Orijinalini görmek için tıklayınız : Karabasan Gerçeği bir gencin yaşadıkları
Uyandiginiz halde yataktan kalkamamaniz, bir guc tarafindan hareketlerinizin engellenmesi, kipirdayamamaniz yada konusamamaniz, bagirmaya calistiginiz halde sesinizin tum cabalamalariniza ragmen cikmamasi, bu sure zarfinda cesitli sesler ve halusunasyonlar gormeniz yani, halk arasinda Karabasan diye tabir edilen olay.
19 yasindaydim. O zamana kadar karabasanin ne adini ne sanini duymustum. Ilk yillar sesli ve goruntulu yogun bir sekilde yasadim. Ailecek panik icerisindeydik. Caresizlikten herkezin verdigi akli uygulamaya koyulduk.Bu arada cok komik olaylar da yasadim. Dortyol agizlarina sekerli sular doktum, yatagimin altinda kuranla uyudum o olmadi bicakla uyudum o olmadi makasla uyudum o da olmadi hocaya gittik bana muska yazdi. O olaydan sonra yogunluk azaldiysa da tam olarak kesilmedi.Cahil insanlar da degiliz ama nedense o zamanlar hic aklimiza bir psikologa danismak gelmedi . Cunku birazdan anlatacagim seyler cok mistik doga ustu olaylardi.
Her olay sonrasinda yataga oturup '' Neden Ben?'' diye aglardim. Ne yapmistim acaba.Neden boyle korkunc olaylar beni bulmustu.Bu konuyu her ne kadar arastirdiysam da bir sonuca ulasamamistim. Gorduklerim ruya miydi acaba? Kendimi cok tahlil ettim .Her defasinda gozlerim acik bulundugum mekani cok iyi gorebiliyordum. Fakat bir turlu ne hareket ediyor ne de bagirabiliyordum.Hadi hareket edip bagiramiyorum tamam ama o anda duydugum sesler ya da gordugum goruntuler beni zivanadan cikariyordu . Yasadiklarimi arkadaslarima anlattigimda pek inanan olmadi.Benim gibi karabasanlar tarafindan basilanina da rastlayamamistim. Bulundugum mekani degistirirsem belki yarari olur deyip yurtdisina ciktim olmadi evlendim yine olmadi. Dindar bir teyzemize bu konuyu anlattim. Teyze bana Kuran dan bazi ayetler okudu. O gunden sonra olaylar kesildi.Arasira yine bu olayi yasasamda eskisi gibi degil artik..
Basimdan gecenleri bir internet sitesinde 4-5 satirla ozetledim.Bu konuda yuzlerce mesaj aldim.Bir kismi cinlerle ilintili oldugunu soylerken, diger kismi beyinsel fonksiyonlarla iniltili oldugundan bahsettiler. Buyuk cogunluk ise basindan bu tarz olaylar gecen insanlardan aldigim mesajlardi. Hepsi de benden bu konuda yardim istiyordu. Hal boyle olunca kayitsiz kalamadim ve bu siteyi yapmaya karar verdim.Benim yasadiklarim korkunctu hic bir yerde cevap bulamamistim daha da kotusu bu olayin yalnizca benim basima geldigini saniyordum.Ama simdi biliyorum ki bu olayi bir cok insan yasiyor .Turkiye'de bu konuyla ilgili ne bilimsel ne de dinsel bir bulguya rastlayamadim. Tahmin edersinizki bu olay yalnizca Turk insanin basina gelmiyor. Amerika'da bu olaya SLEEP PARALAYSIS adi verilmis.
Bir grup insan bu olayin cinler tarafindan yapildigini, diger bir grupsa bu konunun beyinle ilgili olup adinin uyku felci oldugunu savundular.Ben her iki grubun da aciklamalarina yer verecegim. Bu konuda bilgisi olanlarin bilgilerini bizimle paylasmalarini da isteyecegim.Ayrica basinizdan gecen deneyimlerinizi de bana yazabilirsiniz.Yalniz bildigimiz bir sey var ki her ne ise, Dunyanin her yerinde bu olayi insanlar yasiyorlar. Eger bu olaylar surekli basiniza geliyor ise benim size tavsiyem hastahanelerin neurology klinigine gidip bir beyin filmi cektirmeniz. Hepinize karabasansiz GeceLer dilerim.
