PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anneler Günü Kutlu Olsun...!

maviş
10-05-08, 19:32
Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü'dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor. Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katlanan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur.

Amerika'nın Filedelfiya eyaletinde 9 Mayıs 1966 günü Jarvis isimli bir kızın annesi öldü. Annesini çok seven Jarvis'in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatla kimsesi kalmayan Jarvis ölüm olayına bir türlü alışamadı. Yaşama küstü. Canlılığını, yaşama sevincini yitirdi. Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düşündü. Jarvis'in bu durumunu yakından izleyen komşusu Jarvis'le arkadaş oldu. Bir gün yaşlı komşu söyleşi sırasında Jarvis'e «İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur.» dedi.

Bu iki cümle, Jarvis'i çok etkiledi. Ölümün de doğmak, yaşamak gibi bir doğa olayı olduğunu düşündü. Ancak bu doğruyu bulmak Jarvis'in annesine olan sevgisini azaltmadı.

Aradan geçen süre içinde ölüm sözcüğünün soğukluğu gitti. Yerine anne sevgisinin sıcaklığı geldi. Artık Jarvis annesini gözyaşları ile değil, severek anmaya başladı. Acıları azaldı. İçinde arı, duru bir sevgi oluştu.

Aradan bir yıl geçti. Bu süre içinde Jarvis, hemen her gün annesinin mezarına çiçekler götürdü. Jarvis'in annesinin ölüm yıldönümünde bütün arkadaşları eve geldi. O gün Jarvis arkadaşlarına :

— Geçen bir yıl içinde çektiğim acılar bana şunu öğretti «Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.» dedi.

Arkadaşları Jarvis'in önerisini çok beğendiler. Birlikte hemen kentin Belediye Başkanına gittiler. Başkan onları dinledi. Öneriyi içtenlikle benimsedi. Daha sonra bu öneri gazetelere, yazarlara anlatıldı. Jarvis ve arkadaşlarının çalışmaları kısa sürede sonuç verdi. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır. Türk Kadınlar Birliği'nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir. Okullarımızda ayrıca Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere armağan edilir. Filimler gösterilir. Sergiler düzenlenir.

Anneler Gününde annemize bir demet kır çiçeği armağan ederek, bir güzel sözcükle yanağından öperek onu çok mutlu ederiz.

Juliet
10-05-08, 19:35
Günlerin en manalı olanı bugün herhalde.Bende başta güzel annemin sonra bütün anne ve anne adaylarının anneler gününü kutlarım :)

maviş
10-05-08, 19:40
Önce kendi annemin sonra tüm annelerin ve anne adaylarının günü kutlu olsun:gulver::gulver:

(anneniz yanınızdayken fırsatınız varken bugün(yarın) annenize mutlaka ufakda olsa bir hediye alın hediye almasanız yada alamasanız bile ona sıkıca bir sarılın gününü kutlayın alçak gönüllü davranıp ne gerek vardı gibi şeyler söylesede çok mutlu olacağına eminim bu fırsatınız bir daha olmayabilir fırsatınız varken değerlendirin )
(====Çünkü; anneler tüm güzellikleri hakediyor====) :muju:

lazkızıı
10-05-08, 20:03
Annemin anneler gününü kutluyorum anne seni seviyorum...

2ü&£yd£
10-05-08, 20:10
bende önce annemin sonra bütün annelerin anneler gününü kutluyorum..
canım annem iyiki varsın seni çok seviyorum..

Gunusu
10-05-08, 20:15
Tum annelerin ve kendi annemin anneler gunu kutlu olsun!:melek::melek::muju:

GöKYüZü
10-05-08, 20:43
Bütün annelerimizin anneler günü kutlu olsun:muju::muju::gulver::gulver:

Bella
10-05-08, 21:11
Hani eski zaman masalları anlatır
Hüznümü huzura dolarsın
Kaşım gözümden çok içim bir parçan
Annem sen benim yanıma kalansın

Hani bir biblon vardı kırdığım
Üstüne ne kırgınlıklar yaşadın
Ama bil ki ben de parçalandım
Annem ben senin yanına kalanım

