PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : olmucak duaya amin denirmi?

cılgın_kız
30-12-07, 23:29
herşey iciin olmucagını bildigin halde neden amin denir sizce..

Le mans
30-12-07, 23:31
ağız alışkanlığı...

lastexile
31-12-07, 08:11
ya tutarsa hesabı:D

NESİL
31-12-07, 08:33
denır sahsen ben dedım
olmayacagını bıle bıle bır hayal kurdum ve butun carelerım tukenene kadar amın dedım
ama her an korkuyla bekledım hayalım sona erecek ve carelerım tukenecek dıye...
evet tukendı carelerım ve ben vazgectım o duaya amın demekten
olmayacagıbı bıle bıle o duanın gerceklıgını hayal etmek bıle mutlu ettı benı...

yusuf_misali
31-12-07, 10:50
Olmayacak dua :)
nerden biliyorsun olmayacağını Allah bir ayetin de şöle buyuruyor "Siz isteyin ben vereyim" bir duanın olacağını yada olmayacağını ancak Allah bilir kader noktasında bir işin olup olmayacağını kul bilemez .Ayrıca sonsuz bir kudret sahibi olan Allah için güçlükmü var olmayacak yada olamayacak mı var.Bazılarınız her dua kabul oluyormu diye soracaktır.Belki her insanın değil ama bazılarının evet işte meryem suresinden bir ayet

O şöyle demişti: “Rabbim! Şüphesiz kemiklerim gevşedi. Saçım sakalım ağardı. Sana yaptığım dualarda (cevapsız bırakılarak) hiç mahrum olmadım.” Meryem suresi

Ayrıca bir duanın kabul olmaması diye bir şey yoktur belki istediğin şey senin hayrına değildi Allah bir ayetinde şöyle buyuruyor.
"Sizin hayr bildiğinizde şer, şer bildiğinizde de hayr vardır bunu siz bilemezsiniz"

İşte Allah iiçin güçlük olmadığının göstergesi bir ayet

8-Zekeriyya, “Rabbim!” “Hanımım kısır ve ben de ihtiyarlığın son noktasına ulaşmış iken, benim nasıl çocuğum olur?”

9 -(Vahiy meleği) dedi ki: “Evet, öyle. (Ancak) Rabbin diyor ki: “Bu bana göre kolaydır. Nitekim daha önce, hiçbir şey değil iken seni de yarattım.”Meryem Suresi

cılgın_kız
31-12-07, 18:27
haklısın yusuf misali sonuna kadar sana coooooooook teşekürler arkadaşım..bu arada yüregini tutamam kendimde seni görüyorum seninle tanışmak buluşmak istiyorum

MaKfAlİcEtAğErİ
31-12-07, 18:42
bak yusuf kardeşimizne güzel açıklama yapmış..olmayacak demek bile insanı dinden çıkarır.ol demekle herşeyı yaradan rabbimize sonuna kadar iman etmek inanmak gerekir.

_DELİGHT_
31-12-07, 20:27
denilmez

Bella
31-12-07, 21:37
Umutsuzların kapısı değil bu kapı Rabbim tüm inanan ve
ona güvenenlerin yanındadır içten,yürekten edilmiş bir dua ise
kabul olur tabikide

zuzush
02-01-08, 20:54
ben derım aklıma yatsın yeter malum onceden cok dedık deısık dın den ınsannarla cıktık felam :D