten...
bu dünyaya kaç kere geliyoruz arkadaşlar; yaşamımız sürdüğü sürece hayal kurup o hayallerin peşinden koşucaz ki; dünyevi istekler dediğiniz şeyleri isteyip yaşayacağız ki hayatın bi anlamı olsun...
VuSlAt ZaMaNı
16-09-09, 14:16
bitmezz yaff aç gözlüyüz hepimizz
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.