Orijinalini görmek için tıklayınız : balıklar su içer mi?
içer mi? içmez mi?
içerse nasıl içer
ne kadar içer?
soğuk mu içer?
terli terli içer mi?
yemekten önce mi içer
:sefkat:
><Q> ><Q> ><Q> ><Q>
karanlıkhücrem
08-07-07, 00:39
yok kola icerler
diSheKartaL
27-11-07, 18:15
yok kola icerler
:kopar::kopar::kopar:
icmezLer kanimca ;p
rakı sofrası kurarız biz balıklara...
black_woman
27-11-07, 18:37
yalnızca tatlı su balıkları içer die biliyorum diğerleri içmez..sudaki oksijeni kullanırlar sadece...
rakı dan hberı olsa rakı ıcerler :D su ıcerler o yuzden
Maniacdevil
27-11-07, 18:49
Olsun abi öldükten sonra haberleri oluyo midede:D:D
Darkblue&blue
27-11-07, 20:40
ben balık'ım :) içiyorum:D:D
İçerler kanımca :D ee neden içmesinler
onlarda canlı yaşamaları için suya ihtiyaçları var:)
yok kafalarını sudan çıkarıp biraz hava alırlar :kopar: :kopar: :kopar: :kopar:
Balıklar su içermi ?
Su içtikleri kesin ama bilgi vermek istedim.:)
--------------------------------------------------------------------------------
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında değişik oranlarda bulunur. Bu, suyu tüm canlılar fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Buna su içinde yaşayan canlılar da dahil.Balıklar su içerler. Biraz daha açarsak, balıklar tatlı ve tuzlu sularda yaşayanlar olarak da ikiye ayrılır. Tuzlu su bilindiği gibi yüksek konsantrasyon olan bir ortam. Balık vücuduna bu ortama göre daha az konsantredir. Bu durumda balık vücudundan dışarıya doğru bir su çıkışı olur. Tuzlu sularda yaşayan bunu dengelemek için devamlı su içmek zorundadırlar. İçtikleri tuzlu sudaki fazla elektrolitleri de solungaçlarından dışarı atarlar. Bu çok fazla enerji gerektiren bir işlem olduğundan tuzlu su balıkları elde ettikleri suyu daha iyi kullanmak için, böbreklerinden atılan su miktarını en aza indirir. Tatlı sulardaysa bunun tam tersi bir durum oluşur. Tatlısu balıklarında vücut konsantrasyonu dışarıya göre daha düşük olur. Bu durumda dışarıdan içeriye fazla su girişi olur. Tatlısu balıkları da bu fazla suyu dışarı devamlı dışarı atmaya çalışırlar. Balık pulları vücuda deriden su girişini önlemede de rol alırlar. Bunların boşaltımları tuzlusu balıklarına oranla çok fazladır. Bunun yanında bazı türler bu değişikliğe çok iyi uyum sağlamışlar. Örneğin köpekbalıkları ve vatozların vücut konsantrasyonları deniz suyuna yakındır. Böylece suyu dışarı atmak herhangi bir enerji harcamak zorunda kalmazlar. Bunun yanında yılanbalıkları ve ringalar, yaşamlarının bir bölümünde tatlı suya, bir bölümünde de tuzlu suya girerler. Bunların vücutlarındaki su dengesinin sağlanması da her iki durumda çalışabilecek biçimde özelleşmiştir.
(alıntı)
well-behaved
29-11-07, 14:33
İçerler kanımca :D ee neden içmesinler
onlarda canlı yaşamaları için suya ihtiyaçları var:)
onlar zaten suyun içindeler bazen yanlışlıkla yutuyorlardır o kadar:cigara::kopar:
icer mi icmez mi bilmiyorum da gunes ısıgına ihtiyacı olmayan tek canli olarak biliyorum
LimonLu ChiLek <3
13-01-08, 01:47
içeRR :D
fiery_eagle
13-01-08, 02:49
balıklar hiiç su içer m!!!
iyiki konuyu yenilediniz balıkların bu günkü yemini vermeyi unutmuştum.
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir. Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.
vee çılgın Betta 'm
Dün gece Bizim baLık bırakın bizim akvaryumdaki suyu içmeyi , komşunun güzel kızının akvaryumundaki suyu içmiş çapkın şey :D
birde akvaryumun içine takdın mı müslüm babayla orhan babayı balıklar kafayı bulur
birazcıkda sularına rakı katarız..
nasıl fikir...
ali 15 yaşındasın ama fikirler değişik helal valla :)
Her dakika su içiyorlar,hiç doymazlar yem buldukça yerler günde en fazla 2 defa yem verilmeli fazla olmamak şartıyla yoksa ölürler.;);)
***bozkurt***
20-02-09, 16:47
bence bira içerler:gulkiz:
icer mi icmez mi bilmiyorum da gunes ısıgına ihtiyacı olmayan tek canli olarak biliyorum
yarasaa :D:kopar: ay ışığına ihtiyacı var:D
su içmeyen canlı olurmu ki?bi virüsler var onlarında ne olduğu belli değil.ama su içince pek bi güzel oluyoorlar.yokyok şöyle ızgarada suyu çekilmiş çıtır çıtır balık daha güzel:oke:.Allah acıktım yaa...
dogru cevap: --baliklar vodka iceeeer-- :claps:
By_MotoBike
27-02-09, 00:30
tartışmayın boşuna :cigara:
Tıklayın öğrenin :)
birde akvaryumun içine takdın mı müslüm babayla orhan babayı balıklar kafayı bulur
birazcıkda sularına rakı katarız..
nasıl fikir...
bi arkadaş denedi japon balığına,ama ölmüşlerdi en son
balıklara yazık olmuş, intihar etmişlerdir daha fazla dinlememek için:gulll:
ŞiZoFreNiK AtAK !
25-01-10, 03:08
madem içmiylr neden bunca göll kurudu :D))) kesin içiylardr )) bir yakalasam :D)))))
vBulletin v4.1.11, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.