alıntı
bende aynı şeyleri yaşadım...psikoloğa gittim ve şimdi Allah'ıma binlerce şükür çok iyiyim...gerçekten çok kötü bişey Allah kimseye göstermesin diyorum...gerçekten deli oldum sanmıştım :(:(
din öğretmenimize dersi kaynatmak için öylesine sordum karabasan varmı diye verdiği cevap bunlar hurafe çocuk oyunu saçmalık gibi sert bir tepki aldım ve bende aynen katılıyorum.her şeye inanmayın halisinasyon denilen bişey var yani
din öğretmenimize dersi kaynatmak için öylesine sordum karabasan varmı diye verdiği cevap bunlar hurafe çocuk oyunu saçmalık gibi sert bir tepki aldım ve bende aynen katılıyorum.her şeye inanmayın halisinasyon denilen bişey var yani
senin din öğretmenin eğer cidden bu lafı dediyse "karabasan yok, hurafe" şimdi içimden bişeyler söylüyorum umarım kulakları çınlar. Bir de gençlere din öğretecek o adam.. ilk kendi öğrenmeli...:bunelaaa:
Benimde başımdan böyle şeyler çok geçti :( halada kurtulmuş sayılmam!!! yaşadığı şeyleri çok iyi düşünebiliyorum gerçekten çok kötü bişey allah kimsenin başına vermesin!!!
allah kimsenin basına getirmesin diyorum baska bir şey demiyorum
Çok şükür başıma hiç böyle birşey gelmedi.Allah kimseye de vermesin.
yaw ben merak ediyorum... bu karabasan Kur'an da geçiyormu?... bana bir kere oldu ve ertesi günü Beyaz'ın programı var ntv de orda bu konu konuşuluyodu... profesörün teki bilimsel ve inandırıcı bir şekilde ne olduğunu anlattı... sorumu cevaplarsanız sevinirim... şimdiden teşekkürler...
alalhıma binlercekez şükürler olsun başıma hiç öyle şeyler gelemdi işallah bunda sonrada gelmez
gece gece nerden buldum bu konuyu yaa..
walla şükür başıma öyle bişi gelmedii...
Tabiki Karabasan diye birsey var.Bikeresinde annem bana hamileyken anneme gelmis,bunlar herhalde genelde hep hamile kadinlara ve yeni dogmus bebeklerede geliomuslar.Neyse anneme gelmis,annem onu rüyasinda halamin iki oglu olarak görmüs,yani o ikisi yürüye yürüye yaklasmislar anneme sonra birden üstüne cökmüsler.annem kimildamaya calismis olmamis,babamda yaninda uyanikmis,inlemesini duyunca uyandirmis,annem babamin üzerine oturdugunu sanmis ona kizmis,sonra anlamis karabasandi bu demis annem bizim köyde cok oluyordu herkeze demis,babamsa git sursan olurmu öyle sey sacmalik demis,iste o gece babamada ayni sekil gelmis,o günden begri babam ismini bile duymak istemior
Hatta annemin köyünde önceden bi kadin varmis,kadinda affedersiniz inanmicaksiniz belki ama kuyruk varmis resmen.köylüler rüyalarinda hep onu görüyomuslar karabasanlik yaparken.
MaKfAlİcEtAğErİ
22-08-07, 10:43
var kardeşlerim var
nalesef bir karabasan gerçeği var...
yaşayanlar çok...
yaşamayanlara allah yaşatmasın
sahte_prenses
23-12-07, 19:13
yha korkunc bişey allaha şükürler olsun hiç yasamadım yasamakda istemiyorum evt karabsan var benimde arkadaslarımın basına geldi:(
karabasan denır ewet:) oldugu zaman Kuran-ı Kerim den sure okudugunuz anda sızden uzaklasacakdır...
Allaha şükür henüz öle bişi yaşamadm ama yaşayanlar var anlatıolar ürküorum doğrusu... :s
urkmene gerek yok aslında kardesım. dedıgım gıbı sure okuman yeterlı bıldıgın bı sure yı oku eger olursa .tanıdıklarına da solersın :)
bu yaşıma kadar başıma hiç böyle bişey gelmemişti... bu sene 2-3 ay arayla 2 defa oldu... 1. sinde Besmele çeker çekmez uyandım... 2. sinde bildiğim bütün duaları okudum hiç bişey olmadı... şu var bide 2 defa oldu, 2 sinde de ne bi karartı ne başka bişey gördüm, nede üzerime oturan biri... 1. sinde çok korkmuştum... 2. sinde sallamadım bile... uyandım bi daha kafamı koydum yastığa 2 dakikada uyudum... bunun bilimsel açıklamasıda var... uyurken vücudu felç eden bir nokta var beyinde... bazen o nokta uyanmadan kişi kendisi uyanıyor... bu yüzdende hareket edemiyor vücut felç durumunda olduğu için... etrafı görüyorsunuz ama hareket edemiyorsunuz... aslında siz uyanıksınız ama o nokta hala uyuyor...
