PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fettullah Gülen....

Byminik
22-12-06, 21:16
Başta bunu söyleyeyim Tartışma olacaktır, bunu belli seviyelerde sürdürmek bize insan kimliğimizle görevdir.Lütfen küfür etmeden saygılı şekilde yapalım .

Öfkesine hakim olamayan ve muhatabı ile empati kuramayan üyeleri, nezdinizde daha dikkatli olmaya davet ediyorum başta ...

Sağlıkla Kalın

Fettullah Gülen'i bilmeyeniniz yoktur...gerçekten toplumun her kesimi tarafından çok konuşulur.. Kimileri Mesih der kimileri sadece din adamı kimisi de bu ülkeyi geriye götüreceğini söyler hatta amerikan ajanı diyen bile var... ben herhangi bir araştırma yazısı yazmak yerine bu konuyu birlikte tartışalım istedim...
sadece kimse beni yanlış anlamasın.... nasıl görüyoruz Fettullah Hocayı....

Maniacdevil
22-12-06, 21:25
walla ben yorum yapmak istemiyorum yaparsam baya tepki alır çünkü yorumum bırakim kalsın çok kötü şeler derim bu adama arkadaş muhabbetleri arasında
arkadaşlar da benim kafadan onlar da katılır ama tartışma çkmasın burda bi şe demicem

halaluya
22-12-06, 21:35
ABD yanlısı insanların dini sömürgeleri ile oynayıp para kazanan biri.

psycho
22-12-06, 22:48
hayırseverlerin ve onu dinleyenlerin + anlayanların anlayacağı biri. hakkında bilgi edinmeden ön yargılı konuşmayın lütfen.

halaluya
22-12-06, 22:51
kendi fikrimi yazdım sadece

asparuh
22-12-06, 23:58
:Amerikada uzun sure kalmasina izin verilen enterasan bir din adami heleki amerikanin irak a saldirdigi gunlerde w. bush un hacli seferi sozcugunu kullandigi guzide bir gavur memleketini ISLAM lastirdigi one surulen bir sahsiyet sahi o amerika islamin hukum surdugu heryere saldiriyor ama efendiye dokunmuyor ilginc degilmi bide basimdan gecen bir olayi anlatayim cemaatteki arkadaslar kizmasin

18 yasimda maltepede fem dershanesine gidiyorum sigraya yeni basladigim donemler tuvalette sigara iciyoruz taki tuvaleti sevgili hocamiz basana kadar tabi o gun dershaneden uzaklastirildik tuvalette sigara ictigimiz icin eve geldim eve bi telefon valideyi dershaneye cagiriyorlar hayda al basina is neymis sigara iciyormusuzda falan 18 yasindaki cacugu ailesine ispiyonlamak bunlarin hosgoru anlayisi tabi neyse sukur ki valide bisey demedi olay kapandi sonra bizimle ilgilenmeye basladi hoclarimiz seviyolardi hani aileme ters dusup onlara katilsam iyi olurdu hani bide bunlar ana baba hakkina cok onemveren insanlar simdi siz bundan ne anladiniz iyi polis kotu polis oynayip bazi seylerin pesinde kosan bu insanlara ben guvenmiyorum bide soyle soyliyeyim ulan bir dershane unv kazaninca bizim yurdumuz var gel orda kal diye ararmi be sen unv kazanmissin isin bitmis daha ne ariyorsun 10 kere yurda gel diye bide tuvalette sigara icen kotu sicilli adami .

Bu arada anlattiklarim kimilerine sacma gulunc vs gelebilir ama bence hic komik degildi:mad:

halaluya
23-12-06, 00:21
benimde böle bazı anılarım var o yurtların bazı özellikleri inkar etmeyin boşuna bu işlerin içinde olan insanlar tanıyorum mesela tüm akrabalarım:D
nurcu-fetullahçı bazı yurtların özellikleri
*tv internet vs. yasak
*giyim kuralları var ben bi kere akrabalrın karşısına şortla çıktım yarım saat bana bamadılar ben o sırada 15 yaşındayım:D
*gazetelerden bi zaman okubilino yani diğerleri yassak özellikle millliyet cumhuriyet hürriyet vs.
*müzik heleki bayan şarkıcıların şarkıları dinlenirse abov bittiniz kovulma nedeni
*külliyatlar+sızıntı dergisi üyeliği yapmak için zorlama yapılıyor abime yaptılar
*Atatürkçülüğe kemalizme karşılar vede Atatürk'e deccal diyorlar
*vede anayasaya göre o tür cemaatlar yasak ama engellenilmio acaba nedendir bilinmez :D

psycho
23-12-06, 00:59
*tv internet vs. yasak
öyle birşey yok.ben bizzat 3 gün kaldım.internette de gezdim,tv de izledim.hatta vcdden film bile izledim

