Orijinalini görmek için tıklayınız : 1999 gölcük depremindeki ilginç olaylar bakmanızda fayda var
1999 Gölcük depreminden sonra ortalıkta bir sürü esrarengiz olaylar anlatılmakta.Ne kadar doğru bu söylenenler bilinmez ama hayret edilmeyecek türden de değil bu anlatılanlar...
OLAY-1 O gece bayanın birisi doğum için eşiyle beraber bir taksiyle hastahaneye gidiyorlarmış.Taksi tam Eyüp şehitliğinden geçerken doğum sancıları tutan bayan kafasını sağa sola çevirmeye başlamış.İşte tam bu sırada bayanın gözü şehitliğe ilişmiş.Bayan gördüğü manzara karşısında dona kalmış.Bütün şehitler kabirlerinden kalkmış elleri semada dua ediyorlarmış.
OLAY-2 Aynı saatlerde Eyüp Sultan Camisinin önünde taksicilik yapan bazı kişilerin anlattıklarıda insanı hayretler içerisinde bırakıyor.
-Taksinin içerisinde oturmuş müşteri bekliyordum.Gözüm birden Cami'nin duvarına ilişti.Duvarları nurdan varlıklar kaplamış tutuyorlardı.Mezarlıklarda yatanlar kalkmış hep beraber dua ediyorlardı.
OLAY-3 Enkazdan 4 gün sonra çıkan bir çocuğa su ikram etmişler.Çocuk;
-Su ve yemek ihtiyacım yok.Yaşlı bir amca bana suda yemekte verdi.
OLAY-4 Denizden çok büyük bir ateş topu yükselmiş.
OLAY-5 O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiydim.
:confused: :confused: ilginç
Diğerlerınıı bende duydum ama gokyuzu ve yıldızlara sahıt oldum gercekten elımı uzatsam tutucaktım ve zaten depremde bız balkondaydık ve gokyuzu ıkıye yarıldı ısık verdı sankı :( aklıma geldı yıne yaaa cok kotuydu...:agla:
OLAY-5 O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiydim
Bu olayı bende yaşadım..Gerçekten yıldızlar çok tuhaftı o gece....
enterasan:confused: :confused:
zeytunizade
13-11-06, 14:42
ben o olayı bire bir yasadım o cocuk golcukte bı erkek ogrencı yurdundan cıktı we dınene cok baglı bırıymıs.. yıldızlarda cok yakındı aynısı hendekte yasanan depremdede wardı.. onda bu yana fobidir yıldızları kendime yakın hissettigimde sanki deprem olcakmıs gibi we o aksam cok sıcak bi rüzgar esiyodu bilmem hatırlıonuz mu denizden cıkan guclu ısık ise doru hatta bilmem kac tonluk seka kagıt wabrikasının gemisini gölcükte bi cayıra fırlattı Yüce Rabbim bir daha yaşatmasın we son depremden önceki gölcügün hali iyi degildi Rabbim cezalandırdı!.. diye düşünüyorum!.... Katılmanızıda beklemiyorum bu kendi düşüncem ben bi gölcüklü olarak Yıkılan yerleri görürseniz Donanmanında yarısının yok oldugu gözünüze batmıştır..! wede şöle bi durum war o gece donanmada eglence yapılıomus:S we cesetler entresan sekilde cıkmıs:S bunlar tamamıyla kulaktan duydugum seyler kesinligi kanıtlanmamıs...İnanmak zorunda degilsiniz:S...Dua edin we saglam yapılasın!...Unutmayın ki deprem DEGİL.. binalar ÖLDÜRÜR...!! saygılar:)
OLAY-5 O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiydim.
hala o gece yıldızların nie okadar çok olduğunu çözemedim..çok ilginçti.
çok ilginç 5.olaya bende şahit oldum
Ben Bir Depremzede olarak bu olayı bizzat yaşadım.. ama konu başlığı bence Gölcük için anılmamalı.. olay Tümü ile Marmara Bölgesine ithaf edildi. bende yalova'da o günü çok acı bir şekilde yaşadım.. benim anlatmak istediğim ilginç olayda şöyle.. depremden yaklaşık olarak 1 hafta kadar önce idi.. o zamanlar hava o kadar bunaltıcıydıki denize girmemek elde değildi.. yine her sene gittiğimiz gibi arkadaşın yazlığına gittik. sıcaktan bunaldığımız için hemen iskeleye giderek yüzmeye başladık.. ama o zamana kadar hiç görmediğimiz bir şekilde büyükçe dalgalar oluşmaya başladı.. öyle ki dalgalr daha önce iskelenin balkon diyeceğimiz yerine kadar gelmezken o gün dalgalar öyle buyudu ki bırakın merdiveni iskelenin üstüne öyle bir çıktı ki iskelede ne var ne yok herşeyi sildi süpürdü.. o anda iskelede terlik, havlu vs. vs. ne varsa hepsi artık dalgalar sayesinde suya girmişti. iskelede yüzen küçük çocuklar olduğundan büyük tehlikeler atlatılmıştı.. dalgalar emniyet duvarından çıkarak güneşlenen insanların bulunduğu yere kadar girdi.. neredeyse şezlonglar bile suya girecekti..