karabasn olan birşey ben yaşamadım çok şükür
ben uyumazdan önce hep dua okuyorum annemde kuran okuyor sürekli bana ama yine aynı zaten ne zaman olucağı belli olmuyorki karabasan geldiği zaman bırak o an dua okumayı hiç bişey yapamıyon ve düşünemiyorsun nefesin bile kesiliyor:agla:
:) baq kardesım :) o an ewet konusamıyorsun vucudun bı cesıt kıtlenıo ama bılıncın yerınde oluo herkesı duyuo ama konusamıo we yatakdan kalkamıosun. ama o bılınc altında ıstedıgın bı sure en basıt ınden okunusu en kolay olanından ıhlas yada bı fatih a suresı okuman bıle yeterlı olacakdır. hıc bır acılan eller karsılıksız kalmaz cunku.bazen dualarımız kabul olmadı dıe yakınırız ama sunu ben dahıl cogu kısı unutuyor kı dua nın kabul olmaması bazen enbuyuk dua olabılır :)
sahte bi karabasan gönderiym sana ha ne dersin?:D
bu tarz şeyleri bende yaşadım zamanında.hep annem olarak görüyordum ve annem beni öldürmeye çalışıyordu.annemi evde istemiyordum.kendime geldiğimde evden gitmesi için baskı yapıyordum anneme.o dereceye gelmişti yani bu olaylar.besmele bile çekemiyordum o sırada.psikoloğa gittim ve bana bunun uyku felci olduğunu söledi.yani siz uykudan kalkıyorsunuz fakat beyin o sırada uykuda oluyor.bunu sonucundada aslında bir rüyayı gerçek sanıyoruz.Allah kimseye yaşatmasın.
badnemesis
19-01-08, 08:25
1 yıldır Karabasan problemim var, inanın sizin bildiklerinizden çok fazla şey biliyorum.
Karabasan bir cin değildir,
Karabasan bir canlı bile değildir,
Karabasan sadece müslümanlara olmaz,
Karabasan dua okuyunca geçmez,
Karabasan bir uyku halidir. Bildiğiniz gibi bilim adamları için uyku hala bir gizemdir faka yapılan araştırmalar da görülmüştür ki, Karabasan diye tasvir edilen şey tamamiyle bir uyku felcidir.
Uykuda neden felç oluruz ?
Eğer uykumuzda felç olmasaydık, rüya olarak gördüğümüz herşeyi gerçekte yapardık. Sonuç olarak kendimize veya çevremize zarar verebilirdik.
Neden her zaman farkında olmuyoruz ?
Uykunun çeşitli REM dönemleri vardır. Belirli bir REM döneminde vücut felç olur bu sizin rüya görmeye başladığınız ve çevre ile iletişimizin kesildiği anda gerçekleşir farkında olamazsınız.
Fakat bazen, REM dönemi çabuk biter ve daha felç vücudunuzdan gitmeden bunun farkına varırsanız. İnsanın doğası gereği herşeye bir anlam yüklemeye musait bir zihin yapısı olduğu için olduğunuz durumu üstünüze biri oturduğu için kapırdıyamıyor olarak görürsünüz. Ayrıca duyduğunuz sesler felç durumundan çıkmakta olduğunuz için duyduğunuzu sandığınız şeylerdir.
Bazı insanlarda bu bir hastalık derecesindedir ve farkındalığı artmış kişilerde sık sık olabilmektedir.
Müslümanlar bu olayı KARABASAN olarak
Amerikalılar , uzaylıların kaçırdığını,
Japonlar ise Fenerli Cadı'nın üstlerine oturduğunu görürler.
Lütfen olayları saptırmayın, doğruları bilin. böyle bir durumda asla korkmayın. 1 dakika bile sürmeyecektir ^^
Şimdi kendi olayımı anlatayım belki daha açıklık kazanır herşey.
1 yıl kadar önce ilk kez karabasan olduğumda, bir varlığın üstüme atladığını ve beni boğmaya çalıştığını hissettim. Kulaklarım feci çınlamalar vardı. Sonra dua okdum ve geçti.