*giyim kuralları var ben bi kere akrabalrın karşısına şortla çıktım yarım saat bana bamadılar ben o sırada 15 yaşındayım:D
bahsi geçen aile terbiyesidir.akşam misafirliğe giderken donla gidebiliyomusun ?

*gazetelerden bi zaman okubilino yani diğerleri yassak özellikle millliyet cumhuriyet hürriyet vs.
nasıl bi yasak bu.gazeteyi sen alıp okuyunca elinden alıp."okuma bunu evladım dinsiz olursun" mu diyorlar acaba merak ettim ?

*müzik heleki bayan şarkıcıların şarkıları dinlenirse abov bittiniz kovulma nedeni
yok ebesinin Ali samı..

*külliyatlar+sızıntı dergisi üyeliği yapmak için zorlama yapılıyor abime yaptılar
ahhahhaa.Nur cemaati Sızıntı dergisini tavsiye etmez canım.sallama

Vatanın her karışında rahmetle anılan Yüce Atatürk'e Deccal demek akıl karı mıdır ? ölmüş kişiye deccal denir mi ? kemalizme karşı olan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeler yok değil bunu da belirteyim..

*vede anayasaya göre o tür cemaatlar yasak ama engellenilmio acaba nedendir bilinmez
Nur Cemaati maddiyata dayalı işleri (okul,cami,yurt gibi) vakıflar aracılığıyla yaptırır. Bu tür işlerde de maddi imkan hayırseverler tarafından sağlanır. Böyle hayırseverliklerin olduğu şeylerin engellenmesi saçma değil mi ?

Şunu da belirteyim
konu Fethullah Gülen iken Nur cemaati oldu.

ayrıca
Nijerya,Fas,Kuveyt,Mısır gibi ülkelerde "Türkiye" adına öğretim kurumlarının açılması için hayırseverlere küçücük bir işaret vermesi yeterli olan,sohbetlerinde Allah'a kulluğu ve din düzeninin günlük hayattaki yerini eksiksiz anlatan ulvi bir şahsa böyle karalayıcı,lekeleyici ve atılan çamurlardan asıl silueti göremeyen sizlerin. Yine bahsi geçen "Fethullah Gülen"in "Kırık Testi" isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim. O zaman bazı şeyleri anlar.At gözlüklerinizi çıkarırsınız. Elinden şekeri alınmış çocuklar gibi zırlayan kesimlerin sözlerine inanıp galeyane gelmeyin artık.Bilinçlenin !

psycho
23-12-06, 01:00
:Amerikada uzun sure kalmasina izin verilen enterasan bir din adami heleki amerikanin irak a saldirdigi gunlerde w. bush un hacli seferi sozcugunu kullandigi guzide bir gavur memleketini ISLAM lastirdigi one surulen bir sahsiyet sahi o amerika islamin hukum surdugu heryere saldiriyor ama efendiye dokunmuyor ilginc degilmi bide basimdan gecen bir olayi anlatayim cemaatteki arkadaslar kizmasin

18 yasimda maltepede fem dershanesine gidiyorum sigraya yeni basladigim donemler tuvalette sigara iciyoruz taki tuvaleti sevgili hocamiz basana kadar tabi o gun dershaneden uzaklastirildik tuvalette sigara ictigimiz icin eve geldim eve bi telefon valideyi dershaneye cagiriyorlar hayda al basina is neymis sigara iciyormusuzda falan 18 yasindaki cacugu ailesine ispiyonlamak bunlarin hosgoru anlayisi tabi neyse sukur ki valide bisey demedi olay kapandi sonra bizimle ilgilenmeye basladi hoclarimiz seviyolardi hani aileme ters dusup onlara katilsam iyi olurdu hani bide bunlar ana baba hakkina cok onemveren insanlar simdi siz bundan ne anladiniz iyi polis kotu polis oynayip bazi seylerin pesinde kosan bu insanlara ben guvenmiyorum bide soyle soyliyeyim ulan bir dershane unv kazaninca bizim yurdumuz var gel orda kal diye ararmi be sen unv kazanmissin isin bitmis daha ne ariyorsun 10 kere yurda gel diye bide tuvalette sigara icen kotu sicilli adami .

