Corpsefire
21-08-08, 17:33
O çocuktu ..
Evet evet karıştırıyo olmam imkansız. O gün o sokakta gördüğüm hani o ufacıcık eLLerindeki, gözLerinden akan 2
damLa gözyaşının ısLattığı küçük simit parçasını kemirmeye çaLışan o küçük çocuk ..
Yanına gidipte neyin var dediğimde o iç çekerek titrek sesiyLe mırıLdandığı "karnım aç" deyişini hatırLıyorumda ..
Hayat bukadar mı acımasızdı ? yada bu küçücük çocuğun yanından umursamadan geçebiLen insanLarmıydı acımasız oLan ?..
BinLerce geLgit binLerce hayaL kırıkLığı ..
Kaç gece rüyaLarıma girdi .. ÇocukLuğum geLdi akLıma , mutLu oLduğum aiLemLe birLikte geçirebiLdiğim yada herkezin
mutLu oLup aiLesiyLe birLikte geçirebiLdiği insanın en güzeL zamanLarı ..
Hayatı umursamadan , "ne ? nasıl ?" die sormadan , derdin tasanın oLmadığı insan ömrünün beLkide en güseL yıLLarı ..
Ama o çocuk .. Bir yetişkinden daha çok hayat tecrübesi vardı ..
O gözLerindeki sonsuzLuk o küçüçük yaşına okadar çok tecrübe sığdırdığını gösteriyoduki ona baktıkça kayboLuyodum,
ona baktıkça dahada ufaLıyodum ..
Nekadar yaşayabiLmişti çocukLuğunu yada haLa çocuk oLduğunun farkındamıydı ..
AkLımdan çıKmıyodu o haLi, küçücük eLLeri 1 2 kuruş paraya canı pahasına yapışmış küçücük parmakLar, ağLamaktan
şişmiş gözLer, ısLak yanakLar ..
Kaç gün geçti, günLer kaç hafta oldu biLmiyorum ..
Ama eminimki şuan karşımda duran çocuk o ..
Busefer gözLeri parLıyo ..
AğLamaktan deiL mutLuLuktan ..
Sesi yine titret ve içten ama ümitsizLikten deiL umudun ta kendisinden ..
Ve tabiki yüzü güLüyor, en azından parasını kazanabiLiyor ..
O ufak sehpasıyLa o pazar yerinde dimdik durup minicik yüreğini acımasız hayata korkusuzca gerebiLen, bana bakıpta
"Simit aLırmısın abi ?" diyen o küçük çocuk ..
Simiti aLıp arkamı döndüğümdeyse bende o çocuktan kaLan tek somut şey şu sesti " Simiiiiiiiiitttt " ..
Corpsefire
imLa hataLarım varsa mazur görün :)
Evet evet karıştırıyo olmam imkansız. O gün o sokakta gördüğüm hani o ufacıcık eLLerindeki, gözLerinden akan 2
damLa gözyaşının ısLattığı küçük simit parçasını kemirmeye çaLışan o küçük çocuk ..
Yanına gidipte neyin var dediğimde o iç çekerek titrek sesiyLe mırıLdandığı "karnım aç" deyişini hatırLıyorumda ..
Hayat bukadar mı acımasızdı ? yada bu küçücük çocuğun yanından umursamadan geçebiLen insanLarmıydı acımasız oLan ?..
BinLerce geLgit binLerce hayaL kırıkLığı ..
Kaç gece rüyaLarıma girdi .. ÇocukLuğum geLdi akLıma , mutLu oLduğum aiLemLe birLikte geçirebiLdiğim yada herkezin
mutLu oLup aiLesiyLe birLikte geçirebiLdiği insanın en güzeL zamanLarı ..
Hayatı umursamadan , "ne ? nasıl ?" die sormadan , derdin tasanın oLmadığı insan ömrünün beLkide en güseL yıLLarı ..
Ama o çocuk .. Bir yetişkinden daha çok hayat tecrübesi vardı ..
O gözLerindeki sonsuzLuk o küçüçük yaşına okadar çok tecrübe sığdırdığını gösteriyoduki ona baktıkça kayboLuyodum,
ona baktıkça dahada ufaLıyodum ..
Nekadar yaşayabiLmişti çocukLuğunu yada haLa çocuk oLduğunun farkındamıydı ..
AkLımdan çıKmıyodu o haLi, küçücük eLLeri 1 2 kuruş paraya canı pahasına yapışmış küçücük parmakLar, ağLamaktan
şişmiş gözLer, ısLak yanakLar ..
Kaç gün geçti, günLer kaç hafta oldu biLmiyorum ..
Ama eminimki şuan karşımda duran çocuk o ..
Busefer gözLeri parLıyo ..
AğLamaktan deiL mutLuLuktan ..
Sesi yine titret ve içten ama ümitsizLikten deiL umudun ta kendisinden ..
Ve tabiki yüzü güLüyor, en azından parasını kazanabiLiyor ..
O ufak sehpasıyLa o pazar yerinde dimdik durup minicik yüreğini acımasız hayata korkusuzca gerebiLen, bana bakıpta
"Simit aLırmısın abi ?" diyen o küçük çocuk ..
Simiti aLıp arkamı döndüğümdeyse bende o çocuktan kaLan tek somut şey şu sesti " Simiiiiiiiiitttt " ..
Corpsefire
imLa hataLarım varsa mazur görün :)