Olayları aylarca araştırdım bu sırada olmaya devam ediyordu. Bilimsel yönünü öğrendim. Ve şimdi üstüme biri atlamıyor. Sadece uyanamıyor ve kıpırdayamıyorum. Dua okumasam bile 1 dakika sonra geçiyor. ( dua okuma süresi yaklasik 1 dakikadır )
Yani şu ki kimsenin sizi kandırmasına izin vermeyin.
Admin arkadaş ; "Karabasan hurafedir" diyen DİN öğretmenine,
- bu nasıl öğretmen demiş ?
Bu eli öpülesi bir öğretmendir, din'i hurafeleştirmek isteyenlerin önünde duran bir öğretmendir. Din'in bir toplum ahlakı kuralları bütünü olduğunu bilen bir öğretmendir. Din'in insanları korkutmak için kullanılmasına izin vermeyen bir öğretmendir.
karabasan bir canlıdır ve karşına kardeşin olarak bile çıkabiliyor. en son bi kaç gün önce yaşadım bu olayı. etkisinden zor kurtuldum hatırlamak biLe istemiyorum. eLinden kurtuLmak istedikçe daha çok boğazını sıkıyor ve dua etmek o an akLıma geLmese öLürdüm sanırım. ßerbat ßir durum yani ALLAH kimseye vermesin. kaç gün boğaz ağrısı çektim.
dua okuyunca geçer ve nasıL başından gideceğini şaşırır. detayLı ve ayrıntıLı anLatmak istemiyorum. daha doğrusu hatırLamak istemiyorum.
Ben bu konuda Cahil Kalmayi yeglerim ustune ne kadar dusersen o kadar gerceklesebilecegi kanisindayim ...
hepinize tek tek geçmiş olsun.
badnemesis
20-01-08, 10:00
Din bilim ve ilim öğrenmeyi öğütler , öğrenmeyi rededenler ise olayları kılıfına uydurup insanları DİN'den korkutmaya devam edecektir.
Karabasan denilen şey çok sık tekrarlanıyorsa DOKTOR'a gidilmedir. Bu bir hastalıktır.
Güzel dinimizi saptırmayalım, foruma daha çok mesaj atılsın diye insanları korkutmaya kimsenin hakkı yok.
1 yıldır Karabasan problemim var, inanın sizin bildiklerinizden çok fazla şey biliyorum.
Karabasan bir cin değildir,
Karabasan sadece müslümanlara olmaz,
Karabasan bir uyku halidir. Bildiğiniz gibi bilim adamları için uyku hala bir gizemdir faka yapılan araştırmalar da görülmüştür ki, Karabasan diye tasvir edilen şey tamamiyle bir uyku felcidir.
Uykuda neden felç oluruz ?
Eğer uykumuzda felç olmasaydık, rüya olarak gördüğümüz herşeyi gerçekte yapardık. Sonuç olarak kendimize veya çevremize zarar verebilirdik.
Neden her zaman farkında olmuyoruz ?
Uykunun çeşitli REM dönemleri vardır. Belirli bir REM döneminde vücut felç olur bu sizin rüya görmeye başladığınız ve çevre ile iletişimizin kesildiği anda gerçekleşir farkında olamazsınız.
Fakat bazen, REM dönemi çabuk biter ve daha felç vücudunuzdan gitmeden bunun farkına varırsanız. İnsanın doğası gereği herşeye bir anlam yüklemeye musait bir zihin yapısı olduğu için olduğunuz durumu üstünüze biri oturduğu için kapırdıyamıyor olarak görürsünüz. Ayrıca duyduğunuz sesler felç durumundan çıkmakta olduğunuz için duyduğunuzu sandığınız şeylerdir.
Bazı insanlarda bu bir hastalık derecesindedir ve farkındalığı artmış kişilerde sık sık olabilmektedir.
Müslümanlar bu olayı KARABASAN olarak
Amerikalılar , uzaylıların kaçırdığını,
Japonlar ise Fenerli Cadı'nın üstlerine oturduğunu görürler.
Lütfen olayları saptırmayın, doğruları bilin. böyle bir durumda asla korkmayın. 1 dakika bile sürmeyecektir ^^
Şimdi kendi olayımı anlatayım belki daha açıklık kazanır herşey.
1 yıl kadar önce ilk kez karabasan olduğumda, bir varlığın üstüme atladığını ve beni boğmaya çalıştığını hissettim. Kulaklarım feci çınlamalar vardı. Sonra dua okdum ve geçti.
