PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu durumda okul mu cami mi?

incitanem
15-12-06, 14:24
700 nüfuslu okulsuz ve camisiz bir köye, öncelikle okul mu yapılmalıdır, cami mi?

incitanem
15-12-06, 14:26
Namaz Mesela Birinin Evinde Cemaatla Kılanabilir Çocuklara Din Dersi Gene Bi şekilde Verilebilir...Ama Okulsuz Olmas Bence İlk Önce Okul...

halaluya
15-12-06, 14:26
eğitim her şeyden önce gelir tabiki okul insanlara ahlak dersi verilmeden din öğretilemez

KaRDeLeN
15-12-06, 14:27
tabi ki okul...önce okuma yazma öğrenecekler sonra ibadet nasıl edilir onu öğrencekler...herşeyin başı okumaktan ibarettir...

Geniouss
15-12-06, 14:37
eğitim her şeyden önce gelir tabiki okul insanlara ahlak dersi verilmeden din öğretilemez

+1...

usta44
16-12-06, 02:27
okul tabi

Maniacdevil
16-12-06, 10:56
cemaat her yerde oluşturulabilir ve namaz kılınabilir ama eğitim sadece okulda yapılabilir bu yüzden okul önemlidir

psycho
16-12-06, 11:00
öncelik eğitimdedir.geçici mescitler yapılabilir.ama eğitim kurumu elzemdir.

budevran
16-12-06, 11:01
haliyle O-K-U-L

oguzboun
16-12-06, 11:05
okul tabi bi eve toplanıp namaz kılınabilir ama eğitim verilemez

ebruli
18-12-06, 18:20

aynen katılıorum...

YEŞİM
19-12-06, 22:58
tabiki okul

Delphi34
23-04-07, 03:58
hazir baslamisken ikisinide yap be eline mi yapisir :kopar: :kopar: :kopar:

onur194
23-04-07, 08:55
ya bi kere camnin ne olduğunu orada ne yapıldığını öğrenmeden camiye gitmenin ne anlamı war ki??? bencede önce okul sora camii

MaI\IYaK
15-05-07, 07:31
Arkadaşlar Merak Etmeyin 700 Nüfuslu Bir Yere Cami yapılamsına Gerek Yoktur.. Neden Diye Soracak Olursanız orada Daha Önceden Mutlaka Cami Yapılmıştır :D

GöKYüZü
15-05-07, 08:15
tabi ki okul...önce okuma yazma öğrenecekler sonra ibadet nasıl edilir onu öğrencekler...herşeyin başı okumaktan ibarettir...

Kardelene katılıyorum bende .:)

MuCo
19-05-07, 12:45
Delphi34 ün de söylediği gibi eliniz değmişken ikisini de yapın ne var yani :D

OzkhaN
19-05-07, 12:54
kesinlikle okul. eğitim şart! :p

zehracan
19-05-07, 14:12
her ikisideolmalı benceee... ama önce okul tabiki

halaluya
19-05-07, 14:25
700 nüfuslu okulsuz ve camisiz bir köye, öncelikle okul mu yapılmalıdır, cami mi?
soru bu arkadaşlar cevabıda bitane olsun mümkünse ....

Kelebek
19-05-07, 16:46
bence ikisi de yanlış,önce hamam yapılması lazım:D:D:D

arkadaşlar cemaat her yerde oluşturulur doğru.ancak eğitim de mekana bağlı olmamalıdır.hababam sınıfının bir bölümünü hatılayın ormanda okul kurmuşlardı.o hesap yani:)ha illa yapılacaksa biri okul yapılsın,zira çocukların bünyesi zayıftır yazı var kışı var:)halbuki yazın çayır çimende kışın binada eğitim daha verimli olur bence:)

milletvekilliğine aday adaylığımımı koysam napsam:Dparlak fikirler var bende:D

halaluya
19-05-07, 17:13
hani baban siyasete girme demişti :D

Kelebek
19-05-07, 18:55
bahımsız olcam:D

zehracan
20-05-07, 19:24
ay bağımsız olunca siyaset siyasetlikten çıkıyo herhal :D

Kelebek
20-05-07, 20:04
elinin hamurunlan erkek işine karışma zehra:D:Dçocuk ağlıyo çocuua bak:D:D:Drüzgar gelince esmesin sana:kopar::kopar:

Byminik
20-05-07, 21:46
Okul yapılmalı zaten dinimizin ilk emride bilindiği gigi okudur . Ama şunuda bilinki eğitim sadece okulda olmaz önce ailede başlar, hele ki ahlak okuldan hiç öğrenilmez ilk önce aileden sonra toplumdan örnek alınır öğrenilir.

