Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an dan Dualar
yusuf_misali
19-09-08, 17:35
Bakara Suresi 286. ayet
Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”
yusuf_misali
21-09-08, 15:16
Yusuf Suresi 33.ayet
Yûsuf, “Ey Rabbim! Zindan bana, bunların beni dâvet ettiği şeyden daha sevimlidir. Onların tuzaklarını benden uzaklaştırmazsan, onlara meyleder ve cahillerden olurum” dedi.
yusuf_misali
03-10-08, 23:20
FATİHA SURESİ
1. Bismillahirrahmânirrahîm
2,3,4.Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah’a mahsustur.
5.(Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
6,7.Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Kurandaki en güzel dualardan biridir Rabbim bir nevi kullarına duanın nasıl olurluğunu öğretmiştir bu surede.
acaba hangimizin aklına böyle bir yakarış gelirdi.? bizi doğru yola ilet sapıklarınkine değil.
yusuf_misali
17-10-08, 23:40
Bakara Suresi 28. ayet
"Ey
Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan kil neslimizden de sana teslim
olan bir ummet cikar, bize ibadet yerlerimizi goster, tovbemizi kabul
et zira tovbeleri kabul eden, cok merhametli olan ancak sensin."
Bakara Suresi 201. ayet
"Ey Rabbimiz, Bize dunyada bir iyilik, ahirette bir iyilik ver. Bizi ates azabindan koru."
Tesekkur ederim...
Rabbim tum dualarI kabul etsin...Rabbime acILan eller bos kalmasIn insallah
yusuf_misali
21-10-08, 15:32
İbrahim Sûresinin 40 . Ayetinde
“Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.”
Enbiyâ Sûresinin 87 . Ayetinde
Zünnûn’u da hatırla.8 Hani öfkelenerek (halkından ayrılıp) gitmişti de kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıklar içinde, “Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum” diye dua etti.
Kamer Sûresinin 10 . Ayetinde
O da Rabbine, “Ey Rabbim! Ben yenilgiye uğradım, yardım et” diye dua etti.
yusuf_misali
21-10-08, 15:35
Enbiyâ Sûresinin 83 . Ayetinde
Eyyûb’u da hatırla. Hani o Rabbine, “Şüphesiz ki ben derde uğradım, sen ise merhametlilerin en merhametlisisin” diye niyaz etmişti.
yusuf_misali
04-11-08, 13:17
Nuh Peygamberin Duası
Kamer Suresi, 10. Ayet
Sonunda Rabbine dua etti: "Gerçekten ben, yenik düşmüş durumdayım. Artık Sen (bu kafir toplumdan) intikam al."
Nuh Suresi, 26-28.Ayetler
"Rabbim, yeryüzünde kafirlerden yurt edinen hiç kimseyi bırakma." dedi. "Çünkü Sen onları bırakacak olursan, Senin kullarını şaşırtıp-saptırırlar ve onlar, kötülükten sınırı aşan (facir''den) kafirden başkasını doğurmazlar. Rabbim, beni, annemi, babamı, mü''min olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma."
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.