Olayları aylarca araştırdım bu sırada olmaya devam ediyordu. Bilimsel yönünü öğrendim. Ve şimdi üstüme biri atlamıyor. Sadece uyanamıyor ve kıpırdayamıyorum. Dua okumasam bile 1 dakika sonra geçiyor. ( dua okuma süresi yaklasik 1 dakikadır )
Yani şu ki kimsenin sizi kandırmasına izin vermeyin.
Admin arkadaş ; "Karabasan hurafedir" diyen DİN öğretmenine,
- bu nasıl öğretmen demiş ?
Bu eli öpülesi bir öğretmendir, din'i hurafeleştirmek isteyenlerin önünde duran bir öğretmendir. Din'in bir toplum ahlakı kuralları bütünü olduğunu bilen bir öğretmendir. Din'in insanları korkutmak için kullanılmasına izin vermeyen bir öğretmendir.
güzel bilgiler saol
banada oldu 2 sene önce ama öneml deildi o kadar sadece sesim çıkmıodu ve kıpırdayamıodm bağırıodm duyuramıodm kendimi...
yaw arkadaşım karabasan die bişi yoktur! bu bilimsel olarak uyku felcidir. hiç araştımadın mı al sana bi siteden alıntı(zaten geneli bole yazıo bu bilimsel bir şey):
Karabasan Nedir?
Uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz.
Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz.
Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.
inanmam buna. bu bilimsel, vücutla ilgili bişey. kaalanı biz insanların uydurduğu şeyler. aynısını bende yaşadım . hatta bi yüz gördüm korkunç bir yüz ama inanmıyorum. hanisünasyonda olabilir bu. veyada uyandığınızı sanarsınız ama daha uyanmamışsınızdır. bu böyle birşey. ama gerçekten çok korkunç. ama sonradan fazla korkmuosunuz. hem zaten sizi bir alıntı daha eğer hadi gerçek olsun okuyun aşağıyı:
Bu olaya karabasan veya kıllı yaratık deniliyor. Bu olayın aslı vardır. Ancak tehlikeli bir tarafı yoktur. Bazı cinlerin manyetik yönü ağır basan bazı insanlara değişik şekillerde görünmesidir. Cinler bünyesi hassas ve manyetik özellik taşıyanlar ile irtibat kurabilirler. Aynı yerde sadece bir kişi fark eder diğerleri anlayamayabilir. Demek ki manyetik bir durumunuz söz konusu. Tehlikeli bir durum yoktur
ilk yazdığım bilimsel yönüydü. buda sizin bildiğiniz kadarı. ayrıca karabasan kur'an da geçiosa bana hangi sure ve ayet oldugunu solemenizi istiyorum. ama burda doğru olanın bilimsel cevap olduğunu düşünüyorum. tek anlam veremediğim şey o korkunç surat kalan herşeyi bilimsel. bazenleri birden çok oluo burüya yada her neyse. bende bu brden fazla oldu. en az 4 kere. ilk olduğunda yatağa bile yatmaya niyetim yoktu artık. ama korkmaya gerek yok. zararıda yokmuş zaten. ayrıca insanların tek Allah 'tan korkması gerek kalanı hikaye. ama bu olay her zaman olmaz. işte bu karabasan die ayrı bişey çıkarılması bu uyku felcinin her zaman olmayışıdır. insanlar bu yüzden karabasan die olmayan bir varlığa inanmışlardır. bu yüzden olmayan bir varlıktan korkmayın. öldürse sanki nolcak, sonunda nasıl olsa bütün insanlar öcek. ha genç ha yaşlı...
size ben ilk rüyamı anlatayım bide. en başta bir sınıf arkadaşımı gördüm. sonra birden her yer karardı ve kardeşimin yatağında yattığımı gördüm. hareket edemiodum. kolumu kaldırmaya kalktıkca bana uygulanan güç artıodu. sonra bi daha etraf karardı. kendi yatağımda buldum kendimi ve iğrenç suratlı bir yaratık beni yatağın içine sokacak bir kuwwetle bastırıodu. o an besmele çektim ama ilk çekişimde uyanamadım. 3 kez çektim. bunun anlamı o uyku felci ile karışmış bir rüya idi.