Mehmeh Akif'e sormuşlar güzel ahlakı kimden öğrendin diye oda demiş ahlaksızlardan .Onların yaptıklarının tam tersini yaptım demiş yani.

buket_17
21-05-07, 02:45
ben camii diyorum.. onceden okuL denen birsey yoktu .. camiide hepsi ogretiliniyor.. kur'anin ilk emri okumak ama ALlahin adini okumaktir.. Inancsiz bir milletten ne kasaba olur nede koy... Allah korusun.. egitim camiidede verilir, bir evdede.. ama din egitimi baska yerde olamaz

herkesin dusuncesine saygim var...

halaluya
21-05-07, 10:58
dini eğitimide sadece camilerde verilmez
herşeyden önce eğitim şuanda arabistanı görüyoruz ırakı görüyoruz cahil insanlar çoğunlukta
; )

MuCo
21-05-07, 11:07
ben camii diyorum.. onceden okuL denen birsey yoktu .. camiide hepsi ogretiliniyor.. kur'anin ilk emri okumak ama ALlahin adini okumaktir.. Inancsiz bir milletten ne kasaba olur nede koy... Allah korusun.. egitim camiidede verilir, bir evdede.. ama din egitimi baska yerde olamaz

herkesin dusuncesine saygim var...

Evet bak buna katılıyorum. Çocuklar öncelikle bir cami de yetişirse ve başlarına da düzgün bir hoca getirilirse enazından ileride serseri, dolandırıcı, hırsız, pis işlerin adamı olmaktan bir çoğu kurtulmuş olur. Yoksa okullarımızın ne halde olduğu apaçık ortadı. Eroğinin esrarın ilköğretimlerde ekmek peynir gibi gezdiği bir ülkede yaşıyoruz. Açıkçası bu ülkede okul mu yaptırmalı yoksa okulların hepsini mi kapatmalı zor bi karar. Gün geçtikçe düzelir diye beklerken sigara başlama yaşı alkol içme yaşı eroin esrar kokain alma yaşı düşüyor da düşüyor. Liseleri zaten hiç konuşmuyorum. Adam yaralama bile olduktan sonra bu ülkenin ilköğretimlerinde vay halimize... Ve ne yazıkki imamhatiplerimiz de çok iyi durumda değil. Bu pislikler yavaş yavaş oralara da bulaşıyor. Bilmiyorum kim nekadar farkında ama ülkemiz özünü yitiriyor. Ne müslümanlığımızı rahat rahat yaşayabiliyoruz ne türklüğümüzü ne de insanlığımızı!!! ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN...

MuCo
21-05-07, 11:13
herşeyden önce eğitim şuanda arabistanı görüyoruz ırakı görüyoruz cahil insanlar çoğunlukta
; )

Yanlış düşünüyorsun... Hadi Irak dediğin gibi olabilir ama arabistan hakkında biraz daha araştırma yap istersen. Ve şuan bir çok arab ülkesinde insanlar kendi dillerinin dışında en az bir dil biliyorlar ve yaklaşık yarısı iki dil biliyor ingilizce ve fransızca başta olmak üzere. Yani bu cahillik kavramını sadece müslüman ülkelerle bağdaştırma. Ama şunu hiç bir zaman unutmamak lazım. Çocuklara öncelikle terbiyenin aşılanması lazım. Terbiye olmadıktan sonra ne yaparsan yap boşşşşş... Ve zamanımızda bu terbiyenin ilköğretimlerde nasıl verildiğini görmemek için kör olmak lazım!!!

MaI\IYaK
21-05-07, 11:37
; )

o Cahil İnsanların hepsi Ahiret Hayatlarını Kurtarmak İçin Çalışıyor.. Saçını başını açmakla hiçbir yere varılmaz.. çağdaşlık değildir.. herkesin yaptığı kendinedir.. ve bilki fatih ordaki insanlar cahillikten çok uzakta.. sadece dinin emir ve yasaklarını yerine getirmekle mükellef olduklarının farkındalar.. neyse arkadaşlar yazdıklarımı kimse üzerine almasın.. sadece biaz doldum...

gereksiz yorumlar yapılarak lütfen konu istenen bilgilerin dışına saptırılmasın arkadaşlar....

buket_17
21-05-07, 22:29
mocu ile sen cok ii demissin arkadasim.. irak kotu durumda evet.. ama orda ben dogru duzgun din egitimi verildiginide sanmiyorum.. cihad vs seylerle beyinler yikaniliyor ordada.. mocunun bahsettigi diger bi konuda.. suan devlet okullarinin bizlere ne kadar yararli olduugu? evet tabiiki ihtiyac var.. fakat suanki durumu bence cok uzucu...okul onlerinde serseriler doLu.. biLemiyorum.. bence tartismali bir konu...

