PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran-ı Kerim Okumayı biliyormusunuz?

Darkblue&blue
30-08-07, 23:25
Kuran-ı Kerim Okumayı biliyormusunuz

ZynP
30-08-07, 23:26
biLiyorum cok sükür..

psycho
30-08-07, 23:29
biliyorum çok şükür.
ve Allah öğretenden ve öğrenmemde ufacık bir payı olan herkesten razı olsun...

Le mans
30-08-07, 23:47
biliyorum inşallah..

RoSe
31-08-07, 01:52
Evet Biliyorum....

öslem
31-08-07, 07:38
biliyorum çok şükür çok iyi derecede olmasada

Maniacdevil
31-08-07, 10:49
Bilmiorm öğrenmeyi denemedim.

böcük
31-08-07, 10:53
biliyorum Allah'a şükür....

maviş
31-08-07, 12:22
biliyorum çok şükür.9 yaşındayken bizim ordaki kursa gitmiş ablalardan öğrenmeye başlamıştım:)

Maniacdevil
31-08-07, 12:57
biliyorum çok şükür.9 yaşındayken bizim ordaki kursa gitmiş ablalardan öğrenmeye başlamıştım:)

İyi ki o abi abla denen olayı daha ufakken reddetmişim yoksa şu anda çok kötü bi durumda olabilirdim:)

By_MotoBike
31-08-07, 13:03
İyi ki o abi abla denen olayı daha ufakken reddetmişim yoksa şu anda çok kötü bi durumda olabilirdim:)

maniac abi abla kawramı o kadar büyük kü onu reddetmenin iyi yada kötü olmasını daha ilerleryen zamanlarda anlayabilirsin anca :)

bu arada Allah'a şükür bende biliyorum okumayı

Maniacdevil
31-08-07, 13:09
maniac abi abla kawramı o kadar büyük kü onu reddetmenin iyi yada kötü olmasını daha ilerleryen zamanlarda anlayabilirsin anca :)

bu arada Allah'a şükür bende biliyorum okumayı

O abi abla kavramını ufaklıktan beri çok iyi bildiğimden reddetmiştim gitmeyi.Şu anda ülkemiz bu durumdaysa o abiler ve ablalar yüzündendir!!

By_MotoBike
31-08-07, 14:41
O abi abla kavramını ufaklıktan beri çok iyi bildiğimden reddetmiştim gitmeyi.Şu anda ülkemiz bu durumdaysa o abiler ve ablalar yüzündendir!!

şimdi olayı açmana bağlı olarak abi abla kawramı çok deişiyo ama atalarımızdan bilirsinizki bizde büyüklere her zaman saygı ön plandadır onun için abi abla kawramı her zaman geçerli olması gereken bi kawramdır

halaluya
31-08-07, 14:51
bi ara kafama kuran (arapça) öğrenmeyi koymuştum sonra ne olduysa bidaha hiç ilgilenmedim
sanmıyorum artık bidaha ilgileneceğimide
çevirisini okumak daha kolay geliyor =)

halaluya
31-08-07, 14:51
şimdi olayı açmana bağlı olarak abi abla kawramı çok deişiyo ama atalarımızdan bilirsinizki bizde büyüklere her zaman saygı ön plandadır onun için abi abla kawramı her zaman geçerli olması gereken bi kawramdır

mertin dediği farklı abiler =)
neyse bu konuyuda mahfetmeyelim :slk:

MaKfAlİcEtAğErİ
31-08-07, 14:56
allah şükür kuran kurslarında öğrendim

maviş
01-09-07, 11:57
mertin dediği farklı abiler =)
neyse bu konuyuda mahfetmeyelim :slk:

o zaman karıştırmasın farklı abileri.
abla dedim ama tarikat üyesi falan demedim.

psycho
01-09-07, 18:18
abin ibiklesin seni mert :D

halaluya
01-09-07, 18:19
bencede onun yüzünden bizede laf geldi :D

Maniacdevil
01-09-07, 18:53
abin ibiklesin seni mert :D

amin ibiklesin beni:D

RüZGaR
01-09-07, 20:47
mert ulkeyı nekadar bılıosun kı o abla abıler yuzunden ulke bu halde dıosun :) bu konu hakkında cok uzun bı yazı yazardımda konu dısına cıkmasın farkındamısın mert hep tetıkleyıcı mesajlar atıosun sonrada yazılan cewapları okuyup sılıosun neyse

bende cok sukur okumayı bılıyorum ne mutlu okuyanlara ne mutlu onu ogretenlere ne mutlu ogrenenlere ne mutlu onu ogretmeye emek werenlere

Maniacdevil
01-09-07, 20:56
Tamam bundan sonra 1 tane bile msj silersem...
Ülkeyi ne kdr bildiğimi bilemezsin asla.Akıl yaşta değil baştadır!
Ayrıca çok şükür okumayı bilmiyorum.Çok şükür ki arapça bilmiyorum.

El_Lobo
01-09-07, 21:07
okumayı biliyorum... ALLAH nasip ederse Türkçe mealini okuyacam inşallah bigün hayırlısıyla... aslında başlıkta biraz saçma olmuş... Kuran_ı Kerim arapça indirilmiştir ama, arapça Kuran_ı Kerim değildir... o yüzden Türkçe okuduğum zamanda Kuran_ı Kerim'i okumuş olmuyormuyum?... yanlış anlamayın, sadece sormak amaçlı yazdım...

moonfighter
01-09-07, 21:11
çok şükür ki bende okumayı biliyorum.....allah herkese nasip etsin....