Bu arada anlattiklarim kimilerine sacma gulunc vs gelebilir ama bence hic komik degildi:mad:

bilinç demiştim ya.bilinç

insanlık yapıyorlar işte.çağırıyorlar seni. gitmezsen gitme.
sigara içmek iyi bir davranışmıdır bunu da kendi içinde sorgula bence :)

asparuh
23-12-06, 01:11
sigara icmek iyi demedimki kadir 18 yasinda ki insani hele unv hazirlanan bi insani ailesine ispiyonlamak nasilbir duygu kadir

halaluya
23-12-06, 01:15
*tv internet vs. yasak
öyle birşey yok.ben bizzat 3 gün kaldım.internette de gezdim,tv de izledim.hatta vcdden film bile izledim
ya yalan söleme ya biliyorum yasak biz aldık die konuşmamışlar babamla bi süre belki vcd'den falan izmişsindir
bahsi geçen aile terbiyesidir.akşam misafirliğe giderken donla gidebiliyomusun ?
arkdaşım don deil bildiğin şort iskenderun sıcağında ne giyim kotmu ev ortamı hem
nasıl bi yasak bu.gazeteyi sen alıp okuyunca elinden alıp."okuma bunu evladım dinsiz olursun" mu diyorlar acaba merak ettim ?
yasak işte.almıolar direk kovuolar ikaz ediolar falan filan
yok ebesinin Ali samı..
çok mantıklı bi açıklama olmuş kaç saat düşündün?
ahhahhaa.Nur cemaati Sızıntı dergisini tavsiye etmez canım.sallama
eder abi sen sallamasen kalmamışsın heralde yada mürid toplama çalışmaları diyek buna göz boyama süs falan uzaklaştırmamk için adamları göz yumarlar biraz yenilere
Vatanın her karışında rahmetle anılan Yüce Atatürk'e Deccal demek akıl karı mıdır ? ölmüş kişiye deccal denir mi ? kemalizme karşı olan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeler yok değil bunu da belirteyim..

Yüce Atatürk'e Deccal demek akıl karı mıdırbencede akılsızlık
*vede anayasaya göre o tür cemaatlar yasak ama engellenilmio acaba nedendir bilinmez
Nur Cemaati maddiyata dayalı işleri (okul,cami,yurt gibi) vakıflar aracılığıyla yaptırır. Bu tür işlerde de maddi imkan hayırseverler tarafından sağlanır. Böyle hayırseverliklerin olduğu şeylerin engellenmesi saçma değil mi ?
hayır severlikler dini sömürge ile sağlanılıyor ise yasak o zman sen şimdi üfürükçüleride savunursun

Şunu da belirteyim
konu Fethullah Gülen iken Nur cemaati oldu.
tartışma bölümü farketmez eğer konu silinirse yön değiştirdiği için ayrı bi konu açarım yani burdan devam ettirebiliriz
ayrıca
Nijerya,Fas,Kuveyt,Mısır gibi ülkelerde "Türkiye" adına öğretim kurumlarının açılması için hayırseverlere küçücük bir işaret vermesi yeterli olan,sohbetlerinde Allah'a kulluğu ve din düzeninin günlük hayattaki yerini eksiksiz anlatan ulvi bir şahsa böyle karalayıcı,lekeleyici ve atılan çamurlardan asıl silueti göremeyen sizlerin. Yine bahsi geçen "Fethullah Gülen"in "Kırık Testi" isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim. O zaman bazı şeyleri anlar.At gözlüklerinizi çıkarırsınız. Elinden şekeri alınmış çocuklar gibi zırlayan kesimlerin sözlerine inanıp galeyane gelmeyin artık.Bilinçlenin !