2. görüşümde ise her taraf bembeyazdı ve bir merdiven vardı. ordan sevdiğim kız indi ve ona bakarken yüzü birden değişti ve dağıldı. sonra bu sefer yüzünü göremediğim birşey beni yine yere bastırmaya başladı. ama bu gibi rüyalar 1. etkisinden kaynaklanan kabuslardır. o yüzden yaşarsanız veya yaşadıysanız fazla kafaya takmayın. eğer takıosanız yatmadan önce ayetel-kürsi okuyun yeter
bu tarz konuların bir bilimsel bir dinsel açıklaması vardır, herkes inanacağı şey konusunda özgürdür.
ayrıca NİRVANA kardeş demiş çok eci çınlamalar oluyor die. o gerçekten oluyor. ama bunu cinlerle bağlamay gerek yok
bu bilimsel birşey din ile alakası olsaydı besmele ile anıda geçerdi. bunu besmele çekince anında gidio diyenler yalan söylüolar. bide bi soylenti var karabasan ışıktan çok korkar başka ve karanlık başka odalara kaçar. hayatta inanmayın. ayrıca bu bide kabustur. siz dinlediklerinizden dolayı farkında olmadan etkilenmişsinizdir o yüzden eğer geliosa bu rüya ve her neyse devamı geliodur
Uyandiginiz halde yataktan kalkamamaniz, bir guc tarafindan hareketlerinizin engellenmesi, kipirdayamamaniz yada konusamamaniz, bagirmaya calistiginiz halde sesinizin tum cabalamalariniza ragmen cikmamasi, bu sure zarfinda cesitli sesler ve halusunasyonlar gormeniz yani, halk arasinda Karabasan diye tabir edilen olay.
19 yasindaydim. O zamana kadar karabasanin ne adini ne sanini duymustum. Ilk yillar sesli ve goruntulu yogun bir sekilde yasadim. Ailecek panik icerisindeydik. Caresizlikten herkezin verdigi akli uygulamaya koyulduk.Bu arada cok komik olaylar da yasadim. Dortyol agizlarina sekerli sular doktum, yatagimin altinda kuranla uyudum o olmadi bicakla uyudum o olmadi makasla uyudum o da olmadi hocaya gittik bana muska yazdi. O olaydan sonra yogunluk azaldiysa da tam olarak kesilmedi.Cahil insanlar da degiliz ama nedense o zamanlar hic aklimiza bir psikologa danismak gelmedi . Cunku birazdan anlatacagim seyler cok mistik doga ustu olaylardi.
Her olay sonrasinda yataga oturup '' Neden Ben?'' diye aglardim. Ne yapmistim acaba.Neden boyle korkunc olaylar beni bulmustu.Bu konuyu her ne kadar arastirdiysam da bir sonuca ulasamamistim. Gorduklerim ruya miydi acaba? Kendimi cok tahlil ettim .Her defasinda gozlerim acik bulundugum mekani cok iyi gorebiliyordum. Fakat bir turlu ne hareket ediyor ne de bagirabiliyordum.Hadi hareket edip bagiramiyorum tamam ama o anda duydugum sesler ya da gordugum goruntuler beni zivanadan cikariyordu . Yasadiklarimi arkadaslarima anlattigimda pek inanan olmadi.Benim gibi karabasanlar tarafindan basilanina da rastlayamamistim. Bulundugum mekani degistirirsem belki yarari olur deyip yurtdisina ciktim olmadi evlendim yine olmadi. Dindar bir teyzemize bu konuyu anlattim. Teyze bana Kuran dan bazi ayetler okudu. O gunden sonra olaylar kesildi.Arasira yine bu olayi yasasamda eskisi gibi degil artik..
Basimdan gecenleri bir internet sitesinde 4-5 satirla ozetledim.Bu konuda yuzlerce mesaj aldim.Bir kismi cinlerle ilintili oldugunu soylerken, diger kismi beyinsel fonksiyonlarla iniltili oldugundan bahsettiler. Buyuk cogunluk ise basindan bu tarz olaylar gecen insanlardan aldigim mesajlardi. Hepsi de benden bu konuda yardim istiyordu. Hal boyle olunca kayitsiz kalamadim ve bu siteyi yapmaya karar verdim.Benim yasadiklarim korkunctu hic bir yerde cevap bulamamistim daha da kotusu bu olayin yalnizca benim basima geldigini saniyordum.Ama simdi biliyorum ki bu olayi bir cok insan yasiyor .Turkiye'de bu konuyla ilgili ne bilimsel ne de dinsel bir bulguya rastlayamadim. Tahmin edersinizki bu olay yalnizca Turk insanin basina gelmiyor. Amerika'da bu olaya SLEEP PARALAYSIS adi verilmis.