RüZGaR
01-09-07, 21:11
turkce okurkende elbette okumus olursun kardesım de arapca okursan daha fazıletlı olur.cunku arapca harflerın her harekesı her harf cıkarması turkce olarak farklı anlamlar tasır yanı o yuzden arapcada her harf we her hareke nın hakkını wermek hakkını wermeye ugrasabılmek cok daha guzeldır yanı turkce okurken o zaman bazı harflerın bazı harekelerın tam anlamını weremeyız dıe dusunuyorum... saygı ve sevgılerımle kardesım

lastexile
02-09-07, 13:03
Eh üstad sayılmayız ama çok şükür biliyoz.

•[уаŁиız мєŁєκ]•
02-09-07, 13:22
biliyorummm tabikidee

yarasa
21-09-07, 00:38
çok şükür bende biliyorum

lastexile
22-09-07, 09:45
hepimize aferim.

Kelebek
22-09-07, 13:06
Arapça bir dildir.Peygamber efendimizin mensubu olduğu kureyş kabilesinin lehçesi arap dilinden bir lehçedir.bu sebeple Kuran-ı Kerim o lisanla yani arapça ile ve kureyş lehçesine göre inmiştir.Arapçada "hareke" denilen işaretler yoktur,bu işaretler islamiyetin yayılması ve Kuran-ı Kerimin diğer memleketlere gitmesiyle farklı lehçelerle okunmaya başladı.lehçe farkları nedeniyle Kuran-ı Kerimin yanlış anlaşılması sorunu ortaya çıkınca Eshab-ı Kiram zamanında noktalamalar ve aha sonra da "hareke" denilen işaretler kullanılmaya başlandı ve hala kullanılır ancak arapça harekesizdir.sadece kuranı kerimde hareke kullanılır.

okumaya gelince,arapça öğrenmek her müslümana farzdır.en azından namaz kılacak kadar (namaz surelerini yada en azından fatiha ile bir kaç sure) öğrenmek farzdır.türkçe ibadet yapılmaz,Kuran-ı Kerim i latin harflerle okuyan hata yapar,anlam değişebileceğinden namazda falan yanlış okursa namaz sahih olmaz.bir hakim yanlış okumaktan dolayı idam kararı verse normal olur mu? elbette olmaz öyleyse din gibi ibadet gibi ince mevzularda daha hassas ve titiz olmak gerekir.

Kuran-ı Kerim Peygamber efendimize inmiştir,Cebrail A.S ona ayetlerin manalarını bildirmiştir.buna rağmen Peygamber efendimize bile manası bildirilmeyen ayetler mevcuttur.o yüzden kimse çıkıp Kuran-ı Kerim meali yazamaz,mealini okumak da sahih olmaz.sadece merakını gidermiş olur.ancak o mealden anlam çıkarmaya kalkarsa mazallah imanı bile gider,unutmamalıdır ki 73 fırkanın 72 si Kuran-ı Kerime yanlış mana verdikleri için itikaları bozuldu ve cehennemlik oldular.Kurtulan 1 fırka ise Ehli sünnet ve'l cemaat denilen, "Sünnilik" diye bilinen Peygamber efendimizin,onun eshabının ve müctehid alimlerin icmasına göre itikadını düzelten iman ve ibadet esaslarını bunlara göre belirleyen fırka dır.

ilim öğrenmek müslüman erkek kadın herkese farzdır,buna rağmen Kuran-ı Kerim okumak farz değildir.Demekki Kura-ı Kerimden ilim öğrenilmez.Onu okumak ibadettir,büyük sevaptır ahırette faydaları çoktur.Buu düşünen insan zaten arapçayı seve seve öğrenir.ama kenarından köşesinden tatin olmak için okuyayım derse bi insan ayda yılda açar meal okur.

sonuçta Arapça öğrenmek insanın dini için ibadeti için ahıreti için faydalıdır.bilenle bilmeyen hiç bir olur mu?elbette olmaz.bilmeyenler öğrenmedikleriyle övünmesin çünkü bir farzı terketmekle övünmek apaçık küfür olur.biz bildiğimizi söylemekle mükellefiz,bilzdiğimizi saklamadık,gerisi okuyana kalmış.her koyun kendi bacağından asılır...vesselam. (Aleyhissalatu ve's selam)

sErPiL
22-09-07, 13:13
evet allaha şükürki biliyorum yalnız konuyu çok güzel saptırmışsın helal olsun yaniii.....

HeartLess
27-09-07, 12:46
ewt cok sukur biliyorumm..

neşe
28-09-07, 09:58
Allah'a şükürler olsun ki bende bilenlerdenim.

zehracan
28-09-07, 14:51
onu biLene ne mutLu onu öğrenmek isyteyenede;biLE biLe de biLemiyorum diyenede ne kadar acı..

hamdoLsun ki bİliyorum.. şuda var inşaLLah kuran ameL edenLErden yada en azından gayret edenLErden oluruz..

halaluya
28-09-07, 15:20
zehra bana kuranı öğretsene:melek:

MaI\IYaK
28-09-07, 15:52
Allah'a şükür bende biliyorum... Rabbim Öğretenlerden ve emeği geçenlerden razı olsun inş.

RüZGaR
28-09-07, 16:39
fatıh yeterkı ogrenmek ıste :) sana ogreten bol olur :)

Geniouss
28-09-07, 16:43
Konu amaç dışına sapıyor yine ve gereksiz yerlere çekiliyor.. Insanların inanışlarına ve düşüncelerine saygı duyulması ne zaman olacak merak ediyorum. Bazı konular vardır geyik yapılmaz ve tartışılmaz.. Din konusuda bu şekildedir..

Konu kapatılmıştır...