bide belirteyim hayrına yapmıyor fetullah bey okulları hepsi özel okuullar paralı

psycho
23-12-06, 01:23
sigara icmek iyi demedimki kadir 18 yasinda ki insani hele unv hazirlanan bi insani ailesine ispiyonlamak nasilbir duygu kadir

neye ispiyonlamak denir ?
mesela sen benim arkadaşımsın.sen cezaevinden kaçarsın.ben senin yerini biliyor olurum.polise söylersem ispiyon olur.

ama üniversiteye hazırlanan bir genç (misal ben),az yada çok derslerime çalışmıyor,haytalık yapıyorsam bunu aileme söylemesi kötü birşey mi ?

hadi söylemedi diyelim.
annem-babam demez mi ?
-hocam madem bu çocuk çalışmıyordu.neden bize söylemedin ?

diye..

ha şu da olur
sen çalışkansındır,sigarayı içmeyi bi kenara bırak koklamaya bile tiksinirsin.ama eğlence olsun diye ağzına alırsın.yada hayatında ilk defa içiyorsundur ve hoca seni ilk defa görüp ailene bu durumu belirtmiştir. bu da hocanın süzmeliğidir düpedüz.

sen ailene o güveni verdiysen hiçbir problem yoktur.

ben dershanede hoca ile iddiaya girmiştim.
bana "ailene 'kadir sigara içiyor' diyecem" dedi."inanırlarsa Kayserispor-Fenerbahçe maçına gidecez ama biletleri sen alacaksın.inanmazlarsa ben alacağım"

iddiaya girdik.hocam samimi bi hocam olduğu için bir gün akşam misafirliğe davet ettik.geldi ve laf arasında "kadir sigara içmese daha iyi olur aslında ama neyse" dedi.babam o an bi saniye durdu. "hocam kadir sigara içmezki " dedi.hocam "olurmu yahu bizim kantinde pöfürdete pöfürdete içiyor" diyince babam kahkahayı bastı ve buna babam gözleriyle görse de ben söylemedikçe inanmayacağını söyledi. keza babam gözleriyle görse dahi ben söylemeden bir şeyi yaptığıma yada söylediğime inanmaz

sanırım sana da denk gelen hocanın süzmeliğidir. anlamadan dinlemeden zıpçıktılık yapmıştır.

:)

uykum geldi yaw hadi iyi geceler bu arada :)

asparuh
23-12-06, 01:39
yani sigara icmek cezaevinden kacmakla ayni seymi bide oonlara ne benim sigara icmemden benim ailem bana degil onlara kizdi okadar ince dusunceli adamlarki yani bide mudur annemi cagirip anlatiyor olanlari yani ben gordum kadir onlari. Is hayatindada millet biliyo birbirlrini desteklerler anca sanki ulkenin geri kalni musluman degil birakin abi simdi. Hocanin isguzarligi ise ise mudur neden karisiyor kadir annem dedi bi kiz daha yakalanmis bizim gibi aglayarak cikiyordu dedi mudurn odasindan sen o yasta insanin aglamasina vesile ol ondan sonra hosgoru felan filan anca papaya hosgoru

usta44
23-12-06, 02:21
dinler arası diyalog adı altında hristiyanların inandığı tanrı ile ALLAH ı aynı kefeye koyan adam ( kanıtları vardır dinler arası dialog kitabı ) ve papa ile cok samimi olan biri neden ?

vede şunu sorarım (her cematin yolu birdir ve hepside kardeştir) : neden kendi cemat üyeleri dısındakileri kişilere iş bulmazlar yada yardım etmezler( örnekleri cok cevremde) hak adaleti savunan kişilerse diğerleri de müslüman değillermi?