...ve deprem günü hava o kadar sıcak o kadar bunaltılı ve o kadar kasvetliydi ki inanın sanki birşey olacağı belliydi..
Rabbim geride kalanlarımıza sabır versin..
Darkblue&blue
16-02-07, 18:11
evet arkadaşlar o yıllar istanbuldaydım ama bu ilginç olayları yaşamadım sadece sallandık:((
Allah(c.c.) bizi bütün doğal efetlerden korusun..
sahte_prenses
20-01-08, 19:46
cok kötü yha etkilendim valla :( allah kimseye yasatmasın:agla:
bende bursada çok ciddi bi şekilde yaşadm olayı don atlet dışarı çıktm babam kucağına almıştı beni ama kapıya kadar zor götürdü sallanmaktan hele o merdivenlerden iniş yokmu....
yerleri görürseniz Donanmanında yarısının yok oldugu gözünüze batmıştır..! wede şöle bi durum war o gece donanmada eglence yapılıomus:S we cesetler entresan sekilde cıkmıs:S deprem DEGİL.. binalar :)
yazdiklarin guzelde canim arkadasim bi kac serefsizin kansizin uydurdugu su laflri keske buraya tasimasaydin o DONANMA BUYUK TURK DONANMASIDIR PREVEZE GALIBI GAVURA DENIZI DAR EDEN DONANMADIR BEN DE SIZE ORDA GOREV YAPMIS BIR SUBAYIMIZIN BIR BAYRAM SOHBETINDE ANLATTIKLARINDN ORNEK VEREYIM DEDI KI BIZIM HER GEMIMIZIN EN YUKSEK YERINE KURAN I KERIM KONULUR ABD YE GEMI TESLIM ALMAYA GITTIGIMIZDE VEYA KENDI TERSANEMIZDE YAPILAN GEMILERIMIZ KURAN I KERIM KONULMADAN ASLA DENIZE ACILMAZ
MaKfAlİcEtAğErİ
24-03-08, 18:36
hemen herkes depremden birşeyler çıkarmış Allah tekrarını nasip etmez inşallah.
ben yaşamadım Mardinde vatani görevimi yapıyordum
ama sizle birşey paylaşayım
hasan dediya şerefli Türk ordusu,ona şüphemız yok hasan ama
bazıları şerefli değil.ben o an askerdim neler yaşadık anlatsam oturup ağlardın.ailem ablama istanbula gitmişti,çaresizlik ne demek bilirmisin hasan.tv izlemekte yasaklandı.kaç gün hiç kimseden haber almadan yaşamak nasıl birşey bilirmisin.
ha bide Kuranı Kerimi en üst yere koymak değildir marifet,
marifet iki eline alıp onu ihlasla okumaktır
hepimizin evinde en üst köşesinde duruyor kaçımız indirip okuyoruz
ıbo gemının ustunemı tırmansınlar tobe tobe orada soyledıgım baska bısey benım anladın gercı sende onu .. yok komutanlar domuz olmus bılmem ne ben bunu dıyenlere serefsız dedım yoksa he askrerıyede yokmudur ınsanın oldugu her yerde pıslık var ....
dengesiz_rocker
07-04-08, 20:16
dıerlerını bılemem ama yıldıslar gerceqtende usansam tutacaqmısım gıbıydıler bende yasadım dogru
Çok ilginç gerçekten.:(
Ben o zamanlarda ordu'daydım deprem bende geçici hafıza kaybına neden olmuşu.Allahım daha kötülerinden bizleri korusun.
ben o olayı bire bir yasadım o cocuk golcukte bı erkek ogrencı yurdundan cıktı we dınene cok baglı bırıymıs.. yıldızlarda cok yakındı aynısı hendekte yasanan depremdede wardı.. onda bu yana fobidir yıldızları kendime yakın hissettigimde sanki deprem olcakmıs gibi we o aksam cok sıcak bi rüzgar esiyodu bilmem hatırlıonuz mu denizden cıkan guclu ısık ise doru hatta bilmem kac tonluk seka kagıt wabrikasının gemisini gölcükte bi cayıra fırlattı Yüce Rabbim bir daha yaşatmasın we son depremden önceki gölcügün hali iyi degildi Rabbim cezalandırdı!.. diye düşünüyorum!.... Katılmanızıda beklemiyorum bu kendi düşüncem ben bi gölcüklü olarak Yıkılan yerleri görürseniz Donanmanında yarısının yok oldugu gözünüze batmıştır..! wede şöle bi durum war o gece donanmada eglence yapılıomus:S we cesetler entresan sekilde cıkmıs:S bunlar tamamıyla kulaktan duydugum seyler kesinligi kanıtlanmamıs...İnanmak zorunda degilsiniz:S...Dua edin we saglam yapılasın!...Unutmayın ki deprem DEGİL.. binalar ÖLDÜRÜR...!! saygılar:)
Bana bak birader.. öncelikle şu miş'li muş'lu ekleri bırakta konuş.kulakdan dolma laflarla ötme..
