PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : küfür edememek

psycho
29-05-08, 12:43
belki bazı insanlar için etmemek hayırlı olsa da, yeri geldiğinde bi BSG çekememek, ufak ufak sallayanlara güzel bir has. diyememek gibi acı verici bir durumdur.

açken parasız kalmak, çok yorgunken uykusuz kalmak, direksiyon başında aküsü bitmiş arabada oturmak kadar çaresiz, gülümseyen bir insana tokat atmak kadar da sadistçe bir karardır.

nitekim küfür edememek alabildiğine kötü bir durumdur. Allah kimsenin başına vermesindir...

KaRDeLeN
29-05-08, 12:49
nitekim küfür edememek alabildiğine kötü bir durumdur. Allah kimsenin başına vermesindir...

Amin...
Anlıyorum hayatım çok iyi anlıyorum seni.... bide seni çok seviyorum : )

bide küfür edememek insanın içinde bir ukte gibi kalıyor ne kötü yaa :D

psycho
29-05-08, 12:51
argonun bile tolere edilmediği bir ortamda büyüyen çocuklar, en ağır küfürleri fütursuzca eden insanlara uzaylıya bakar gibi bakar zaman zaman. içlerinden gelir tabii ki "ben de rahat olayım, bırakayım dökülsün kelimeler ağzımdan." gelir de içlerinden, dudaklardan dökülmez o kelimeler bir türlü. eksik bir şeyler vardır. daha derinden ifade edebilmek ister kişi bazen sinirini, üzüntüsünü ve hatta mutluluğunu bile... olmaz. eksik kalır bir şeyler her seferinde. gönül rahatlığıyla "bok" bile diyememek içten içe can sıkıcı bir hadisedir aslında.

insan zaman zaman boğulacak gibi olur. çünkü dilinden bazı kelimeler çalınmıştır sanki. bu sendroma sahip çocuklar büyüdüklerinde kullandıkları cümlelerin içlerine yabancı kelimeler serpiştirmek suretiyle bu durumun üstesinden gelmeye çalışırlar. argo tabirin ya da edilmesi gereken küfürün yerini doldurabilecek yabancı kelimeler ararlar. aynı anlamı vermesi gerekmez. anlatımı daha enteresan hale getirmek için ararlar o kelimeleri. bulurlar da aslında. hatta öyle ki bazen anadilde ifade edilebilecek bir kelimenin bile yabancı dilde olanını tercih ederler. ama bu onların "dil" dediklerini daha da itici bir hale getirir zaman zaman. çünkü argo ya da küfür daha "bizden"ken, yabancı kelime araya örülen duvar demektir. insan bunun da üstesinden gelmeye çalışır. zaman zaman kendi kendine dener. "küfür etsem nasıl olur?" yakıştıramaz kendine. hele bir de kadınsa, sahipsiz, tarafsız bir savaş alanına döner içinin orta yeri. çünkü çocuklukta kazanılmayan bu tür alışkanlıkları sonradan edinmek neredeyse imkansız gibidir.

sürekli her cümlede küfür eden insanlar kadar enteresan yollardan geçer belki de küfür edemeyenler. her ne kadar rafine bir dil ve ifade tarzının en güzeli olduğunu düşünseler de zaman zaman içte belirir bir ihtiyaç, bir adım ötesi ukte...

ve ebeveynin fark etmeden yaptığı en masum hatalardandır çocuğuna küfür öğretmemek. o çocuk büyüyünce böyle saçmalar işte.

tamamiyle ekşi'den alıntıdır. hatta çalıntıdır.
çok hoşuma gitti :)

EyZüN
29-05-08, 21:32
nefret ediyorum kavqada bile olmaması qerekir bnce ...

lazkızıı
29-05-08, 23:05
hiç hoş olmayan bişey varsa oda küfürdür
tabi bi kavga anı acımdan cıkana mukayyet olamaya bilirim...

asparuh
29-05-08, 23:10
korkutma bizi gadir kufur hakkimiz elimizden alinamaz:D

black_woman
30-05-08, 08:18
valla normalde hiç sevmem küfür etmeyi anca beni gerçekten sinirlendirecek bi durum olmalıki yada karşımdaki gerçekten haketmeliki ben küfür ediyim..

cantürk
30-05-08, 10:51
kufur ınsanı rahatlatır hele bıde mac esnasında edılen kufurun tadını hıc bıseye degısmem:D:Dancak trafıkte de kulanmam

Rüzgar !
31-05-08, 00:28
küfür hakkımız söke söke alırız küfürsüz tribün olmaz km nederse desin ..küfür iyi bişey demiorum ama öyle işte..makara zamanlarında iyi gidio küfür

Ali Munzur
15-03-09, 14:21
Müzmin muhalif liderin telekulak sıkıntısını anlatmak için kullandığı samimi cümle.

ToDoMeDa
02-07-10, 16:16
bu durum kimi zaman insanın içine öyle bir oturur ki..
bkz:böğre öküz oturması..

LoRaSiMa
02-07-10, 16:28
argo konuşmakla küfür etmek çok başka, şaka yollu argo kelimeler kullanırım ama bence küfür asla bir bayanın ağzına yakışmıyo ve edilmemesi gerekiyo.. küfürlü konuşan bayanlardanda hiç haz etmiyorum :hıh:

beren_26
02-07-10, 18:38
argo konuşmakla küfür etmek çok başka, şaka yollu argo kelimeler kullanırım ama bence küfür asla bir bayanın ağzına yakışmıyo ve edilmemesi gerekiyo.. küfürlü konuşan bayanlardanda hiç haz etmiyorum :hıh:

sonuna kadar katılıyorum:)