sorularla cok sey anlatılır ve yazmadığım kanıtlı o kadar belgeler varki biraz araştırmayla hersey bulunur. yeterki her okuduğunu iyi anlamak EĞİTİM ŞART sözüm meclisten dışarı ;)

halaluya
23-12-06, 13:19
ya sigara ile uğraşılacağına insanlık anlatılsın
bide unutmuşum fetullah'ın müridelerinin cemaaet evlerinde Kuran okumak zorunda deil ama en az günde sayfa külliyat okunulması zorunludur.
lütfen sallamadan yazalım asıl at gölzükleri ile bakanlar onu şeyh gibi görüüp her dediğine inananlardır

oguzboun
23-12-06, 13:42
arkadaşlar neyi tartışıyoruz amerikayı ülkesine tercih eden birini mi yapmayın ya biraz okuyup araştırın tarafsız yayınları belgelerle dolandırıcılık yaptığı kanıtlanan bir şahsiyeti hala yüce bulan varsa onun benimle deil kendinle hesaplaşması lazım din hiçbir zaman hiçbir şeye alet edilmemeli din ne siyasettir ne politika biz laik bi devlette yaşıyoruzçok net söylüyorum bunu kabul etmeyen şeriat isteyen biri varsa bu topraklarda yaşamayı bile hak etmiyor cumhuriyetin 82. yılında bi partinin nevşehir milletvekilinin 82 yıllık karanlığa son vereceğiz dediğini belki çoğunuz bilmiyorsunuz çünkü o parti iktidarda olduu için ve medya patronu denilen kişiyi de himayesine aldığı için örtpas edildi bu olay biz bu ülkenin geleceğiyiz arkadaşlar araştıralım okuyalım at gözlükleri ile bakmayalım artık etrafa din herkesin özgürce yaşaması gereken yüce bir kavramdır bari bunu ayaklar altına almıyalım

halaluya
23-12-06, 13:52
arkadaşlar neyi tartışıyoruz amerikayı ülkesine tercih eden birini mi yapmayın ya biraz okuyup araştırın tarafsız yayınları belgelerle dolandırıcılık yaptığı kanıtlanan bir şahsiyeti hala yüce bulan varsa onun benimle deil kendinle hesaplaşması lazım din hiçbir zaman hiçbir şeye alet edilmemeli din ne siyasettir ne politika biz laik bi devlette yaşıyoruzçok net söylüyorum bunu kabul etmeyen şeriat isteyen biri varsa bu topraklarda yaşamayı bile hak etmiyor cumhuriyetin 82. yılında bi partinin nevşehir milletvekilinin 82 yıllık karanlığa son vereceğiz dediğini belki çoğunuz bilmiyorsunuz çünkü o parti iktidarda olduu için ve medya patronu denilen kişiyi de himayesine aldığı için örtpas edildi bu olay biz bu ülkenin geleceğiyiz arkadaşlar araştıralım okuyalım at gözlükleri ile bakmayalım artık etrafa din herkesin özgürce yaşaması gereken yüce bir kavramdır bari bunu ayaklar altına almıyalım
kırmızı yazı yı açayım 82 yıllık Cumguriyeti yıkıp hilafeti getirecekler halifemizde belli zaten hiç kimse GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CUMHRİYETİ YIKAMAZ

zuzush
23-12-06, 14:01
fazla bı yorum yapmak ıstemıorum pek fazla bılgım yok cnk sadece fetullah gulenın hıcbı okulundan alınan dıplomanın gecmedını bılıorum kuzenım romanyada turk okulu olmadıcın onun okuluna gıtmıstı tr ye donduu zaman bıdaa okumustu garıbım :S

FeaRLeSs
23-12-06, 14:54
Arkadaşlar konu kapansın diyorum.. Başka da bişi demiyorum bence bu tür konuların bu forumda açılması cok cok cok yanlışşş...

Geniouss
23-12-06, 16:34
Burası siyasi bir forum değil.Bu tarz konuşmalar ve tartışmalar daha önce bir çok kez kapatıldı. Ayrıca zaten malesef biz toplum olarak düzgün bir şekilde tartışmayı bilmiyoruz. Konu nerelerden nerelere geliyor ve herkes kafasına göre kanıtlara dayanmadan bişeyler sallıyor. Baştada dediğim gibi burası siyasi tartışma yeri değil.Lütfen konu açarken daha dikkatli olalım ve tartıştığınız konularda da birbirinize kırıcı olmayın. Siz resmen tartışma değil birbirinizin açığını bulup onu yalanlamak için uğraşıyorsunuz...

Konu kapatılmıştır...