Bir grup insan bu olayin cinler tarafindan yapildigini, diger bir grupsa bu konunun beyinle ilgili olup adinin uyku felci oldugunu savundular.Ben her iki grubun da aciklamalarina yer verecegim. Bu konuda bilgisi olanlarin bilgilerini bizimle paylasmalarini da isteyecegim.Ayrica basinizdan gecen deneyimlerinizi de bana yazabilirsiniz.Yalniz bildigimiz bir sey var ki her ne ise, Dunyanin her yerinde bu olayi insanlar yasiyorlar. Eger bu olaylar surekli basiniza geliyor ise benim size tavsiyem hastahanelerin neurology klinigine gidip bir beyin filmi cektirmeniz. Hepinize karabasansiz GeceLer dilerim.
alıntı
Ya bu dedigin hersey basima geldi, hala da gelmekte, 6 ay önce basladi, ama o siralar bana koyu nazar da degmis, hem uykumda bu tur seyler oluyordu, hemde uyanik oldugumda heryerimde bir agri ve anlatmasini bilmedigim seyler, cok tuaf seyler oluyordu ve ben delirdigimi dusunmeye bile baslamistim. Evde kimseyi uyutmuyordum, kendim uyuyamiyordum korkudan, kendimi öldürmeyi bile düsünmüstüm. Bir keresinde okadar delirmistim ki gece 4 te panik atak bile yasadim ve o gun sabaha kadar uykulu uykulu kuran okudugumu bilirim. Bir ara 2 hafta her gun bile oluyordu bu karabasan olayi bana. Burada bir hoca bulduk ama adam bana sarkintilik etmeye basladi daha da cok korkuttu, bu benim tam kafami bozdu. Tabi babamdan saklamak zorunda kaldim ama bidaha hoca lafi bile duymak istemedim. Sonra turkiyeden bir hoca muska yazdi bana, koyu nazar degmis sana dedi. Allaha sukur agrilarim ve o tuaf duygular muska sayesinde gecti, korkularim da gecti. Ama karabasan kaldi malesef..
Simdi olsa bile artik olduktan sonra yine dua edip yatabiliyorum. Eskiden 2 gün uyumazdim...
Bu babamda da oluyor arada, cogu insanda oluyormus, nasil gider napilir hic bilmiyorum, artik arastirmak bile istemiyorum, bunun nezaman üstüne düssem o gece oluyor. Bol bol dua edip allaha siginmaktan baska caremiz yok gibi...:kiss:
mersindelikanlısı
14-01-10, 13:06
karabasan dediğimiz şey kabus mu yoksa cin türü varlık mı bnde buna bnzer bi olay yaşadım ve hep dua ediyorum akşam yatarken üstümde bi ağırlık hissettim ne oldunu bilmiorum tabii bi gözümü açtım üstümde bişey yok ama ağırlık üstümde dua okudum o sürede ağırlık hafifledi 2.gün ise akşam 4'te kulağıma çığlk sesi geldi öle uyandım nedeni karabasanmı cinmi bu hep merak ediyoum bilginiz varsa yardım edin:oke:(ama dua okuyorum gidiyorlar bunlar nsl varlıklar merak ediorum:oke:)
biz çok çektik bu illetten adını bile anmaya korkuyorum bilime nekadar ters olsada belki yaşamasam inanmazdım...annemi çok dövdüler görünmüyordu ve gözümün önünde dayak yiyiyordu...allah birdaha yaşatmasın
Ya arkadaslar karabasan uyku felci DEGILDIR.
Bunun uyku felci olmadigini yasayan anlar, yasamayan bence bos bos konusur.
Dini, imami olmayan insanlar bunu uyku felci olarak algiliyor.
Ben dua ettikce bu karabasan oldugunda vicudumda agrilar ve daha cok baski hissediyorum,
bazen aci hissediyorum, cok sey hissediyorum ama anlatmak istemiyorum!
Bazen sanki gozumu acipta ayaklarim havada oldugunu goruyorum yada ellerim havada falan.
Butun bunlarin uyku felci ile alakasi uzaktan yakindan yoktur!!!