Annem annem
Sen üzülme
Sözlerin hep yüreğimde

Uzayan sohbet gecelerinde
Rolleri unutup dost oluuruz
Bizi bağlayan bu kan değil yalnız
Annem biz birbirimize kalanız

Ben kararlı uçarken yolumda
Sen çatık kaşların altında
Katıksız sevgiyle bakarsın
Annem sen benim yanıma kalansın

Annem annem
Gel üzülme
Ben hala senin
Dizlerinde

Söz: Aylin Atalay
Müzik: Candan Erçetin
Düzenleme: Alper Erinç
Tonmeister: Serkan Kula

Bu şarkıyı çok severim benden tüm annelerimize gelsin
onlar bizim herşeyimiz herşey onlarla güzel :muju:
Tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum :)

_DELİGHT_
10-05-08, 21:16
bende anneyim ve ilk anneler günüm.anneler günü kutlu olsun bütün annelerin

2ü&£yd£
10-05-08, 21:19
bende anneyim ve ilk anneler günüm.anneler günü kutlu olsun bütün annelerin

anneler günün kutlu olsunn..:muju:
kim bilir ne kadar gzl bi duygudur:melek::muju::gulver:

holocoust
10-05-08, 21:21
öncelikle biricik annemin anneler gününü kutluyorum daha sonra forumumuzun annelerinin anneler gününü kutluyorum daha sonra tüm dünya annelerinin anneler gününü kutluyorum iyiki varsın annemmmmm

_DELİGHT_
10-05-08, 21:30
anneler günün kutlu olsunn..:muju:
kim bilir ne kadar gzl bi duygudur:melek::muju::gulver:

tskr edrim.gercekten cok güsel bi duygu her bayanın tatması lazım

almina
10-05-08, 21:46
Tüm annelerin başta annem olmak üzere,anneler günü kutlu olsun...

El_Lobo
10-05-08, 21:53
bütün annelerin ve anne adaylarının anneler günü kutlu olsun...

Kumtanesi
10-05-08, 22:05
tüm annenelerimizin anneler günü kutlu olsun..

sweet_lady
10-05-08, 22:23
bende tüm annelerin anneler günü kutlu olsun anne seni coookk seviyorum iyiki varsın

psycho
11-05-08, 10:41
dünyanın en vefalı kadınının günü bugün. kutlu ve mutlu olsun : )

donjun
11-05-08, 11:33
tum annelerın anneler gunu kutlu olsun

ZynP
11-05-08, 14:28
Tek bir gün degil,hergün ..
Uzakda dahi olsan ..
Gül yüzlü annem ,benimlesin.
Özlemlerimi dile getiremeyecek kadar agir.
Hasretim kaleme dökülemeyecek kadar suskun.
Dualarindaki anne sefkatin ayakta tutuyor beni..
Iyiki varsin ..
Uzakda dahi olsan..
Gül yüzlü annem , benimlesin..

:(..

Juliet
11-05-08, 14:33
Tek bir gün degil,hergün ..
Uzakda dahi olsan ..
Gül yüzlü annem ,benimlesin.
Özlemlerimi dile getiremeyecek kadar agir.
Hasretim kaleme dökülemeyecek kadar suskun.
Dualarindaki anne sefkatin ayakta tutuyor beni..
Iyiki varsin ..
Uzakda dahi olsan..
Gül yüzlü annem , benimlesin..

:(..

harikasın Zeynep :muju: ağlattın beni

Elif
11-05-08, 16:32
basta kendi annem olmak üzere tüm annelerin anneler günü kutlu olsun

KaRDeLeN
11-05-08, 19:45
dünyanın en fedakar, en vefalı canım annemin bu güzel ve özel gününü kutlarım.
ayrıca tüm site sakinlerinin annelerinin de günü kutlu olsun.

By_MotoBike
13-05-08, 00:50
Vala bölesine özel bi günde ANNE'min yanında yok'dum :agla: inş. gidince iki öpücük gibi az masraflı bi hediye ile kutluycam :F :P