PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erkekler neden konusmazlar?

budevran
07-12-06, 14:27
etmeden oturuyor Neden? Neden erkekler konuşmazlar? Merak edenler için işte size cevaplar...
Konuşmak isteyen bir kadın ve suskunluğa gömülen bir erkek... Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde. Kadın erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki, kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.

Doğaları böyle

Buna göre bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken, erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar. Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının bir parçası olarak görseniz iyi olur.

Neden erkekler konuşmazlar, neden futbol dışında hiçbir konuda yorum yapmazlar? İşte cevaplardan bazıları...

Zamanlamaları farklı

İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder.

Büyütmemek için

Burada kötü olay derken kastettiğimiz, sadece kadınla erkek arasındaki tartışmalar değil. Örneğin, ikisi birden trafikteyken öndeki arabanın sürücüsünün abuk sabuk bir hareketine aynı derecede sinirlenseler de kadın o adama iki saat söylenir, oysa erkek bir küfür sallayıp bir daha lafını bile etmez. Erkek böyle bir durumda, kadının her şeyi ne kadar büyüttüğünü bildiği için, kendini bir denge unsuru olarak görür ve sessiz kalarak yatıştırıcı etki yaratmak ister.
Rolleri gereği

Erkeklere küçük yaştan itibaren "erkek adamın" az ve öz konuşması gerektiği öğretilir ve bilinçaltına işleyen bu öğreti çoğu erkeği ileri yaşlarda suskunluğa iter. Erkeğin toplumsal rolünde "karı gibi konuşup karı gibi gülmeye" yer yoktur. O her zaman soğukkanlı ve kontrollü olmak, sorunlar karşısında tepeden bakan bir tavır takınmak zorundadır.

Fırsat verilmediği için

Biz kadınlar konuşma konusundaki önceliği hiç kimseye kaptırmak, lafı kimseye bırakmak istemeyiz. Bu da karşımızdaki erkeklerin zaman zaman duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi isteyip de buna fırsat bulamamalarına neden olur. Aceleci davranmak, bir kadının yapabileceği en büyük hatadır.

Sözleri yoktur

Bazen ise durum bu kadar alengirli değildir, işten eve gelen erkek "Günün nasıl geçti canım?" sorusuna "iyi" diye cevap verir ve bunun anlamı gününün iyi geçtiğinden başka bir şey değildir. Onun zaten çok iyi bildiğiniz iş hayatındaki sıradan bir günü anlatmayı gereksiz bulur. Yani erkeğin her susuşunun altında bir mana aramak çok anlamsız ve ayrıca paranoyakça bir tutum...

Erkeklerin ağzından, kadınların yarısı kadar kelime çıkar. Bu onların tabiatında var.

KRONİK öğRENci
07-12-06, 18:22
kadınlar cunku hep sacma sorular sordukları icin pek konuşmazlar misal ben beni susturamazlar amaaa

Simsiyah
08-12-06, 08:40
Bende okumuştum kadınlar beyinlerinin nerdeyse yarısını konuşmak için harcıyolarmış erkeklerde durum daha farklı ve onların düşündükleri daha farklı şeler var anladınız siz onu :p

zuzush
08-12-06, 09:16
Ben pek konusmam ama basladımmı ortam guselse muabbet hosuma gıdısa susturamaslar bugune kadar cok konusan 2 kısı tanıdım erkek kimyaları bole anacım :)
Ama azına laf verme ozamanda susmuolar

CinGeNe
08-12-06, 13:40
hiç geveze değilimdir :D

Limon
09-12-06, 11:24
benım kocam sürekli konuşuo:p

psycho
09-12-06, 11:39
Erkekler neden konusmazlar?

çünkü kadınlar fırsat vermezler.

budevran
09-12-06, 11:42
:d :d :d

KaRDeLeN
09-12-06, 11:59
konuşmamaları daha ii konuştukları zaman benim sinir katsayım artıyo sürekli saçmalamaya başlıyolar benim bildiklerim yani ;)

CinGeNe
09-12-06, 12:41
allahtan konuşmuyolar he bide konuşsalardı nolurdu!

Kelebek
11-12-06, 23:08
valla ben konuştummu susmak bilmem:)sustummu da kesseler konuşmam.tanıyanlar bilir,çok pis susarım:D

psycho
11-12-06, 23:44
valla ben konuştummu susmak bilmem:)sustummu da kesseler konuşmam.tanıyanlar bilir,çok pis susarım:D

bi sus abi bi sus yaa :D :D :D

OuTCasT
11-12-06, 23:54
valla asıl kızların konusmaları konusmamalarından ıyı bı konusmaya başladılarmı susmak bılmezler allah çene vermıs:):):)

budevran
11-12-06, 23:55
:D :D :D yes :D :D :D

HeartLess
12-12-06, 06:28
Alıntı:

çünkü kadınlar fırsat vermezler.

yok canim..firsat vermezmisiz..:mad:

Kelebek
12-12-06, 12:34
Alıntı:

ne o dövecen mi? :D:D gerek yok çeneniz yeter:D:D:Dahiohahuehuhuehehhe

bir atasözü:en iyi kadın,dilsiz kadındır..:D:D:D:D
en güzel kadın,ağzında bant olan kadındır..:D:D:D:D

HeartLess
12-12-06, 12:41
melih api benim gunde konusma suremi toplasan 1saat etmez

FeaRLeSs
12-12-06, 12:43
yaw kim diyo erkekler konuşmaz diye valla gelsin bütün kızlar benim yanımda çıtları cıkmaz :D:D

HeartLess
12-12-06, 12:55
taniimiom ama kesinlikle doru olabilirr..

HaYaL
12-12-06, 13:38
ben tanıyom sonuna kadar doğru söylüyor :)

psycho
12-12-06, 16:59
Alıntı:

baksana bu konuya en çok erkekler mi kızlarmı mesaj atmış. sonra tartışalım : )))))

zehracan
12-12-06, 17:08
ya iyide erkekler bayanlardan daha geveze :D

CinGeNe
12-12-06, 17:10
bencede... :D

psycho
12-12-06, 17:14
bu kişiden kişiye değişir iyide : )) melih abininde bahsettiği gibi bazı anlar olur içinizden konuşmak gelir.bazı anlar olur susmaktan başka hiçbişi yapmak istemezsiniz.ama şu kabul edilmesi gereken bir gerçektir ki hiçbir erkek hiçbir kadının yaptığı dedikodu yapmaz.bu da bizim sizden % 90 daha az konuştuğumuza açık bir örnektir : )))

HaYaL
12-12-06, 17:15
ya iyide erkekler bayanlardan daha geveze :D

aynen :)

halaluya
12-12-06, 17:17
bilimsel açıklama için tıklayın (Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.ıklayın)

CinGeNe
12-12-06, 17:19
bilimsel açıklama için tıklayın (Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.ıklayın)

yalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnn :bunelaaa:

Şirine
13-12-06, 09:00
ya ama bence erkekler daha az konuşmalı daha doğrusu az ve öz konuşmalı..ben erkeklerin fazla konuşanını sevmiyorum ve emin olunki çok konuşan kişilerinde (erkeklerin) dedikodu yaptıklarına çok şahit oldum