Lutfen sacmalamayi birakin !!!
mersindelikanlısı
14-01-10, 16:46
Ya arkadaslar karabasan uyku felci DEGILDIR
boşver bilim demiş bilim diyorsa bi bildiği vardır elbet:deli::Dbence uyku felci bizleri korkutmamak için yapılmış bilimsel bi isim:D
Ya arkadaslar karabasan uyku felci DEGILDIR.
Bunun uyku felci olmadigini yasayan anlar, yasamayan bence bos bos konusur.
Dini, imami olmayan insanlar bunu uyku felci olarak algiliyor.
Ben dua ettikce bu karabasan oldugunda vicudumda agrilar ve daha cok baski hissediyorum,
bazen aci hissediyorum, cok sey hissediyorum ama anlatmak istemiyorum!
Bazen sanki gozumu acipta ayaklarim havada oldugunu goruyorum yada ellerim havada falan.
Butun bunlarin uyku felci ile alakasi uzaktan yakindan yoktur!!!
Lutfen sacmalamayi birakin !!!
din, iman işlerine siz mi bakıyorsunuz?..
son zamanlarda benimde kabusum haline dönüşen nefesimi kesen günlerce etkisinden kurtulamadığım bir kabus çok sık yaşamasanda son 6 ay içinde yaşamış olduğum üzücü olaylar sonrası başıma bela olan şey...ben günlerce üzerime çöken o karabasan gerçeğinin etkisinden kurtulamadım nefesim kesiliyo nefes almakta zorlanıyorum bana bu sıkıntıyı yaşatana kadar nefesim kesilip canımı alana kadar devam etse üzerime çullanmaya inanın çok daha huzura kavuşacağım günlerce uyku girmedi gözüme git git die kendi kendime bağırdım söylendim ama nafile...
şuda bi gerçekki bu tarz şeyler insanların en üzüntülü acı çektiği zamanlarda olurmuş bunun içinde nas ve felak surelerini yatarken mutlaka okuyun belki bi faydası olur...
mersindelikanlısı
14-01-10, 17:15
incitanem ben yatmadan önce 3 kuluvallahi bi elham okurum nasıl yanee onlar işe yaramıyormu:s::s::s::eek:
incitanem ben yatmadan önce 3 kuluvallahi bi elham okurum nasıl yanee onlar işe yaramıyormu:s::s::s::eek:
yav delikanlı, ne güldürdün beni var ya... :D
mersindelikanlısı
14-01-10, 17:29
yav delikanlı, ne güldürdün beni var ya... :D
ne yapim ya rüyamda karabasanla uğraşamam(rüyamıydı gerçekmiydi bilmiom ya:D)en son gördüğümde bu duaları okudum bi daha hissetmedim,hissetmekte istemem yaşadığımdan biliorum o yüzden sordum önceden önlemin kimseye zararı olmaz:)
3 ihlas bi fatiha demek istedin sanırım bunlar zaten benim her zaman yaptığım şeylerr onun için söyleme gereği duymadım zaten bilen okur her gece duasını ...
özellikle o sureleri söylememin nedeni nas suresi cinler için okunan bi sure felak suresi ise ;
De ki:
Yarattığı şeylerin kötülüğünden,
Karanlık çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden
Düğümlere üfleyerek büyü yapan üfürükçülerin kötülüğünden;
Kıskanç kişinin kıskançlığının kötülüğünden
Işıyan ufkun Rabbine sığınırım.
mersindelikanlısı
14-01-10, 17:40
3 ihlas bi fatiha demek istedin sanırım bunlar zaten benim her zaman yaptığım şeylerr onun için söyleme gereği duymadım zaten bilen okur her gece duasını ...
özellikle o sureleri söylememin nedeni nas suresi cinler için okunan bi sure felak suresi ise ;
De ki:
Yarattığı şeylerin kötülüğünden,
Karanlık çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden
Düğümlere üfleyerek büyü yapan üfürükçülerin kötülüğünden;
Kıskanç kişinin kıskançlığının kötülüğünden
Işıyan ufkun Rabbine sığınırım.
evt aynn onları dedim:)teşekkürler incitanem:)
inşallah başıma böyle bir olay geşlmez :skln:
çok uzun okuyamadım :kopar:
qAnat$Izz M€leq
26-11-10, 16:24
Bnada oldu karabasan insanın karnına oturuyor ve nefesini kesiyor nefesin çıkmıyor çq korkunç bişi vede uyurken oluyor arkadaşıma olmuş çnkü :/ bismillah demeden gitmiyor gitmesinin teq çaresi gözünüzü açmanız yoksa hayatta gtmez!!
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.