halaluya
21-05-07, 22:34
en iyisi medrese açalım hem dini eğitim verilsin hemde pozitif bilimler :D

asparuh
21-05-07, 23:30
okul:D tabili camii zamnlada yapilir ama egitim bekleymez

buket_17
21-05-07, 23:35
ahahaah fth.d harikasiinn

halaluya
22-05-07, 10:21
huyum kurusun öleyimdir :kuul::D

MuCo
22-05-07, 15:45
Herkesin görüşüne saygım var ama bu beyin yıkama falan bunlar sadece televizyonlarda oluyor. Her okuduğunuza her gördüğünüze inanmayın. Siz ailenizin bütün sevdiklerinizin öleceğini bilseniz ve bunun için tek çarenizin üzerinize kilolarca bomba alıp gidip bir yerde patlatmanız gerekse ve orada ölecek insanların kesinlikle masum insanlar olmadığını ve ailenize zarar verecek insanlar olduğunu bilseniz gider yaparsanız. Kalbi olan hiç bir insan bütün sevdiklerinin ölmesini seyredecek şekilde beklemez. Yani kimse beyin yıkamıyor. Bu insanların kendi tercihleri. Ailelerini sevdiklerini yandaşlarını yoldaşlarını kurtarabilmek kendilerini feda ediyorlar. Bence onurlu hareketler bunlar. Herkes bu onura layık olamaz...

MuCo
22-05-07, 15:51
Bir diğer konu ise eğitim. Irakta dini eğitim savaştan önce baya kuvvetliydi ama ozamanda saddamın gölgeleri vardı insanların üzerinde. Ve rahat rahat istediklerini yapamıyorlardı. Ve bazıları çareyi yurtdışına(Suriye,Lübnan vs..) kaçmakta buldu. Yani eğitim(dini) seviyeleri yüksek ama insanları rahat bırakmadılar. Önce saddam son amerika... Ne bekleyebilirsiniz ki o insanlardan. Eğitimi okulu onlar çoktan unuttu. Canları namusları için uğraşıyorlar. Bir dilim ekmek bulabilmek için kimbilir ne hallere düşüyorlar. ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN. DUALARIMIZ ONLARLA... Ortadoğunun diğer ülkelerinde ise eğitim seviyesi yer yer Türkiyenin daha da üzerinde. Camileri de yeteri sayıda var okulları da... Ama şu da bir gerçekki Türkiyedeki özellikle İstanbuldaki o devasal camilere hasta oluyorlar :)

buket_17
24-05-07, 07:09
bir tsk'de benden.. ne gariptirki.. turk is adamlari oralara guzelim okullari son gelismis haliyle aciorlar... tr ye acmak isteseler onlerine hep bi yasa yada yok cikior.. acincak halimiz var..

MuCo
24-05-07, 15:29
Yaw hadi bırakalım konuşmayı da para toplayıp şu köye bi cami bi de okul yaptıralım :D Hadi az laf çok iş pamuk eller cebe :kopar:

KaRDeLeN
24-05-07, 15:33
konu aldı başını gidiyor... nereye gittiği de belli değil amacını aştı yani :)

MuCo
24-05-07, 15:37
Yaw hayırlı bi işe sebep olmaya çalışıyoz. Dur bakalım belki bi duvarını olsun yaparız okulun :D

halaluya
24-05-07, 16:35
önce bilgisyar odasını yapalım yavrucaklara :D

MuCo
24-05-07, 16:49
Yaw daha okulu kurmadan haylaza üye yaptın nerdeyse çocukları :D

halaluya
24-05-07, 16:58
yaz gelio neşelenmek lazım :D
hatta cami yapıncada yanına net cafe açalım bence cemaat faydalanmalı netten :D

haydi cemaat cafeye:D
çocuğum bana neti öğret :D
kampanya sloganları bile bulduk :D

KaRDeLeN
24-05-07, 16:59
bu konu amacını aştı, geyik bölümüne alalım sizi lütfen :D

buket_17
24-05-07, 17:40
ne diyim ben size... muzurlar sizi : )
benden size her ay 100 dolar : )

halaluya
24-05-07, 17:41
vermeyen :D

MuCo
24-05-07, 17:48
Ohh ohhh hadi bakıyım paralar toplanmaya başladı :D
Kardelen şu konuyu taşıyalım başka bi bölüme. Artık geyik bölümümü olur yardımseverler bölümümü bilmem ben :D Yada yeni bi anket yapalım, Bağıs Anketi :kopar:

halaluya
24-05-07, 17:51
vildancıım uyaracağına 3-5 sende bişey at :D

!Layda
07-03-09, 20:09
cemaat her yerde oluşturulabilir ve namaz kılınabilir ama eğitim sadece okulda yapılabilir bu yüzden okul önemlidir

aynen katılıorumm

aLoneAngeL
16-06-09, 10:51

KatıLıyorum..

pusucukurt
21-06-09, 02:14
ben cami diyecem buna çünkü köy yerlerinde camilerde okul olarak kullanılmaktadır amahiçbir okulu cami olarak kullanamassınız...

herşeyi başı okumakta olsa ibadathanede birmekana rafahlık birmekana guzellik katar ibadethanede okulda derste işlenebilir

derindeniz
25-06-09, 14:19
tabikide okul..