Orijinalini görmek için tıklayınız : sorum var bilen varmi
1000-1-insan
14-12-07, 22:10
simdi diyelimki alman arkadas var allaha inanmiyor onu eve alabilirmiyiz mesela oturmadasinda ayetler asili süreler asili ve onun basi acik ama baska dinden bana sorulursa uygun deyildir sizler nasil düsünüyorsunuz..????
ne alaka tabiki alabilirsin müsliman deyil diye eve gelen misafirleri kovalım ozaman misafirperverlik nerde kaldı ozaman
Dinimiz hosgörü dinidir ,hiç bir zaman eve gelen misafir bos cevrilmez sen önyargıyla yaklasırsan baskası ön yargıyla yaklasırsa o nasıl ögrenicek müslimanlıgın hosgörüsünü ,ahlakını , temizliğini ?
By_MotoBike
14-12-07, 22:36
Dinimiz hosgörü dinidir ,hiç bir zaman eve gelen misafir bos cevrilmez sen önyargıyla yaklasırsan baskası ön yargıyla yaklasırsa o nasıl ögrenicek müslimanlıgın hosgörüsünü ,ahlakını , temizliğini ?
:claps::claps::claps::claps::claps:
1000-1-insan
14-12-07, 22:42
tabiki öyle katiliyorum size ama bu soruyu yeni duydum aynisini bende dedim bana dediki gavuru ozaman eve al dedi sasirdim kaldim oda insan :claps::claps::claps:
o zman olayı bir ev odasına sıkıştırmamak gerekir. Güzel ülkemizde Camilerimiz ve Mescidlerimiz var. odaya almadığımızı varsayalım o zaman ülkemizede sokmayalım.ama ülkemizde kiliselerde var.o sebepten Noex 'in dediği gibi " Dinimiz Hoşgörü Dinidir "
tabiki öyle katiliyorum size ama bu soruyu yeni duydum aynisini bende dedim bana dediki gavuru ozaman eve al dedi sasirdim kaldim oda insan
Gavur filan bence hiçte hoş değil onlar biz müslümanlar için
böyle laflar etmiş olsa hoşumuza gidermi dinimiz insanlara her zaman
eşit yaklaşmıştır.Mevlana hatta derki bir sözünde:Gel gene gel,gene.
ne olursan ol,
ister kafir ol, ister ateşe tap, ister puta,
ister yüz kere tövbe etmiş ol,
ister yüz kere bozmuş ol tövbeni.
umutsuzluk kapısı değil bu kapı,
nasılsan öyle gel :) Herkese hoşgörülü olalım bence insanları inançlarından dolayı yargılamak yanlış olur herkes özgürdür
Dinimiz bunu söyler Hz Muhammed(sav) peygamber efendimiz bunu der
Allah Teâlâ şöyle buyurur:
“Allah, din hususunda sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik etmenizi ve değer vermenizi yasaklamaz. Allah değer bilenleri sever. Allah sadece, din hususunda sizinle savaşmış, sizi yurdunuzdan çıkarmış ve çıkarılmanıza destek vermiş kimselere yakınlık göstermenizi yasaklar. Onlara yakınlık gösterenler zalimlik etmiş olurlar.” (Mumtahane 60/8–9)
Ayetlere göre gayrimüslimlerle ilişkide üç kırmızıçizgimiz vardır:
1- Dinimizden dolayı bizimle savaşmaları,
2- Bizi yurdumuzdan çıkarmaları,
3- Yurdumuzdan çıkaranlara destek vermeleri.
Bu çizgileri çiğneyenlerle dostluk kuramayız.
Dinimiz, yardımlaşma ve dayanışmayı emretmektedir. Yüce Allah “İyilik ve takvada yardımlaşınız” [2] buyurarak müminler arasında iyilik ve güzelliğin yaygınlaştırılmasını teşvik etmiştir. Bunun bir sonucu olarak müslümanlar her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı bir ibadet anlayışı içerisinde gerçekleştirirler. Misafirlik konusunda ortaya konan güzellikler de bu anlayış ve inancın bir neticesidir. Misafire kapımızı ve gönlümüzü açmak dinimizde kardeşliğin, insana verilen değerin, birliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerindendir.
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.