PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sırtında Derin Yaralar Vardı...

El_Lobo
11-09-08, 20:00
Tabiîn álimlerinden Kays ibni Ebû Házim anlatıyor:

Onu tanırsınız büyük sahabelerden. Bir gün Hz. Ömer parmaklarını sırtına koyduğunda parmakları sırtının çukurlarında kaybolmuştu. Müslüman olduğu için sırtını demirlerle dağlamışlardı. İşte o sahabeyi, ölüm döşeğinde bir dostu anlatıyor:

Asháb-ı kiramdan Habbáb ibni Eret'i hastalığı sırasında ziyaret etmiştik. Karnını yedi yerden dağlamışlardı. Habbáb şunları söyledi:

"Eski dostlarımız dünyaya kapılmadan göçüp gittiler. Biz ise o kadar çok mala sahip olduk ki, onu koyacak yer bulamayıp toprağa gömdük.

Rasûl-i Ekrem'in ashabından benim kadar beláya uğrayan biri daha var mı, bilmiyorum. O zamanlar bir dirhem bile bulamadığım olurdu, şimdi ise evimde kırk bin dirhem var. Uzun zamandan beri hastalık çekiyorum. Şayet Peygamber Efendimiz ölmek için dua etmeyi yasaklamasaydı, Allah'tan canımı almasını isterdim."

Bir başka gün yine Habbáb'ın yanına gitmiştik. O sırada duvar örüyordu. Bize şunları söyledi:

"Müslüman, Allah için harcadığı her şeyden sevap kazanır. Yalnız şu çamura verdiklerinden eline bir şey geçmez."

lazkızıı
11-09-08, 23:29
:claps::claps::claps:

deckboy
12-09-08, 01:46
eline saglık