Sen gölcüklü değilsin ve benle hiç karşılaşmadın sanırım. doğma büyüme gölcükteyim. "gölcüğün hali iyi değilmiş de bu yüzden olmuşmuş".. ben o depremde ailemden 3 can verdim. Ölenlere dinsiz diyenin dininden şüphe ederim. bahsettiğin öğrenci yurdunun kimlere ait olduğunu biliyoruz.o kadar müslümanlardıda neden o öğrenci yurdunda ölenler oldu, sanki o yurtta ölen olmamış gibi yazmışsın....dini alet ederek kendinize adam topluyorsun.din düşmanlığı yapıyorsun. asıl sen ve senin gibiler bozulmuşsunuz..
Gelelim donanmaya; kulağını iyi aç ve dinle. içerde sadece Barbaros ordu evi ve asker yatakhanesi yıkıldı..askeriyede başka yıkılan biryer yok ..hayatında hiç gölcük lojmanlarına girmediğin belli... Asker ve Askeriye Düşmanları..
Cesetler enteresan şekilde çıkmış diyorsun kaç tane ceset gördünki bu lafları söylüyorsun...
bir de şunu söyleyeyim; Endonezya o kadar müslümanda neden orda da felaket oldu..Endonezyada hep müslümanlar öldü,cami yıkıldı.. senin görüşüne göre dinine bağlı insanlara bişe olmuyo ya.. Amerikaya neden birşey olmuyor. orda birileri var diyemi? cevaplasana? veya müslümanlığın akla gelen ilk düşmanları İsrailde... Lanet olsun lan senin gibi insanlara..ümmetcilik yaptığını zannedenlere..
depremin olduğunda fethiyede tatildeydim o gün sabah tv açtığımda kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldum çünkü o gece ailemle yaşadığım konuşma çok ilginçti yengem demiştiki deprem gecesi büyük bi deprem olacakmış ve ege bölgemiz sular altında kalacakmış dedi ve sabah o manzarayla karşılaşınca çok ürpertici oldu ve zaten tatili yarıda kesip Ankara'ya geri döndük.
arkadaşlar benim de son yazılan konu hakkın yazacaklarım var .benimde askerlik yaptığım dönemde aramalar olur din hakkında ne olursa olsun toplatıldı.Ben bunları duymadım kendim şahit oldum.æyrıca hala şunu anlamış değilim niye askeriyede yemeklerden önce tanrımıza hamdolsun diye yazı yada bize okuturlar ALLAH'ü tealanın 99 ismi içerisinde tanrıdiye bir isim yoktur.peki ozaman biz kime şükrediyoruz.Bunu rütbelilerlede konuşma imkanım oldu ANLADIĞIM KADARI İLE HERKEZİN BINUN YANLIŞ OLDUNU BİLİYOR AMAAAAA KİMSE SÖYLEYEMİYOR.ÇÜNKÜ ASKERLİĞİN DİNİ OLMAZ YARGISI YADA KISACA ASKERLİK LAİKLİK İLKESİ ÜZERİNE KURULMUŞ.
istemiyorsan Tanrı kelimesini kullanmak çektirgit benim ülkemden.. (bizler Tanrı kelimesinin orada ne anlamda kullanıldığını çok iyi biliyoruz).. burda yaşamak için seni mecbur kılan nedir.... zorla adamın ağzını bozduracaksın..ne olmuş Tanrı kelimesini kullanıyorsa.. dinsizmi olmuş.. sen ne kadar kullanıyorsun ALLAH kelimesini.. sokakta dar kıyafet giymiş iki kız görsen ALLAH ı unutup dört gözle bakıyorsun.. sonra tövbe töve dersin.. o kadar istiyorsan iran, suriye gibi ülkelerde yaşa, askerlik yap.. nerede yetiştinizde bu lafaları söyleyecek kadar büyüdünüz..
öyle bir söylüyorsunki sanki askerliğini en üst düzeyde yaptında komutanlar senin alt rütbelerinmiş gibi bu kadar önemli konuları görüştün.. palavra kesmeyi bırakta hangi bayrağa taptığını söyle..
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.