PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hira

FeaRLeSs
18-10-06, 10:00
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

Hz. Muhammed e peygamberliğin verildiği ve ilk ayet-i kerimelerin indirilği mağra... Peygamberlik verilmeden önce de buraya sık sık gelip ibadet edermiş...

incitanem
18-10-06, 13:50
çok harika bi yer..taşların üzerindeki yazılarsa çok ilginç ve dikkat çekici...paylaşımın için saol enes

Geniouss
18-10-06, 13:56
Çok teşekkürler Paylaşım için...

FeaRLeSs
18-10-06, 13:57
O beyaz taşta siyah yazılı olanlar 'alak suresinin ilk 3 ayeti' kırmızı yazı ise 'hira mağrası' anlamına geliyor..

Kelebek
20-10-06, 18:59
il üç mü? iki mi?bana iki gibi geldi ama:) kırmızı yazı da "ğari hira" yani hira mağarası anlamına geliyo.mağara kelimesi de arapçadaki "ğara" kelimesinden geliyo zannedersem;)

zuzush
23-10-06, 23:03
cok gusel tesecım devam et :)

Darkblue&blue
24-10-06, 23:27
tesekkur ler sagol varaol:))

FeaRLeSs
26-10-06, 08:13
il üç mü? iki mi?bana iki gibi geldi ama:) kırmızı yazı da "ğari hira" yani hira mağarası anlamına geliyo.mağara kelimesi de arapçadaki "ğara" kelimesinden geliyo zannedersem;)

abi bizim görüşe göre besmelede ayet sayılıyo... neyse tartışmaa gerek yok

Boncuk!
08-07-09, 00:02
ilk defa görüyorum bu fotografi..
t$kler..

LoRaSiMa
08-02-10, 09:51
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.

bahtsiz_guzel
18-08-10, 18:26
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) arkadaşı Hz. Ebubekir (r.a.) ile Medine`ye hicret ederken izlerini süren Mekkeli düşmanlarından, Allah`ın büyük yardımı ile, bu mağarada üç gün gizlenerek kurtulmuştur. İzlerini süren müşrikler mağaranın kapısına kadar gelmişler fakat içeri girmeden geri dönmüşlerdir. Onların ayak seslerinin uzaklaştığını ve sonra seslerinin kesildiğini duyunca Peygamber Efendimiz ve Ebu Bekir, mağaranın ağzına geldiler. Mağaranın giriş kısmına bir örümcek ağ örmüştü. Bu ağın arasından baktılar ve orada da bir kişinin isterse mağaraya girebileceği yerde kayanın oyuğu içinde bir güvercin yuva yapmış ve sanki yumurtalarının üzerinde oturuyormuş gibi öylece duruyordu; biraz ötede de tünemiş vaziyette eşi duruyordu. (Kaynaklar: İslam Peygamberi, Muhammed Hamidullah; Hz. Muhammed`in Hayatı, Ebubekir Siracüddin [Martin Lings], Hicret). Bu mağara hakkında Kur`ân`da şöyle buyurulmaktadır: ``Eğer siz ona (Resûlullah`a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kafirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke`den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına: Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kafir olanların sözünü alçalttı. Allah`ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir.`` (Tevbe Sûresi 9/40).
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir. (Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.)
Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir. (Linkleri sadece üyelerimiz görebilmektedir.)